Weekendtips Utrecht 16 t/m 18 februari

We hebben weer de leukste weekendtips voor je op een rijtje gezet. Er is vooral veel mooi theater te zien, je kan op avontuur met de orgelman of breng een bezoekje aan de boerderij. Fijn weekend!

De Kleine Zeemeermin (6+)
Prachtige visuele theaterproducties zijn het handelsmerk van Theater Terra. De kijkers worden deze keer meegevoerd naar een betoverende onderwaterwereld. De Kleine Zeemeermin is een spetterende familiemusical, naar het wereldberoemde sprookje van Hans Christian Andersen. Diep in de oceaan woont een zeemeermin met een schitterende stem. Op een dag komt ze boven water en redt ze een jonge prins van een zinkend schip. Ze wordt verliefd en wil zelf ook mens worden. Wanhopig zoekt ze de hulp van een valse zeeheks.

Wanneer: vrijdag 17 februari
Waar: de Kom, Nieuwegein
Meer info: website de Kom

De kleine zeemeermin van Theater Terra

Op draaiorgelavontuur met de orgelman
De orgelman neemt je mee op een spannende tocht door het museum en leert je de fijne kneepjes van het vak. Tijdens de rondleiding leer je van alles over de draaiorgels en kan je zelf ervaren hoe het is om een echte orgelman of orgelvrouw te zijn. Aan het eind van de rondleiding volgt de grote draaiorgel test. Kun jij op het juiste tempo aan het orgelwiel draaien en het liedje goed afspelen? Dan loop je het museum uit met een officieel draaiorgeldiploma!

Wanneer: 17 t/m 23 februari
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

foto Fred Ernst

Zaagdemonstratie en rondleiding bij Molen de Ster
Elke zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur staan de deuren wagenwijd open bij Molen de Ster. Of er gezaagd wordt, is afhankelijk van de wind. Maar een rondleiding met uitleg over de werking van de molen en de geschiedenis van het molenpark is altijd mogelijk. De rondleidingen worden gegeven door enthousiaste vrijwilligers en zijn geheel gratis. Maar een kleine bijdrage aan de fooienpot wordt echter zeer gewaardeerd.

Wanneer: zaterdag 17 februari
Waar: Molen de Ster, Utrecht
Meer info: website molen de Ster

molen de ster terras molencafe utrecht lombok weekendtip

Zonnige Zondag
Op Zonnige Zondag bij boerderij de Zonnewijzer vertellen de boer en boerin graag over het leven en werken op de boerderij. De kinderen kunnen de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, knuffelen met een kalfje en nog veel meer. Ook kan er wat gedronken worden in het boerencafé en worden er producten van de boerderij verkocht. Karianne van Bier en Appelsap is ook al eens langs geweest bij boerderij de Zonnewijzer, lees hier haar verslag!

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website boerderij de Zonnewijzer

zonnige zondag boerderij de zonnewijzer bunnik rhijnauwen dieren kalfjes

Oor Overboord (4+)
Max is een wonderkind, tenminste dat zegt haar vader. Volgens hem is ze in heel veel dingen goed. Veters strikken, klokkijken, karate.. Maar soms wil Max gewoon even helemaal niets. Niet iets oefenen, geen opdrachtjes en zeker niet luisteren naar anderen. Soms wil ze alleen maar stilte. En zomaar een beetje ronddobberen in haar eigen bedenksels. Oor overboord is een kleutervoorstelling van Het Filiaal vol verbeeldingskracht met twee acteurs, een ingenieus decor, liedjes én een gitaar.

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: Cereolfabriek, Het Wilde Westen, Utrecht
Meer info: website Wilde Westen

voorstelling Oor overboord van het filiaal
Fotografie: Remke Spijkers www.remkespijkers.com

Uitvinders (8+) van Holland Opera
De pers is heel erg geinteresseerd en alle media duiken op de uitvinders. De president van Amerika komt zelfs op bezoek en hij wil het idee kopen, want dit maakt zijn leger onoverwinnelijk. Twee uitvinders zijn vereerd, drinken champagne en zingen uit volle borst. Maar de derde uitvinder twijfelt. Beroemd en rijk zijn is leuk, maar hij had andere plannen met dit idee. Ze krijgen knallende ruzie…

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Niet Vergeten (7+)
Oude mensen halen vaak herinneringen op om ze niet te laten vervliegen. Ze hebben er in alle jaren heel veel verzameld. Als je zeven bent heb je er veel minder. In je hoofd heeft de kast voor de herinneringen nog veel lege laatjes. Dat krijg je met hersenen die nog maar net zijn begonnen. In Niet Vergeten word je met een koptelefoon op meegenomen op een reis door het brein van een oude man. Zoek, voel, ruik en onthoud je mee?

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: Podium Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Podium Hoge Woerd

Voorstelling niet vergeten van Hoge Fronten en Lieke Benders

Workshop aanmaakblokjes maken & vuurtje stoken (7+)
Kinderen kunnen deze middag leren hoe ze hun eigen aanmaakblokjes kunnen maken met natuurlijk restmateriaal én stook daarna een vuurtje in de tuin van Griftsteede!
Het begint om 14.00 uur en de workshop is gratis te bezoeken.

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: Griftsteede, Utrecht
Meer info: website Utrecht Natuurlijk

marshmellows vuurkorf

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *