Kamperen in de buurt: Buitengoed de Boomgaard

Door Marlies van de Ven, moeder van Elena en Lindi, woont in Utrecht. 

Hop spullen op de fiets en een nachtje kamperen. Marlies en haar dochters van 10 en 13 hebben er zin in! Maar wel lekker dicht in de buurt. Dus waar kan je leuk kamperen in de buurt van Utrecht? Nou bij Buitengoed de Boomgaard in Bunnik bijvoorbeeld.

Ik zit er al een poosje over te denken: hoe leuk is het om mooie kampeerplekken rond Utrecht te kennen? Dan pakken we zaterdagmiddag na alle scouting, kung fu en hockey drukte de spullen op de fiets en gaan we erop uit. Mijn meiden en ikzelf kunnen wel wat meer beweging en wat meer buitenlucht gebruiken. En na ons bezoekje aan Buitengoed de Boomgaard voeg ik er een aan toe: we kunnen ook wel wat meer ruimte gebruiken. En dat heeft de Boomgaard allemaal.

buitengoed de boomgaard camping bunnik utrecht kindvriendelijk

Naar de Boomgaard
Het is maar een klein stukje fietsen, we kennen bijna de hele route van de avondvierdaagse. Richting Amelisweerd/Bunnik, rechtsaf voor Vroeg en meteen linksaf (het lijkt alsof je naar het tankstation fietst) en dan gewoon doorfietsen tot je bij de camping bent. Je kunt ook een weg later naar links gaan, dat is net een wat mooiere route.

De camping ligt dus naast de snelweg en die hoor je als wij er zijn ook best goed. Maar ze hebben een dikke rij bomen geplant aan het begin van het terrein waardoor je je er verder eigenlijk niet van bewust bent. Tussen de bomen hangen allemaal netten waarin de kinderen kunnen springen en klimmen.

buitengoed de boomgaard camping bunnik utrecht kindvriendelijk

Gieser Wildeman veldje
Bij de receptie melden we ons aan en eten we een ijsje. Nu de tentjes opzetten! Alle velden van de camping hebben een appel- of perensoort als naam en er staan ook overal fruit- en notenbomen. Schitterende (oude) bomen waardoor ik er een heel Zuid-Europees gevoel bij krijg. Wij mogen onze tentjes neerzetten op het Gieser Wildeman veldje. Naast een meneer die zijn kat meeneemt naar de camping: dat moeten we onze katten ook leren! ‘Ons’ veldje is een gigantisch veld, vlakbij de speelvijver.

Yes! Snel de tent opgezet en in de vijver gaan zwemmen. De dikke laag zachte modder op de bodem is even slikken maar na een poosje is het eigenlijk wel lekker en anders moet je maar blijven zwemmen toch?

Het veldje is super ruim maar dat is het eigenlijk overal wel en dat voelt heel fijn en doet mij veel goed. Hoe heerlijk moet het zijn om in de stad je stuiterbal-kinderen de hele tijd in te moeten perken en ze dan hier ze ‘los te kunnen laten’….

buitengoed de boomgaard camping bunnik utrecht kindvriendelijk

buitengoed de boomgaard camping bunnik utrecht kindvriendelijk

Gezelligheid
De camping heeft natuurlijk sanitair maar ook een voetbalveldje, een kinderboerderij, huisjes en ingerichte tenten om te huren en accommodaties voor bruiloften en vergaderingen. Bij de receptie kunnen kinderen een trapskelter huren. Voor een nachtje willen we geen kookspullen meenemen dus we zijn helemaal blij met de foodtruck van coccole.nl die als wij er zijn nasi met saté verkoopt, hamburgers en meer. Op andere dagen zijn er andere foodtrucks met pannenkoeken en friet bijvoorbeeld. En de bakker brengt ’s morgens brood. Maar er komt ook een yoga-juf die ook bootcamplessen geeft (ook voor kinderen) en ranger Sven die met de kinderen bijvoorbeeld gaat boogschieten. Ze zijn er allemaal niet heel regelmatig dus vooral even op de website kijken: www.buitengoeddeboomgaard.nl. Het leuke is dat je van al deze dingen ook gebruik kunt maken als dagrecreant. Voor als je liever ’s avonds in je eigen bed slaapt.

buitengoed de boomgaard camping bunnik utrecht kindvriendelijk

buitengoed de boomgaard camping bunnik utrecht kindvriendelijk

We willen meer
Ik had binnen vijf minuten een vakantiegevoel en het idee er helemaal uit te zijn. Super fijn. Helemaal mijn publiek is het niet (lees: ik ben meer van de tentcampings zonder vaste gasten en heb weinig interesse in voetbal) maar dat is het mooie van af en toe een weekendje: dan doet de ‘match’ er niet zoveel toe en iedereen was hartstikke aardig.
Dus deze blijft op ons lijstje en we gaan op zoek naar een volgende leuke camping rond Utrecht. Eerder bezochten we Fort aan de Klop: ook een leuke camping in Utrecht zelf. Iemand een tip? Fijn als je die in een reactie plaatst!

buitengoed de boomgaard camping bunnik utrecht kindvriendelijk

buitengoed de boomgaard camping bunnik utrecht kindvriendelijk

Reacties

  1. Minke zegt

    Ik ben net terug van De Klop waar wij voor de vierde keer de verjaardag van mijn zoon hebben gevierd en ook helemaal fan van kamperen in/rond je eigen stad. En zo gezellig met aanloop van vrienden voor een koffietje, biertje of vuurtje. Maar Fort Spion (Bij Loenen) vind ik ook een aanrader. Iets verder fietsen, klein maar heel fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *