Team

Lisanne Davids (oprichter en hoofdredacteur)
Ha! Ik ben Lisanne Davids en ik heb Bier en Appelsap opgericht. Ik ben getrouwd met Endre en met onze dochter Maxime (2012) en zoon Xavier (2014) wonen we in de Dichterswijk in Utrecht. Ooit studeerde ik Kunst- en Cultuurwetenschappen en Media & Journalistiek in Rotterdam, vervolgens werkte ik bij de televisie, het theater en in de omgeving van het hoger onderwijs. Momenteel werk ik fulltime aan Bier en Appelsap (voornamelijk in de avonduren) en combineer ik het met onze 2 kids. Vrienden vroegen vaak waar ze nou goed met hun kids konden borrelen of waar ze op zondagmiddag naartoe moesten. Zelf miste ik een plek waar info te vinden was over leuke horecalocaties, festivals en culturele uitjes die voor zowel kids, maar eigenlijk nog belangrijker, als ouders leuk zijn. En toen was Bier en Appelsap geboren!

Lisanne Davids Bier en Appelsap oprichter oprichtster Utrecht


Bier en Appelsap werd goed ontvangen en het online magazine vullen met de leukste tips, events, festivals, hotspots en andere toffe plekken kan ik al niet meer alleen. Gelukkig zijn er meer ouders, die graag nieuwe plekken ontdekken, en schrijven zij hun belevingen graag op voor Bier en Appelsap.

Lisanne Davids gezin bier en appelsap

Wie werken en schrijven ook af en toe mee aan Bier en Appelsap?

Laura Kenter (medewerker redactie)
Gastblogger Laura KenterHa! Ik ben Laura en woon samen met Michel, mijn zoon Ruben (2007), dochter Anouk (2010) en poezen Robbie en Max in het oude dorp van de Bilt. Een heerlijk plekje omdat we buiten onze dorpse omgeving, in 5 minuutjes in het bos zijn maar ook binnen een kwartier met de fiets in Utrecht. We gaan er graag met z’n vieren op uit van museum tot een mooie wandeling in het bos met na afloop natuurlijk iets lekkers in een gezellig restaurantje!

Hier vind je de artikelen van Laura.

Endre Davids (foto/video en partnerships)
Endre Davids Bier en Appelsap UtrechtHi! ik ben Endre. En dat spreek je uit als En-de-ru. Maar alles wat daar bij in de buurt komt, is ook OK. En ja, hierboven zag je mijn naam al staan, Lisanne en ik zijn namelijk getrouwd. Voor Bier en Appelsap opereer ik met name op de achtergrond. Natuurlijk is dat sparren en meedenken, maar mijn zichtbare bijdrage bestaat soms uit een foto, maar voornamelijk uit het maken van de video’s (de bumpers zijn gemaakt door de Filmfactory).

 

Julia Vriend (medewerker redactie)
Julia Vriend Bier en Appelsap redactieHoi! Mijn naam is Julia en ik ben dit jaar 17 geworden. Ik woon nog gezellig met mijn ouders, broertje en zusje in Woerden (vlak bij Utrecht). Sinds dit jaar studeer ik Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en zo ben ik bij Bier & Appelsap terecht gekomen. Utrecht is absoluut mijn favoriete stad, waar ook al mijn neefjes en nichtjes wonen. Ik pas graag op en naast mijn studie hockey ik, speel ik piano en hou ik van lezen, schrijven en op stap gaan met vriendinnen of mijn vriend.

Hier vind je de artikelen van Julia.

Celeste Nieuwendijk (medewerker redactie)
Celeste NieuwendijkHi, ik ben Celeste, 22 jaar en studeer Media & Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Ik heb mij gespecialiseerd in televisiewetenschap, maar wilde mijn horizon wat verbreden, vandaar dat ik aan de slag ben gegaan voor Bier & Appelsap. Ik woon op kamers in Utrecht, maar ben nog regelmatig bij mijn ouders in Soest te vinden (o.a. om lekker in het bos te kunnen wandelen met onze hond!). Naast studeren en werken volg ik een cursus Spaans, maar mijn grootste hobby is om zoveel mogelijk van de wereld te zien.

Hier vind je de artikelen van Celeste.

Karianne Vermaas (redacteur/fotograaf)
karianne vermaas bier en appelsap Ik ben Karianne Vermaas en moeder van Milou (september 2013). Ze heeft het van haar ouders: ze vindt het altijd leuk om uit eten te gaan of ergens koffie te drinken, mensen te kijken en een praatje te maken. Het komt dan ook regelmatig voor dat ik met haar samen even een cappuccino of flat white (ja, die termen kent ze ook echt) ga drinken.
Voordat ze geboren werd, kwamen we al erg graag in restaurants en koffietentjes waar het interieur net iets meer aandacht had gekregen dan de standaardplekken. En dat zijn nog steeds de plekken waar ik graag kom. Sommige daarvan blijken gelukkig ook heel kindvriendelijk.

Hier vind je de artikelen van Karianne.

Claudia Druppers (gastredacteur)
Claudia Druppers Bier en Appelsap gastredacteurIk ben Claudia Druppers en samen met Thijs en onze dochter Fiona (januari 2009), woon ik in Tuindorp, Utrecht. Ik ben altijd al gek geweest op het ontdekken van leuke, nieuwe en bijzonder plekjes in Utrecht en omgeving. En dat is niet anders sinds ik moeder ben geworden. In de meest hippe tentjes kreeg Fiona al, zo klein als ze was, de fles. Het is dus ook niet vreemd dat ze gek is op terrasjes zitten, uit eten gaan (en dan het liefste sushi!) en babycinno drinken in de stad. Ze heeft het met de papfles ingegoten gekregen. En gelukkig kun je op heel veel echt leuke plekken in Utrecht en daarbuiten gewoon met een kind terecht!

Hier vind je de artikelen van Claudia.

Marlies van de Ven (gastredacteur)
marlies van de ven gastredacteur bier en appelsap Ik ben Marlies van de Ven en woon met mijn man Remco en twee dochters in de Dichterswijk. Mijn dochters zijn 9 en 12 jaar oud. De oudste zit al in de brugklas. Mijn dochters zijn twee makkelijke, slimme meiden. Ze stappen graag op nieuwe dingen af, proberen alles uit en lusten veel. Fijn! Samen gaan we graag de natuur in of naar de boer, we doen sportieve dingen of spelen een spelletje. Zeker in de vakanties gaan we graag naar een museum. Uit eten gaan is ook een favoriet, met zijn vieren of met zijn twee.

Hier vind je de artikelen van Marlies.

Tessa Jansen (gastredacteur)
tessa janssen bier en appelsap gastblogger gastredacteurHallo! Ik ben Tessa Jansen en woon samen met mijn vriend Janco en twee kinderen Janne (7) en Tibbe (2) in Hoograven, in de leukste straat van heel Utrecht, de Julianaweg. Ik ben werkzaam in Amsterdam als hoofd marketing bij filmdistribiteur Cinemien. In onze vrije tijd gaan we er vaak op uit met het gezin en vrienden om leuke dingen te doen. Voor Bier en Appelsap mag ik regelmatig met Janne op pad om de meest bijzondere uitjes te ontdekken, we genieten hier volop van en ontdekken zo veel leuks.

Hier vind je de artikelen van Tessa.

Madelief de Vries (gastredacteur)
pluktuin stoutenburg amersfoort bloemen boeket kindvriendelijk kinderen uitjeHoihoi! Mijn naam is Madelief de Vries en ik woon samen met mijn man en zoon Bram (2013) in Utrecht Oost. De buurt rondom het Wilhelminapark kennen we op ons duimpje. Op weg naar de het park vraagt zoonlief steevast ‘gaan we cappuccino drinken?’ als we langs het Parkcafé lopen. Want hij weet dan dat er naast cappuccino ook een appelsap voor hem in zit. Verder houden we ook erg van uit eten gaan, zowel met z’n drieën als met z’n tweeën. Tips voor goede restaurants verzamel ik dan ook graag en deel ik weer via deze handige site.

Hier vind je de artikelen van Madelief.

Annalotte Ossen (gastredacteur)
Annalotte OssenHoi! Ik ben Annalotte Ossen (33 jaar) en woon samen met mijn vriend Pim, dochter Zoë (2015) en zoon Noah (2018) in de Dichterswijk in Utrecht.
Ik ben werkzaam als pedagoog, trainer en coach en eigenaar van OpvoedDialoog. Voor onze dochter 1 was, proefde zij haar eerste bitterbal en ook onze zoon hoeft niet lang meer te wachten. Ja, wij houden van eten en drinken, liefst op zoveel mogelijk verschillende plekken in en om Utrecht. Samen met onze hond zijn we vaak buiten de stad, in de natuur, ravotten, vies worden en lange wandelingen maken. Liefst gecombineerd met koffie of borrelen.De afwisseling van het bruisende van Utrecht met de rust er buiten vinden we top.

Hier vind je de artikelen van Annalotte.

Kim Goddijn-Krommert (gastredacteur)
kim goddijn krommert bier en appelsap gastbloggerHallo, ik ben Kim Goddijn-Krommert. Ik woon samen met Martijn, Sam (6 jaar) en Jip (3 jaar). We wonen in Nieuwegein (heel vlakbij IJsselstein) en gaan er graag op uit om nieuwe plekken te ontdekken.  Naast moeder zijn voor onze twee leukste koters, werk ik als leerkracht en coach op een basisschool. Ook geef ik MindfulKids trainingen en ben ik graag bezig met fotograferen. Super tof dat ik onze ontdekkingen nu ook met jullie mag delen. Kom maar op met die nieuwe avonturen!