Team

Lisanne Davids (oprichter en hoofdredacteur)Lisanne Davids Bier en Appelsap oprichter oprichtster Utrecht
Ha! Ik ben Lisanne Davids en ik heb Bier en Appelsap opgericht. Ik ben getrouwd met Endre en met onze dochter Maxime (2012) en zoon Xavier (2014) wonen we in de Dichterswijk in Utrecht. Ooit studeerde ik Kunst- en Cultuurwetenschappen en Media & Journalistiek in Rotterdam, vervolgens werkte ik bij de televisie, het theater en in de omgeving van het hoger onderwijs. Momenteel werk ik meer dan fulltime aan Bier en Appelsap, voornamelijk in de avonduren en middagslaapjes, en combineer ik het met onze 2 kleine kindjes.

Vrienden vroegen vaak waar ze nou goed met hun kids konden borrelen of waar ze op zondagmiddag naartoe moesten. Zelf miste ik een plek waar info te vinden was over leuke horecalocaties, festivals en culturele uitjes die voor zowel kids, maar eigenlijk nog belangrijker, als ouders leuk zijn. En toen was Bier en Appelsap geboren!

Bier en Appelsap werd goed ontvangen en het online magazine vullen met de leukste tips, events, festivals, hotspots en andere toffe plekken kan ik al niet meer alleen. Gelukkig zijn er meer ouders, die graag nieuwe plekken ontdekken, en schrijven zij hun belevingen graag op voor Bier en Appelsap.Lisanne Davids gezin bier en appelsap

Wie werken en schrijven ook af en toe mee aan Bier en Appelsap?

Laura Kenter (medewerker redactie/communicatie/events)Gastblogger Laura Kenter
Ik ben Laura en woon samen met Michel, mijn zoon Ruben (2007), dochter Anouk (2010) en poezen Robbie en Max in het oude dorp van de Bilt. Een heerlijk plekje omdat we buiten onze vertrouwde dorpse omgeving, in 5 minuutjes in het bos zijn, vlakbij een groot park wonen, maar ook binnen een kwartier met de fiets in het gezellige Utrecht zijn.

In een ver verleden heb ik de PABO afgerond en heb ik vervolgens een lange tijd op kantoor bij de NS in Utrecht gewerkt. Sinds de zomer van 2015 ben ik weer een hele andere kant uit gegaan en ben ik mijn eigen Kinderwinkel Stippel begonnen. Eerst een echte winkel nu inmiddels een webwinkel.

Nu onze kinderen op een leeftijd zijn dat ze meer interesse tonen voor hun omgeving en meer willen weten, vinden wij het steeds leuker om met ons gezin er op uit te gaan en verrassende en gezellige plekjes te ontdekken. Spontaan een stuk fietsen, struinen door het bos of lekker lunchen op een onverwachts fijn plekje… daar genieten wij volop van!

 

Endre Davids (foto’s/filmpjes/partnerships) Endre Davids Bier en Appelsap Utrecht
Hi! ik ben Endre. En dat spreek je uit als En-de-ru. Maar alles wat daar bij in de buurt komt, is ook OK. En ja, hierboven zag je mijn naam al staan, Lisanne en ik zijn namelijk getrouwd. Voor Bier en Appelsap opereer ik met name op de achtergrond. Natuurlijk is dat sparren en meedenken, maar mijn zichtbare bijdrage bestaat soms uit een foto, maar voornamelijk uit het maken van de video’s (de bumpers zijn gemaakt door de  Filmfactory).

Zakelijk werk ik al zo’n 15 jaar in marketing communicatie. Bij grote en kleine bedrijven. En dat zijn adverteerders en en online bureaus geweest. Naast het werken, woon ik dus met veel plezier in de Dichterswijk in Utrecht en bezoeken we regelmatig Lage Vuursche waar we een klein vakantiehuisje hebben.

 

Nusch Baird (medewerker redactie)nusch baird
Ik ben Nusch en ik ben 23 jaar. Ik kom uit Utrecht, maar ik woon nu al een tijdje in Amsterdam, samen met mijn vriend Engel. Ik heb net mijn bachelor Media & Cultuur afgerond aan de Universiteit van Amsterdam, en nu ben ik aan het nadenken over mijn volgende stap. Ik heb nog geen kinderen, maar ik heb nu al vaak kinderen om me heen, want ik heb een zusje van 11 en ik pas vaak op (ooit ook op de kinderen van Endre en Lisanne). Perfect dus om met hen dingen uit te proberen voor Bier en Appelsap en leuke artikelen te schrijven!

 

Karianne Vermaas (gastredacteur)Karianne Vermaas
Ik ben Karianne Vermaas en moeder van Milou (september 2013). Ze heeft het van haar ouders: ze vindt het altijd leuk om uit eten te gaan of ergens koffie te drinken, mensen te kijken en een praatje te maken. Het komt dan ook regelmatig voor dat ik met haar samen even een cappuccino of flat white (ja, die termen kent ze ook echt) ga drinken.
Voordat ze geboren werd, kwamen we al erg graag in restaurants en koffietentjes waar het interieur net iets meer aandacht had gekregen dan de standaardplekken. En dat zijn nog steeds de plekken waar ik graag kom. Sommige daarvan blijken gelukkig ook heel kindvriendelijk.

Als ik niet uit eten ben of ergens koffie drink, ben ik negen van de tien keer bezig met mijn werk. Sinds 2008 werk ik met WAU?! – What About Users?! aan vraagstukken over het gebruik en de gebruikers van innovaties. Dat doe ik in de rol van onderzoeker, adviseur, project- of programmamanager. Als informatiekundige hou ik ervan om vanuit informatiechaos te komen tot een gedeeld beeld, lessons learned, een breed gedragen visie of richtinggevende input voor productontwikkeling. En dat dan in tekst of beeld, want sinds 2012 werk ik samen met Michiel Zwart aan videoproducties onder de naam EditieM.

 

Claudia Druppers (gastredacteur)Claudia Druppers
Ik ben Claudia Druppers en samen met Thijs en onze dochter Fiona van 6 (januari 2009), woon ik in Tuindorp, Utrecht. Ik ben altijd al gek geweest op het ontdekken van leuke, nieuwe en bijzonder plekjes in Utrecht en omgeving. En dat is niet anders sinds ik moeder ben geworden. In de meest hippe tentjes kreeg Fiona al, zo klein als ze was, de fles. Het is dus ook niet vreemd dat ze gek is op terrasjes zitten, uit eten gaan (en dan het liefste sushi!) en babycinno drinken in de stad. Ze heeft het met de papfles ingegoten gekregen. En gelukkig kun je op heel veel echt leuke plekken in Utrecht en daarbuiten gewoon met een kind terecht!

Naast leuke plekken ontdekken werk ik ook nog ;-). Onder de naam Claudia Druppers | concept & design ontwerp ik logo’s, huisstijlen, folders, kaarten, flyers, posters, nieuwsbrieven en boekjes voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers. Soms maak ik ook een website en schrijf en redigeer ik regelmatig teksten. Daarnaast geef ik communicatie- en huisstijladvies aan grote en kleine bedrijven. Samen met een opdrachtgever werken aan iets moois vind ik het leukste wat er is!

 

Marlies van de Ven (gastredacteur)Marlies van de Ven
Ik ben Marlies van de Ven en woon met mijn man en twee dochters in de Dichterswijk. Mijn dochter Elena van 12 jaar houdt van hockey en speelt gitaar. Lindi van 9 jaar zit op Kungfu met haar vader en gaat naar de zeeverkenners. Mijn dochters zijn twee makkelijke, slimme meiden. Ze stappen graag op nieuwe dingen af, proberen alles uit en lusten veel. We werken nog aan de tafelmanieren, stil zitten en doorzetten.
Ik heb een volkstuin bij Volkstuinvereniging Utrecht Zuid in Lunetten. We verbouwen er vooral een grote trampoline en veel fruit. En daar probeer ik dan weer lekker jammetjes van te maken en limonades enzo. Samen gaan we graag sportievere dingen doen, de natuur in, spelen gezelschapsspelletjes, lezen, knutselen en we bezoeken musea en voorstellingen. In september 2016 ben ik ook begonnen aan een tweejarige opleiding om biologisch stadslandbouwer te worden en kan nu uren kijken naar kippen en leer oesterzwammen kweken en ijs maken.

 

Tessa Jansen (gastredacteur)Tessa Jansen gastblogger Bier en Appelsap
Hallo! Ik ben Tessa Jansen, en woon samen met mijn vriend Janco en twee kinderen Janne (5) en Tibbe (7 maanden) in Hoograven, in de leukste straat van heel Utrecht, de Julianaweg. Ondanks dat ik hier genoeg vertier vind en ontzettend leuke buren heb, gaan we er vaak op uit om met het gezin leuke dingen te doen. Omdat we jonge en energieke kinderen hebben is het voor ons belangrijk dat een locatie kindvriendelijk is, maar we moeten het zelf ook leuk vinden. Soms een lastige combinatie, maar we houden wel van een uitdaging.

Naast leuke dingen doen, ben ik werkzaam als zzp-er in de culturele sector. Altijd heerlijk vol dus! Ik kijk er naar uit om mijn ervaringen over Utrechtse hotspots met jullie te delen!

 

Madelief de Vries (gastredacteur)
Hoihoi! Mijn naam is Madelief de Vries en ik woon samen met mijn man en zoon Bram (2013) in Utrecht Oost. De buurt rondom het Wilhelminapark kennen we op ons duimpje. Op weg naar de het park vraagt zoonlief steevast ‘gaan we cappuccino drinken?’ als we langs het Parkcafé lopen. Want hij weet dan dat er naast cappuccino ook een appelsap voor hem in zit.

Plekken waar we vaak te vinden zijn: het Spoorwegmuseum, de Torteltuin en de kinderboerderij in het Griftpark. Ik vind het leuk om nieuwe plekken te ontdekken en dan zeker niet alleen de koffietentjes. Buiten spelen en energie kwijtraken is voor onze zoon echt een must. ‘s Avonds weten we ook vaak een restaurant te vinden, de oppas is geregeld beschikbaar voor fijne dinertjes voor twee. Want dineren is eigenlijk toch wel onze grootste hobby. Daarnaast heb ik het goede voornemen om te starten met een kookblog!

 

Jessica Hansen-Franken (gastredacteur)Jessica Hansen Franken
Hoi! Ik ben Jessica, 34 jaar en getrouwd met Rens. Trotse ouders van Flore (2013) en Mirre (2015), waarmee we graag Utrecht en omgeving ontdekken. Waar veel jonge gezinnen de buurt waarin wij wonen (bloemenbuurt aan de Amsterdamsestraatweg) verlaten om wat rustiger of groter te gaan wonen voelen wij ons hier helemaal op onze plek! Heel toevallig heb ik Bier en Appelsap leren kennen doordat een vriendin mij tipte dat ze Flore herkende op een foto. Na een jaar lang veel tips te hebben gelezen vind ik het nu super dat ik zelf voor Bier en Appelsap kan gaan schrijven!
Vier dagen per week werk ik vol enthousiasme bij Henkel Beauty Care in Nieuwegein als accountmanager. Henkel zegt je misschien niet zoveel, maar de merken Schwarzkopf of Fa waarschijnlijk wel. In mijn vrije tijd gaan we vaak met de kinderen op pad, of eten en borrelen we met vrienden of familie. Ook ben ik actief in onze buurt in de  ‘Bewonersgroep’ waarvoor ik bijv. onlangs een buurtborrel heb georganiseerd.

 

Annalotte Ossen (gastredacteur) Annalotte Ossen
Hoi! Ik ben Annalotte Ossen (32 jaar) en woon samen met mijn vriend Pim en dochter Zoë (2015)
in de Dichterswijk in Utrecht. Voor onze dochter 1 was, proefde zij haar eerste bitterbal. Ja, wij houden van eten en drinken, liefst op zoveel mogelijk verschillende plekken in en om Utrecht. Samen met onze hond zijn we vaak buiten de stad, in de natuur, ravotten, vies worden en lange wandelingen maken. Liefst gecombineerd met koffie of borrelen.
De afwisseling van het bruisende van Utrecht met de rust er buiten vinden we top. Met vrienden zijn we regelmatig in de stad te vinden. Hond onder de tafel en Zoë die lekker mee snoept van de borrelplank, fijn!

Sinds 2017 ben eigenaar van OpvoedDialoog. Als orthopedagoog denk ik graag mee met ouders over opvoedvragen of de ontwikkeling van hun kinderen. Verder ben ik werkzaam als trainer en coach in het basisonderwijs.

 

Ook meewerken aan Bier en Appelsap? Dat kan! Bier en Appelsap is nog op zoek naar gastbloggers (vrijwillig).