Weekendtips Utrecht e.o. 13 t/m 15 oktober

In deze weekendtips weer leuke activiteiten! Er is veel theater, film en muziek in het kader van de Herfststukjes en de Culturele Zondag. Ontdek een fort, bezoek de boerderij of ga bockbiertjes proeven! Een fijn weekend!

Herfststukjes: Edward Scharenhand (8+)
Iedereen in het stadje Gul is extreem goed, Tante Maria en haar geadopteerde dochter Magdalena voorop. Op een dag staat Edward op hun stoep. Edward is lief en zachtaardig maar in plaats van handen heeft hij vlijmscherpe scharen. Als Tante Maria desondanks besluit om Edward gastvrij in huis op te nemen, is Magdalena voor het eerst in haar leven een stuk minder positief. Maar heeft Edward niet ook recht op een veilig thuis en wat geluk? Blijft Magdalena de enige in Gul die moeite met hem heeft? Hoe tolerant is Gul eigenlijk echt? En… hoe ongevaarlijk is Edward?

Wanneer: vrijdag 13 oktober
Waar: Stadsschouwburg, Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

Edward scharenhand van theater sonnevanck tijdens de herfststukjes in de herfstvakantie

Cinekid in ‘t Hoogt
Cinekid is een landelijk filmfestival voor kinderen van 4 tot 14 jaar dat jaarlijks in de herfstvakantie in Utrecht plaatsvindt in Filmtheater ’t Hoogt. Je kan o.a. naar de films De Geheime club van Soepstad (8+), Paw de reddingshond (8+) of de tekenfilm Molly Monster (4+). En je kan dagelijks meedoen in het Maak-het-zelf-lab. Kijk op de website van ‘t Hoogt wanneer welke film precies te zien is.

Wanneer: 14 t/m 22 oktober
Waar: ‘t Hoogt, Utrecht
Meer info: website ‘t Hoogt, Utrecht

Cinekid in film theater t Hoogt in Utrecht

Ontdek Fort op de Ruigenhoeksedijk
Ontdek Fort Ruigenhoek met de gids van Staatsbosbeheer en geniet van de natuur rond het fort. Fort Ruigenhoek is in de 19e eeuw gebouwd, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van het fort en de de planten en dieren die hier voorkomen. De beplanting om het fort werd vroeger gebruikt als camouflage en als hindernis. Tegenwoordig leven er bijzondere diersoorten, zoals de schuwe das en de ijsvogel. Het fort is in 2016 grotendeels opgeknapt en daarom zeker een bezoek waard!

Wanneer: zaterdag 14 oktober
Waar: Fort Ruigenhoek, Groenekan
Meer info: website Staatsbosbeheer

fort ruigenhoek groenekan tweetakt festival kindvriendelijk

buiten bock bij buiten in de kuil
Op 14 en 15 oktober schenken ze bij buiten in de kuil in Lage Vuursche heerlijke bockbiertjes. De vuurkachels worden flink opgestookt. Trek je stevige schoenen aan, zet je muts op, haal je warme jas uit de kast en ga lekker proeven van burgers en echte herfstbieren. En de kids? Die kunnen lekker spelen op het grasveld en rondrennen in het bos. Ook zijn er enkele leuke activiteiten voor hen.

Wanneer: 14 en 15 oktober
Waar: buiten in de kuil, Lage Vuursche
Meer info: Facebookevenement buiten bock

bier en appelsap festival buiten in de kuil lage vuursche kindvriendelijk familie hemelvaartsdag

Belle en het Beest in Museum Speelklok
Ga naar de muzikale sprookjesvoorstelling van ‘Belle en het Beest’ in Museum Speelklok en laat je meevoeren met een spannend liefdesavontuur. Het verhaal van deze familievoorstelling is een bewerking van het bekende 18de-eeuwse sprookje en neemt je mee naar een magische wereld, waarin ook de muziekinstrumenten van het museum klinken.

Wanneer: 14 en 15 oktober (en dagelijks in de herfstvakantie)
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Belle en het beest bij museum speelklok in Utrecht tijdens de herfstvakantie

NS Kinderboekenruil
Herken je dit? In de boekenkast staan mooie boeken, maar sommige staan daar maar en worden al een tijdje niet meer gelezen. Je kind is er misschien te oud voor geworden of heeft het al minstens 3 x gelezen. Zo’n boek blijft vaak in de kast staan zonder dat er nog iemand naar omkijkt. Dat is jammer. Daar kunt u misschien nog wel iemand anders blij mee maken.

Daarom wordt op de laatste zondag van de Kinderboekenweek de NS Kinderboekenruil georganiseerd, waar kinderen hun boek mogen ruilen voor een ander. Dat kan het boek zijn van een ander kind, of 1 van de nieuwe boeken die wij hebben klaargezet. Bovendien wordt er die dag voorgelezen door kinderboekenschrijvers en conducteurs in een mini-voorleescoupé.

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Centraal Station Utrecht
Meer info: website NS

kinderboekenruil op Utrecht Centraal

Pop-up bij de Vrijstaat
Tijdens PopUp neemt Jochen je mee in de wereld van de poppenmaker. In de Vrijstaat-werkplaats zie je hoe de poppen worden gemaakt en de techniek die nodig is om ze te laten bewegen. Sommige poppen zijn nog niet af. Kun jij de poppenmaker verder helpen? Als de poppenmaker slaapt komen de poppen in zijn droom tot leven. Dwaal door deze droomwereld en ontmoet bijzondere figuren als de blauwe draak en Japanse prinses. Kruip in de reuzenpop en vertel jouw eigen verhaal.

Wanneer: 14 en 15 oktober (en in de herfstvakantie 18 t/m 22 oktober)
Waar: de Vrijstaat, Utrecht
Meer info: website de Vrijstaat

Vrijstaat pop up jochen lange kindvriendelijk utrecht

Kids Weekend: My Little Pony
Ga naar het Kids Weekend om de nieuwe film My Little Pony te bekijken. Naast het kijken van de film kunnen kinderen zich uitleven op activiteiten die alleen dit weekend georganiseerd worden, waaronder kleuren en knutselen in een speciaal hiervoor ingericht gedeelte van de bioscoop. Alles in glitter- en kleurrijke My Little Pony-stijl natuurlijk! Ook krijgen alle kinderen een welkomstdrankje en een kleine verrassing (op=op).

Wanneer: 14 en 15 oktober
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info: website Kinepolis Jaarbeurs

My little pony film bijhet kidsweekend van Kinepolis jaarbeurs in utrecht

Zonnige Zondag bij boerderij de Zonnewijzer
Op Zonnige Zondag bij boerderij de Zonnewijzer in Bunnik vertellen de boer en boerin graag over het leven en werken op de boerderij. De kinderen kunnen de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, knuffelen met een kalfje en nog veel meer. Ook kan er wat gedronken worden in het boerencafé en worden er producten van de boerderij verkocht. Karianne van Bier en Appelsap is ook al eens langs geweest bij boerderij de Zonnewijzer, lees hier haar verslag!

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website Boerderij de Zonnewijzer

zonnige zondag boerderij de zonnewijzer bunnik rhijnauwen dieren kalfjes

Herfststukjes: Klein Mannetje heeft geen huis (4+)
Op een lichtvoetige, beeldende manier vertelt Klein mannetje heeft geen huis een aantal korte, poëtische teksten voor kinderen van schrijvers als Max Velthuijs, Dolf Verroen, Marit Törnqvist en Hans & Monique Hagen over waar je thuis is en waar je je thuis voelt. Met je neus bovenop de verteller en een minuscuul schaduwtheater, een papieren poppenkast vol origamidieren en een aaibaar museum.

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Theater Kikker, Utrecht
Meer info: website Theater Kikker

Klein Mannetje heeft geen huis NT Jong

Culturele Zondagen: Alles Kids
Na het succes van 2015 komt Alles Kids weer terug! En wel op de eerste zondag van de herfstvakantie. Het wordt een  programma voor jong én oud met voorstellingen, optredens, rondleidingen, lezingen, proefjes en tal van activiteiten waar kinderen zelf aan de slag kunnen. De activiteiten vinden plaats op verschillende plekken in Utrecht zoals o.a. het Museumkwartier, TivoliVredenburg, ‘t Hoogt en de Bibliotheek.

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Diverse locaties in de binnenstad van Utrecht
Meer info: website Culturele Zondagen

Alles Kids Culturele Zondagen

Kidsrondleiding en Fotogram workshop (10+)
Ga op Culturele Zondag langs bij Fotodok en ontdek de magie van fotografie. Doe mee met de inspirerende fotogram workshop. Of volg een stoomcursus tot rondleider en geef meteen een rondleiding aan publiek! Ze trappen tevens de Fotokids Week af. Een week lang – van 16 tot 20 oktober – kunnen kinderen zich bij FOTODOK onderdompelen in de wondere wereld van beeld en fotografie. Er zullen elke dag verschillende workshops gegeven worden waarbij kinderen spelenderwijs kennismaken en experimenteren met verschillende technieken.

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Fotodok, Lange Nieuwstraat, Utrecht
Meer info: website Fotodok

In de herfstvakantie kunnen kinderen bij FOTODOK Utrecht workshops volgen

SOL Peuter en Kleuter Festival
Jonge gezinnen kunnen tijdens de SOL ochtend en vroege middag neerstrijken bij Het Wilde Westen. Elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje en op avontuur in de diverse ruimtes van de Cereolfabriek.
Kom muziek luisteren, lekkers proeven, spelen, kunst maken en beleven. Dit alles onder begeleiding van kunstenaars uit de wijk.

Wanneer: zondag 15 oktober
Waar: Cereolfabriek, Utrecht
Meer info: website Wilde Westen

Sol peuter en kleuter festival van het wilde westen in de cereolfabriek in utrecht

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *