Kamperen in je eigen stad

Door Marlies van de Ven, moeder van Elena en Lindi, woont in de Utrechtse Dichterswijk.

Fort aan de Klop is vooral bekend als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, van hun festival en als Brasserie waar je mee kunt eten van de Zomeravond Barbecue. Heb je het fort nog niet ontdekt: je komt het vanzelf tegen als je over de Vechtdijk fietst richting Oud Zuilen. Achterop het terrein ligt bovenop een heuvel een grasveld en dat is de camping. Je zet je tentje neer waar je wilt en je kunt gaan genieten…

Camping fort aan de klop utrecht kamperen brasserie
Toffe combinatie van sfeer en natuur
Het fort ligt op een eiland en op de oever staan grote bomen, struiken en bloemen. Het is een heerlijk rustig en mooi uitzicht. We hebben dit keer bij onze tent een specht gezien wat wij al heel bijzonder vonden, maar in de buurt zijn ook bosuilen en ijsvogels gezien. Met je voeten in het gras kun je hier heerlijk van de rust genieten. Je kunt als het niet druk is op de camping, het gras natuurlijk ook gebruiken voor een lekker partijtje voetballen of Kubb spelen.

Camping fort aan de klop utrecht
Beide keren dat we hier nu zijn gaan kamperen merken we dat er ook een fantastische sfeer is waarin gasten van de Brasserie, groepsaccommodatie en camping makkelijk met elkaar aan de praat raken. Zo deelden we het fort met terrasgasten met puppies die aan kinderen moesten wennen (Lindi heeft ze lief geknuffeld), studenten uit Italië en Nederland die samen aan een theatervoorstelling werkten, toeristen die op hun Amsterdamse huurfiets aankwamen en een reisleider die na zijn eten ons tips gaf voor verre vakanties met kinderen.

Camping fort aan de klop utrecht
Heerlijk gevarieerd, gezellig en in een ontspannen sfeer. Geen zin in gezelschap? Ook goed, geniet van je rust.
Het klinkt misschien een beetje raar maar manlief Remco en ik realiseerden ons opeens dat we ook op dit Forten-eiland het (wadden)eiland gevoel kregen. Wat is dat toch met eilanden?

fort aan de klop utrecht camping kamperen met kinderen in de stad kindvriendelijk

Handig
Het is ook hartstikke handig een camping dichtbij. Je kunt er op de fiets naartoe en dat kan ook nog best na de zaterdagse sportclubs en de boodschappen. Je bent er immers zo! Bij ons kwam manlief gewoon na zijn werk en ging de volgende ochtend vroeg weer op de fiets naar zijn werk terwijl wij dames nog even bleven (en oké wij waren met de auto i.v.m. de megatent en de nichtjes zonder fiets).

Fort aan de Klop zomeravond barbecue utrecht kindvriendelijk uitje activiteit natuur eten spelen
Kookspullen meenemen hoeft eigenlijk ook niet want er zijn voldoende restaurantjes in de buurt. Van het Fort aan de Klop zelf natuurlijk, maar ook Bistro Belle en de Colour Kitchen in Zuilen zijn in de buurt.

Ondertussen heb je door het kamperen ook in je eigen stad een vakantiegevoel en in Utrecht Noord gaan we nog altijd naar een ander zwembad en een andere winkel dan in onze eigen buurt (Dichterswijk)! We zijn Slot Zuylen (bijzondere slangenmuur om fruit te kweken) gaan bekijken en naar het Gagelbos geweest om te spelen. Super!

fort aan de klop utrecht camping kamperen met kinderen in de stad kindvriendelijk

fort aan de klop utrecht camping kamperen met kinderen in de stad kindvriendelijk

Ook kamperen?
Op deze bijzondere camping zijn alleen tenten toegestaan, geen caravans, campers of vouwwagens. Je mag maximaal 7 dagen blijven. Auto’s mogen niet op het eiland komen. Je mag je auto even voor de brug zetten, je spullen in een bolderkar laden en je tent opzetten. De auto moet dan verhuizen naar een straat in de buurt. In een van de gebouwen zitten keurige douches en toiletten, er is een afwasplek… alles wat je nodig hebt is er. Geniet ervan!

Meer informatie vind je op: www.fortaandeklop.com.

Tip: Op 4 en 5 juni kun je op Fort aan de Klop naar het familiefestival Kermis de Klop. Een kleurrijk festival met de sfeer van een oude dorpskermis!

Familiefestival Kermis de Klop fort aan de klop utrecht kindvriendelijk pinksteren uitje activiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *