Weekendtips Utrecht 15 t/m 17 juni

De leukste weekendtips staan weer voor je klaar! Bezoek het nieuwe muzikale festival Fonkeltoon in het Julianapark, ga zondag met je vader naar de speciale Vaderdag rondleiding in Museum Speelklok of bouw hutten en eet een burger bij buiten in de kuil! Fijn weekend!

Fonkeltoon Festival
Op zaterdag klinkt in iedere hoek van het Julianapark muziek: tussen de struiken, op bankjes, in het gras en zelfs op het water. De hele middag is er voor iedereen, van piepjong tot stokoud van alles te beleven. Of je nou van jazz, klassiek of popmuziek houdt. Natuurlijk is er ook heerlijk eten en drinken van Koffie Leute en Rammenas en bier van Oproer voor de volwassenen.

Wanneer: zaterdag 16 juni
Waar: Julianapark, Utrecht
Meer info: website Fonkeltoon

culturele zondag uitje voor kinderen utrecht centraal muziek
Fotocredits: Jelmer de Haas

Dag van het Wilhelminapark
Komende zondag (17 juni) is het weer zover. Voor de 14e keer wordt de Dag van het Wilhelminapark gevierd. Met een gevarieerd aanbod aan leuke activiteiten voor jong en oud, de Grote Wilhelminalunch, gezellige kraampjes en bijzondere veilingitems. De hele dag zijn er voorstellingen te zien van Circus Moustache. Daarnaast zijn er onder andere trampolines, een zweefmolen, allerlei spelletjes, kan je deelnemen aan een clinics en je kan zelfs zeilen in de vijver! Er zijn verschillende stands met heerlijk eten en er is de hele dag door verschillende muziek en entertainment.

Wanneer: zondag 17 juni
Waar: Wilhelminapark, Utrecht
Meer info: website Dag van het Wilhelminapark

dag van het wilhelminapark utrecht zweefmolen

Hutten bouwen en burgers eten
Bij buiten in de kuil zoeken ze de allerbeste huttenbouwers, ga dus samen met je vader naar buiten en je slaat de spijker op zijn kop. duik het bos in en bouw je mooiste hut. Stapels hout, zagen, hamers en spijkers worden geregeld… en als je dan met een big smile naar je eigen gemaakte hut staat te kijken heb je wel wat lekkers verdiend: een burger – black angus – vega – up to you – je moet ‘m wel even zelf bouwen met alle mogelijke toppings die er zijn bij de ‘build your own burgerbar’!

Wanneer: zondag 17 juni
Waar: buiten in de kuil, Lage Vuursche
Meer info: Facebookpagina buiten in de kuil

buiten in de kuil hutten bouwen

Zonnige Zondag bij Boerderij de Zonnewijzer
Op Boerderij de Zonnewijzer vertellen ze graag over het leven en werken op de boerderij en in een rondleiding kom je veel te weten over het melken en de koeien. Ook voor de kinderen is het een belevenis om alle dieren van dichtbij te zien én aan te raken! Met een stempelkaart in de hand kunnen ze deelnemen aan alle activiteiten, zoals de koeien maïs geven, de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, spelen in het stro, rijden op een trekker op het erf of lekker wat drinken in het boerencafé.

Wanneer: zondag 17 juni
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website Boerderij de Zonnewijzer

zonnewijzer bunnik rijnauwen boerderij kalfje fles geven buiten kinderen tip weekend

Toen mijn vader een struik werd (8+)
Voordat Toda’s vader een struik wordt, is hij banketbakker. Iedere dag staat hij voor dag en dauw op om wel twintig soorten gebakjes te maken en drie soorten taart. Tot op een dag alles verandert. In het zuiden breken gevechten uit en Toda’s vader moet meehelpen in de oorlog. Toda zelf wordt op transport gezet naar haar moeder, die in het buurland woont. De reis ernaartoe is vol avonturen en gevaar, maar Toda geeft niet op want ze moet haar moeder vinden! Toen mijn vader een struik werd is geïnspireerd op het bekroonde boek van Joke van Leeuwen. Een indrukwekkend verhaal dat op een schijnbaar simpele manier laat zien hoe absurd oorlog is.

Wanneer: 16 en 17 juni
Waar: Het Transformatorhuis, Utrecht
Meer info: website Het Filiaal

Toen mijn vader een struik werd het filiaal theatermakers uit utrecht voorstelling
Fotocredits: Joris van Bennekom

Ontdek Fort bij Rijnauwen met Kapitein Dirk (5+)
Ga met je kinderen (5-9 jaar) naar het mooie Fort bij Rijnauwen. Daar neemt Kapitein Dirk ze mee op ontdekkingstocht. Ze komen van alles te weten over de soldaten die vroeger op het fort leefden en werkten. Hoe kwamen ze bijvoorbeeld aan eten en drinken? Ook krijg je te horen welke planten en dieren hier even. Je bezoekt de ondergrondse gangen en ondergaat de Dapperheidstest…

Wanneer: zondag 17 juni
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik
Meer info: website Staatsbosbeheer

kapitein dirk fort bij rijnauwen bunnik kindvriendelijk

Vaderdag: papa’s gratis
Tijdens Vaderdag, mogen alle papa’s die met hun zoon of dochter naar het museum komen gratis naar binnen! Verken samen het museum aan de hand van de Vaderdag rondleidingen die ieder uur plaatsvinden. Luister en geniet van de mooiste, vrolijkste en stoerste liedjes op de straatorgels en draaiorgels.

Wanneer: zondag 17 juni
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Vaderdag bij Museum Speelklok in Utrecht

Poesje Nel door Opera Tralala De voorstelling Poesje Nel van opera tralala
De Opera Poesje Nel is gebaseerd op het bekende boek van Dick Bruna “Poesje Nel” en wordt uitgevoerd door Opera Tralala. In deze opera komt Poesje Nel tot leven door animaties, zang en muziek: een betoverende belevenis. De voorstelling duurt een half uur. Voorafgaand aan de opera zijn de kinderen welkom om te komen knutselen. Deze decorstukken spelen een belangrijke rol tijdens de voorstelling! Ook ligt het boek Poesje Nel klaar om voor te lezen!

Wanneer: 16 en 17 juni
Waar: Bibliotheek Kanaleneiland en Centrale Bibliotheek, Utrecht
Meer info: website Bibliotheek Utrecht

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *