Weekendtips Amersfoort 15 t/m 17 juni

We hebben weer de leukste weekendtips voor je op een rij gezet! Bezoek de KunsthalKade en doe de workshop over krijt, ga proeven en shoppen op de Trots Markt bij het Centraal Ketelhuis en laat de kinderen lekker spelen in de Verkeerstuin. Fijn weekend!

Inloopworkshop: experimenteren met krijt
Bekijk de tentoonstelling over krijt en ga daarna zelf experimenteren met krijt! Samen met een docent ontdek je wat allemaal kan met krijt. De kunstenaars gebruiken allemaal verschillende krijttechnieken. Ontdek in deze workshop de verschillende technieken in de tentoonstelling en maak met jouw favoriete techniek een eigen kunstwerk. Deze inloopworkshop is gratis.

Wanneer: zaterdag 16 juni
Waar: KunsthalKade, Amersfoort
Meer info: website KunsthalKade

Inloopworkshop Kunsthalkade in Amersfoort
Fotocredits: website KunsthalKade

Vikingweekend: Mandenvlechten
Het vlechten met takken is al heel oud. Helaas is er maar weinig van teruggevonden, het materiaal is nogal vergankelijk. Toch zijn er sporen die duiden dat de techniek al gebruikt werd in de prehistorie. In Nederland is onder andere een gevlochten fuik teruggevonden in de buurt van Utrecht. Een van de eerste afbeeldingen van manden zien we vervolgens in het Stuttgarter Psalter, c. 825. Sven Hoogerhoud van Mandenvlechterij de Kim komt speciaal over om voor de deelnemers van het weekend een workshop te geven. Op beide dagen zullen er diverse manden gevlochten worden.

Wanneer: 16 en 17 juni
Waar: Het Middeleeuws Erf, Amersfoort
Meer info: website Het Groene Huis

Vikingen landgoed schothorst Amersfoort

Vier Vaderdag in het Mondriaanhuis
Zoek je een origineel cadeau voor je vader? Neem hem op zondag 17 juni mee naar het Mondriaanhuis. Hij krijgt op Vaderdag gratis toegang tot het museum én een gratis taartje bij een kopje koffie op thee in het Mondriaancafé!

Wanneer: zondag 17 juni
Waar: Mondriaanhuis, Amersfoort
Meer info: website Mondriaanhuis

Vaderdag in het Mondriaanhuis in Amersfoort

Trots Markt
Deze zondag vindt er een TrotsMarkt plaats bij het Centraal Ketelhuis. Een markt waar mensen staan die passie hebben voor wat ze aanbieden. Geen versterkte muziek of geschreeuw op de markt, geen springkussens of draaimolens. Maar lekker thematisch knutselen voor de kinderen, passend bij de tijd van het jaar. Een fijne ontspannen sfeer op bijvoorbeeld een picknickkleed of aan een biertafel met een heerlijk glas wijn en een lekker hapje.

Wanneer: zondag 17 juni
Waar: Centraal Ketelhuis, Wagenwerkplaats, Amersfoort
Meer info: website Trots Markt

wagenwerkplaats amersfoort wat is dat patat kindvriendelijk

Hutten bouwen en burgers eten
Bij buiten in de kuil zoeken ze de allerbeste huttenbouwers, ga dus samen met je vader naar buiten en je slaat de spijker op zijn kop. duik het bos in en bouw je mooiste hut. Stapels hout, zagen, hamers en spijkers worden geregeld… en als je dan met een big smile naar je eigen gemaakte hut staat te kijken heb je wel wat lekkers verdiend: een burger – black angus – vega – up to you – je moet ‘m wel even zelf bouwen met alle mogelijke toppings die er zijn bij de ‘build your own burgerbar’!

Wanneer: zondag 17 juni
Waar: buiten in de kuil, Lage Vuursche
Meer info: Facebookpagina buiten in de kuil

buiten in de kuil hutten bouwen

Zomerkwartier: Flower Powerrrr
Zomerkwartier staat dit jaar in het teken van Flower Power, in dat thema is er dan ook om 14 uur een kindervoorstelling door Theatertrein. Omdat het vaderdag is zal er o.a. een skippybal race voor vaders. Verder kan je je laten schminken, zijn er workshops van de circusschool, is er een stoepkrijtwedstrijd en er zal ook een fotobooth staan. Het feest wordt compleet gemaakt met op de Trotsmarkt Nathalie Nederlands beste ballonvouwster, Frans van de Kamp is er met zijn reuzen zeepbellen en Andor draait heerlijk swingende muziek.

Wanneer: zondag 17 juni
Waar: Verkeerstuin Amersfoort, Amersfoort
Meer info: Facebookevent Verkeerstuin

Verkeerstuin Amersfoort
Fotocredits: Facebookpagina Verkeerstuin

Zonnige Zondag
Op Boerderij de Zonnewijzer vertellen ze graag over het leven en werken op de boerderij en in een rondleiding kom je veel te weten over het melken en de koeien. Ook voor de kinderen is het een belevenis om alle dieren van dichtbij te zien én aan te raken! Met een stempelkaart in de hand kunnen ze deelnemen aan alle activiteiten, zoals de koeien maïs geven, de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, spelen in het stro, rijden op een trekker op het erf of lekker wat drinken in het boerencafé.

Wanneer: zondag 17 juni
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website Boerderij de Zonnewijzer

zonnige zondag boerderij de zonnewijzer bunnik rhijnauwen dieren kalfjes

Ontdek Fort bij Rijnauwen met Kapitein Dirk (5+)
Ga met je kinderen (5-9 jaar) naar Fort bij Rijnauwen. Daar neemt Kapitein Dirk ze mee op ontdekkingstocht. Ze komen van alles te weten over de soldaten die vroeger op het fort leefden en werkten. Hoe kwamen ze bijvoorbeeld aan eten en drinken? Ook krijg je te horen welke planten en dieren hier even. Je bezoekt de ondergrondse gangen en ondergaat de Dapperheidstest…

Wanneer: zondag 17 juni
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik
Meer info: website Staatsbosbeheer

kapitein dirk fort bij rijnauwen bunnik kindvriendelijk

Historische wandeling op Landgoed Broekhuizen
Ga slenteren over de eeuwenoude beukenlanen en kronkelige paden van Landgoed Broekhuizen. De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee op een reis terug in de tijd en vertelt je verhalen over vroegere tijden op het landgoed. Met een beetje fantasie zie je de flanerende dames van de vorige eeuw zo tot leven komen.

Wanneer: zondag 17 juni
Waar: Landgoed Broekhuizen, Leersum
Meer info: website Staatsbosbeheer

Landgoed Broekhuizen Leersum staatsbosbeheer wandelen amersfoort

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *