Weekendtips Amersfoort 7 t/m 9 december

We hebben weer de leukste weekendtips voor je op een rij gezet! Ga schaatsen, bezoek een kerstmarkt, duik de bioscoop in of bewonder Amersfoort in het donker tijdens de avondbeklimming van de Onze Lieve Vrouwetoren. Fijn weekend!

Emiclaer on Ice
Dit jaar is de tweede editie van Emiclaer on Ice! Van 7 december tot en met 27 januari kan je weer schaatsen op een drijvende ijsbaan, omgeven door de vijver van winkelcentrum Emiclaer. Dit jaar is de schaatsbaan overdekt waardoor er nog meer schaatsplezier te beleven is. Geniet deze winter van een sfeervolle schaatsbaan met met een vol programma, als hoogtepunt een optreden van Maan op 12 januari!

Wanneer: 7 december t/m 27 januari
Waar: Emiclaer, Amersfoort
Meer info: website Emiclaer

Emiclaer on Ice in Amersfoort

Kerstmarkt op het Slotplein
Op de kerstmarkt bij Slot Zeist zijn mooie kramen met diverse producten te vinden. Koor optredens en een toneelvoorstelling zorgen voor een bijzondere kerstsfeer. De Kerstman en accordeoniste Marion brengen beide dagen een bezoek aan de Kerstmarkt. De leerlingen van de BO!NK Theaterschool jaar 4, zullen een korte voorstelling geven. Bij de Brasserie kun je genieten van o.a. Gluhwein en snert.

Wanneer: 8 en 9 december
Waar: Slot Zeist, Zeist
Meer info: website Slot Zeist

Kerstmarkt Slot Zeist

Kinderworkshop: Lampion maken (6+)
Creƫer een magische sfeer met lampionnen. Je maakt er een in de kleuren van Mondriaan. Er wordt geknipt, geplakt en gevouwen. En gewerkt met karton, gekleurd papier en glazen potjes. Je lampion kan na afloop direct mee de schemering in.

Wanneer: zondag 9 december
Waar: Mondriaanhuis, Amersfoort
Meer info: website Mondriaanhuis

Lampion maken in het Mondriaanhuis in Amersfoort

Ranja met een Liedje (muziek op schoot)
Muziek (op schoot) plezier voor kinderen van 0 tot 4! En natuurlijk ook voor de begeleidende (groot) ouders! Samen met de ouders ga je zingen, spelen met materialen en muziekinstrumentjes, dansen en ontdekken wat je allemaal kunt met muziek. Er worden bekende en nieuwe liedjes gezongen. Voorop staat het samen genieten en muziek- plezier maken.

Wanneer: zondag 9 december
Waar: Zandfoort aan de Eem, Amersfoort
Meer info: website Zandfoort

zandfoort aan de eem amersfoort strand stadsstrand horeca kindvriendelijk spelen

Familiedag Winter Wonderland
Deze dag is speciaal voor de gezinnen! Een heerlijke dag schaatsen bij Winter Wonderland met allerlei lekkers en de kinderen even onbezorgd hun gang laten gaan in de Kerstvakantie. Tegen een gereduceerd familie tarief ontvangt u 4x schaatsen, 4x poffertjes, 4x drinken voor slechts 27,50 euro!

Wanneer: zondag 9 december
Waar: Emmaplein, Zeist
Meer info: Facebookevent

Familiedag Winterwonderland in Zeist

Minimornings: Buurman & Buurman Winterpret
De allerkleinsten kunnen tijdens de Mini Morning voor het eerst kennis gaan maken met de bioscoop. De lichten staan gedimd, het geluid staat zachter en na afloop ligt er een filmdiploma klaar.
De winter kan super leuk zijn, maar voor de buurmannen zorgt het juist voor problemen. De geliefde buurmannen gaan weer op hun eigen manier aan de slag om van alles een succes te maken. Het is weer genieten van het gestuntel van de beide buurmannen, die zelf juist vinden dat ze zo handig zijn.

Wanneer: zondag 9 december
Waar: VUE Amersfoort
Meer info: website VUE

De film Buurman en buurman winterpret

De KAdEStudio in de KunsthalKade
In de KAdEStudio ga je net als kunstenares Isabelle Wenzel balancerend met allerlei alledaagse voorwerpen op de foto. Kies je voorwerpen, een pose en een goede achtergrondkleur en maak je eigen kunstwerk. Of stap in de circustent en bouw een balancing act van blokken en speelgoeddieren. Bij iedere tentoonstelling wordt de KAdEStudio opnieuw ingericht. Iedere drie maanden is er dus iets nieuws te doen.

Wanneer: di t/m zondag geopend
Waar: KunsthalKade, Amersfoort
Meer info: website KunsthalKade

De tentoonstelling A Balancing Art bij de Kunsthalkade in amersfoort

Torenbeklimming Onze Lieve Vrouwetoren
De trots van Amersfoort is de Onze Lieve Vrouwetoren en wordt ook wel Lange Jan genoemd. De locatie van de toren is het kadastrale middelpunt van Nederland, zoals goed zichtbaar is in de vloer van de toren. Tijdens een rondleiding van een uur onder begeleiding van een gids hoor je meer over de legende van deze toren. Het beklimmen van de 346 treden wordt beloond met een prachtig uitzicht over Amersfoort. En deze zaterdag kan je ook mee met de bijzondere avondbeklimming!

Wanneer: dagelijks in de middag, zaterdag 9 december is er ook een avondbeklimming
Waar: Onze Lieve Vrouwetoren, Amersfoort
Meer info: website Onze Lieve Vrouwetoren

Avondbeklimming van de Lieve Vrouwe Toren in amersfoort

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *