Weekendtips Utrecht 10 t/m 12 augustus

Ook deze week hebben we weer de leukste weekendtips voor je op een rij gezet! Bezoek het laatste weekend van de Parade in Utrecht, ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk of ga experimenteren bij het Universiteitsmuseum. Fijn weekend!

De KinderParade
Er spelen dit jaar meer dan 20 voorstellingen op de KinderParade. De poppen van Duda Paiva Company spelen in een cross-over van dans en poppenspel een voorstelling vol slapstick, waarin niets is wat het lijkt. Orkaan marcheert samen met het Ebonit Saxofoonkwartet in een meeslepende muzikale optocht met veel humor. Lonneke van Leth Producties presenteert een humoristische danstheater voorstelling rondom het moderne sprookje Assepoes. Dit jaar is ook het Parademuseum leuk voor kinderen. Eye Filmmuseum brengt met acht grote schermen de film weer terug naar de tijd waar het begon, reizend door het land.

Wanneer: t/m 12 augustus
Waar: Moreelsepark, Utrecht
Meer info: website de Parade

de parade utrecht kinderparade park kinderen kindvriendelijk theater rapunzel

Kinderworkshop De Muziekfabriek
De middag is tijdens het Hortus Festival vanaf 13.00 uur voor de kinderen. In de workshop van de Muziekfabriek, ‘componeren doe je zo!’ gaan de kinderen al knippend en plakkend aan de slag met het combineren van klassieke -en kindermuziek. Alles mag en alles kan! Met medewerking van Rianne Wilbers (sopraan) en Sara d’Agostino (piano).

Wanneer: zaterdag 11 augustus
Waar: Oude Hortus, Universiteitsmuseum, Utrecht
Meer info: website Hortus Festival

Componeerworkshop van de Muziek Fabriek bij het Hortus Festival in Utrecht

Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk (4+)
Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk met de gids van Staatsbosbeheer en geniet van de natuur rond het fort. Het fort is rond 1870 gebouwd, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van het fort en de planten en dieren die hier voorkomen. De beplanting om het fort werd vroeger gebruikt als camouflage en als hindernis. Tegenwoordig leven er bijzondere diersoorten, zoals de das en de ijsvogel. Het fort is in 2016 grotendeels opgeknapt en daarom zeker een bezoek waard!

Wanneer: zaterdag 11 augustus
Waar: Fort op de Ruigenhoeksedijk, Groenekan
Meer info: website Staatsbosbeheer

Tweetakt Fort Ruigenhoek fortenseizoen forten utrecht kindvriendelijk uitje activiteiten

Speuren in en om Kasteel de Haar
Speurneuzen opgelet: tijdens de zomervakantie kun je bij Kasteel de Haar niet één, niet twee, maar drie speurtochten volgen! Afhankelijk van je leeftijd ga je opzoek naar de verstopte dieren in de mooiste kasteelkamers, kom je achter de favoriete kleuren van de architect Pierre Cuypers, of ga je buiten de geheimen van het park ontdekken? Kies jouw favoriet of beleef ze allemaal! Kasteel de Haar biedt deze zomer voor ieder wat wils!

Wanneer: 14 juli t/m 2 september
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens
Meer info: website Kasteel de Haar

kasteel de haar haarzuilens utrecht uitje met kinderen kindvriendelijk speurtocht

Film: Teen Titans Go! At The Movies
De bioscoopfilm Teen Titans GO! To the Movies is een frisse, vrolijke en slimme kinderfilm, met een knipoog naar het superhelden genre en vol met muzikale hits. Volgens de Teen Titans lijkt het erop dat alle grote superhelden een eigen film hebben, behalve zij! Leider Robin is vastberaden om hier verandering in te brengen; Zij behoren gezien te worden als sterren en niet langer als side-kicks. Met een paar waanzinnige ideeën en een eigen lijflied vertrekken de Teen Titans naar Tinsel Town, om hun droom te verwezenlijken. Maar wanneer een echte superschurk de groep drastisch misleid in zijn krankzinnige poging de macht op aarde over te nemen, gaat het helemaal mis…

Wanneer: diverse data in de zomervakantie
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info: website Kinepolis

film bioscoop Kinepolis Jaarbeurs zomervakantie

Bezoek het Waterliniemuseum bij Fort bij Vechten
In het Waterliniemuseum kom je in een interactieve ontdekkingstocht van alles te weten over de waterlinie. In het museum valt van alles te beleven. Je kunt in het museum met een virtual reality-bril een parachutesprong over de waterlinie maken en zien wat nog nooit iemand heeft gezien; de Nieuwe Hollandse Waterlinie die onder water is gezet! Maar je kan ook de Waanzinnige Boomhut Doe-Expo bezoeken. Kunstenaars hebben de wonderlijke wereld van Andy, Terry en Jill verbeeld in objecten en doe- en beleef-opdrachten. In deze doe-expo worden creativiteit en inlevingsvermogen van de bezoekers op de proef gesteld.

Wanneer: de hele zomervakantie
Waar: Waterliniemuseum, Bunnik
Meer info: website Waterliniemuseum

Het Waterliniemuseum in Fort bij Vechten in Bunnik

Experimenteren bij het Universiteitsmuseum
In het museum en de Oude Hortus zijn er van allerlei activiteiten te beleven deze zomer. Test de nieuwste experimenten in het TestLAB, doe onderzoekjes in het JeugdLAB, ontdek wat er in de vijver leeft en kruip in de huid van een bij tijdens de tentoonstelling Nederland Zoemt. Elke dinsdagmiddag in de zomervakantie kun je van 13.30 tot 15.30 uur meedoen aan leuke bijenactiviteiten. Maak een bijenhotel en hoor van alles over bijen tijdens het imkerspreekuur op 17 juli, 7 en 21 augustus. Met een bijengidsje ontdek je welke bijen in de Oude Hortus en je eigen tuin leven.

Wanneer: 14 juli t/m 26 augustus
Waar: Universiteitsmuseum, Utrecht
Meer info: website Universiteitsmuseum

universiteitsmuseum utrecht zomervakantie zomer vakantie uitjes met kinderen kindvriendelijk museum

Techlab XL bij het Spoorwegmuseum
Van 11 t/m 19 augustus organiseert het Spoorwegmuseum een stoer en leerzaam techniekevenement: Techlab XL. In deze week draait alles om de werking van een trein. Techlab XL wordt opgebouwd rond een drietal thema’s die belangrijk zijn bij de voortbeweging van treinen: stoom, stroom en weerstand. Met spannende demonstraties en een aantal uitdagende proeven wordt de techniek achter de trein inzichtelijk gemaakt. Op het buitenterrein van het museum kunnen kinderen op drie verschillende eilanden zelf aan de slag.

Wanneer: 11 t/m 19 augustus
Waar: Spoorwegmuseum, Utrecht
Meer info: website Spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum Techlab techniekevenement

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *