Weekendtips Utrecht 13 t/m 15 juli

Voor het eerste weekend van de zomervakantie hebben we weer de leukste weekendtips verzameld! Ga genieten bij de voorstelling van Cirque Moustache, overnacht op pop-up Camping RAUM of bezoek boerderij de Zonnewijzer. Fijn weekend!

Cirque Moustache bij Geertje’s Hoeve
Dit jaar reist Cirque Moustache alweer voor de 6e keer door Nederland voor een zomertour. Op 14 en 15 juli zijn ze bij Geertje’s Hoeve. Een groep enthousiaste artiesten brengt ook dit jaar een nieuwe energieke familieshow, genaamd “Bravoure”. De naam van de voorstelling zegt het al, moed, spanning, stunts en daar heb je dus ook een echte stuntman voor nodig! Maar is hij wel op tijd aanwezig?

Wanneer: 14 en 15 juli
Waar: Geertje’s Hoeve, Haarzuilens
Meer info: website Cirque Moustache

Muzikaal voorleessprookje van Pinokkio, de houten robot (4+)
Deze zomervakantie kan je in Museum Speelklok komen luisteren naar het muzikale sprookje van Pinokkio, de houten robot. Een spannend verhaal over een bijzondere robot die tot leven komt! De familievertelling van Pinokkio is een bewerking van het bekende sprookje uit 1883, geschreven door de Italiaan Carlo Collodi. Het neemt je mee naar een wereld vol muziek, magie en kwajongensstreken.

Wanneer: 7 juli t/m 2 september
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

De muzikale voorstelling Pinokkio tijdens zomervakantie in Museum Speelklok in Utrecht

Film: Op stap met Dirk Scheele
Dirk Scheele beleeft van alles in zijn allereerste bioscoopfilm, waarin bekende én nieuwe liedjes voorbij komen. Dirk Maakt overal een muzikaal feestje van. Hij gaat op bezoek bij een echte koning en koningin in een paleis en gaat voor de allereerste keer paardrijden. Hij haalt grapjes uit en zet de hele groentewinkel op stelten met de Broccolirock. Maar waar is zijn grote vriend Japie het Apie? Dirk gaat op zoek in de jungle. Een papegaai, een slang en een tijger helpen natuurlijk mee.

Wanneer: te zien vanaf 12 juli
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info: website Kinepolis

Dirk Scheele bioscoop film Kinepolis Jaarbeurs

Camping RAUM
Ga overnachten bij RAUM! Voor één nacht kun je op het Berlijnplein slapen tussen de kunstwerken, rondslenteren in je joggingbroek, hangen in het paviljoen of fröbelen bij de tent. Volg workshops, smikkel van de campingmaaltijd, dans op muziek én speel een potje Jeu de boules met die gezellige overbuur.
Wanneer: 14 en 15 juli
Waar: Berlijnplein, Utrecht
Meer info: website RAUM Utrecht

Camping RAUM op het Berlijnplein in Utrecht

Experimenteren in de zomervakantie!
In het museum en de Oude Hortus zijn er van 14 juli t/m 26 augustus allerlei leuke activiteiten te beleven. Test de nieuwste onderzoekjes in het TestLAB, experimenteer in het JeugdLAB, ontdek wat er in de vijver leeft en kruip in de huid van een bij.

Wanneer: 14 juli t/m 26 augustus
Waar: Universiteitsmuseum, Utrecht
Meer info: website Universiteitsmuseum

ZOmeractiviteiten in het Universiteitsmuseum in Utrecht

Zonnige Zondag bij Boerderij de Zonnewijzer
Op Boerderij de Zonnewijzer vertellen ze graag over het leven en werken op de boerderij en in een rondleiding kom je veel te weten over het melken en de koeien. Ook voor de kinderen is het een belevenis om alle dieren van dichtbij te zien én aan te raken! Met een stempelkaart in de hand kunnen ze deelnemen aan alle activiteiten, zoals de koeien maïs geven, de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, spelen in het stro, rijden op een trekker op het erf of lekker wat drinken in het boerencafé.

Wanneer: zondag 15 juli
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website boerderij de Zonnewijzer

zonnige zondag boerderij de zonnewijzer bunnik rhijnauwen dieren kalfjes

Dolfinarium (4+)
Met een mobiel bassin en schuimrubberen dolfijnen trekken theatermakers Rob en Rob door het land met een wervelende dierenshow. In het mobiele bassin komen dolfijnen, vissen, pinguïns en orka’s voor de ogen van het publiek tot leven. Het resultaat is een geestige, eigenzinnige slapstickvoorstelling voor het hele gezin. Deze voorstelling vindt plaats in het openluchttheater op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd en is gratis toegankelijk.

Wanneer: zondag 15 juli
Waar: Castellum Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Podium Hoge Woerd

Theatergroep Hilaria met de voorstelling Dolfinarium

Familiewandeling bij Fort bij Rijnauwen 
Ga met je gezin naar het grootste fort uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Fort bij Rijnauwen. Samen met de gids maak je een wandeling over, onder en door het fort. Onderweg vertelt hij je verhalen: over de 540 gestationeerde soldaten hier werkten en leefden en waarom in oorlogstijd water onze bondgenoot was. Ook buiten het fort waan je je in een paradijs. Na de oorlogstijd heeft de natuur vrij spel op het fort gekregen, met als resultaat een eldorado aan planten en dieren. Dassen, reeën, ijsvogels en vleermuizen maken het fort hun thuis.

Wanneer: zondag 15 juli
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik
Meer info: website Staatsbosbeheer

Fort bij Rijnauwen Food-Y-Fort

Nederland Zoemt
De expositie staat in de Oude Hortus, de historische tuin achter het Universiteitsmuseum. Op panelen in deze groene oase ontdekken bezoekers meer over deze wonderlijke insecten. Ga zelf als een wilde bij aan de slag. Kinderen kunnen stuifmeel sjouwen, rondlopen in een dik behaarde jas of de weg vinden in een bloem. Ze ontdekken al snel dat het leven van een bij niet over rozen gaat.

Wanneer: t/m 31 augustus
Waar: Oude Hortus, Universiteitsmuseum, Utrecht
Meer info: website Universiteitsmuseum

Bijen in bijenkorf

Hof der Zotheid
Tijdens het Hof der Zotheid gooien wij onze prachtige groene Hoftuin open en bundelen we onze krachten met alle fantastische creatieve ondernemers die het Werkspoorkwartier (en Utrecht in het algemeen) rijk is om een fantastisch zomerfestival neer te zetten vol creatieve & groene workshops, duurzame initiatieven, vermaeckelijk entertainment, heerlijke muziek & DJs, food waste cateraars en nog veel meer!

Wanneer: 14 en 15 juli
Waar: Hof van Cartesius, Utrecht
Meer info: Facebookevent Hof van Cartesius

Hof der Zotheid bij het hof van cartesius

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *