Weekendtips Amersfoort 14 t/m 16 september

De leukste weekendtips staan weer voor je klaar! Bezoek de voorstelling van Matilda en Kleine Vis in de Kindertuin of ga naar poppentheater Cassiopeia bij boerderij Brinkhorst en leer van alles over bomen en hout op Heerlijkheid Stoutenburg. Fijn weekend!

Dorpsfeest Hoogland
Tijdens het Dorpsfeest Hoogland staat het hoofdveld in het teken van tuigpaarden en mooie showrubrieken. Nieuw dit jaar is het Ponyplein. De jongerenrubrieken die hier worden verreden, vervangen de klassieke dressuur- en springwedstrijden. Ook zijn er genoeg leuke kinderactiviteiten zoals bijvoorbeeld workshops, is er een kinderboerderij en kan je uiteraard wat eten en drinken.

Wanneer: 15 en 16 september
Waar: Stadspark Schothorst, Amersfoort
Meer info: website Dorpsfeest Hoogland

Dorpsfeest Hoogland

Matilda en Kleine Vis (4+)
Actrice Marijke Beversluis vertelt het verhaal over een moedig meisje, haar bezorgde oma en een vrolijk visje en studeert met de zaal het Matilda en Kleine Vis-liedje in. Vier musici spelen vrolijke muziek en op een filmscherm is te zien hoe kunstenaar Gerard de Bruyne met zijn magische penseel het verhaal illustreert. Het verhaal is gebaseerd op het prentenboek van Noor Kamerbeek.

Wanneer: zondag 16 september
Waar: De Kindertuin, Leusden
Meer info: website de Kindertuin

Voorstelling Matilda en kleine vis

Kinderworkshop: Mondriaanplacemat (6+)
Placemats zijn ideaal voor bij het ontbijt of de lunch. En helemaal leuk wanneer je er een persoonlijke tint aan kunt geven. Kom daarom je eigen placemat maken. Eentje in de stijl van Mondriaan. Geïnspireerd op de beroemde Victory Boogie Woogie knip en plak je met gekleurd tape je eigen kunstwerk. Dat wordt straks een kunstzinnig ontbijt!

Wanneer: zondag 16 september
Waar: Mondriaanhuis, Amersfoort
Meer info: website Mondriaanhuis

ondriaanplacemat maken in het mondriaanhuis in Amersfoort

Ontdek eetbare planten
Weet jij al een maaltje te maken met bloemen en planten uit de natuur? Na deze wandeling over Landgoed Broekhuizen weet je in elk geval wat eetbaar is! De gids van Staatsbosbeheer leidt je rond over de kronkelige paden en eeuwenoude beukenlanen. Onderweg vertelt hij je niet alleen over de eetbare bloemen en planten, maar ook over de eetgewoontes van de vroegere bewoners van het landgoed.

Wanneer: zondag 16 september
Waar: Landgoed Broekhuizen, Leersum
Meer info: website Staatsbosbeheer

Eetbare planten op landgoed broekhuizen in leersum

Zonnige Zondag op de boerderij
Op Boerderij de Zonnewijzer vertellen ze graag over het leven en werken op de boerderij en in een rondleiding kom je veel te weten over het melken en de koeien. Ook voor de kinderen is het een belevenis om alle dieren van dichtbij te zien én aan te raken! Met een stempelkaart in de hand kunnen ze deelnemen aan alle activiteiten, zoals de koeien maïs geven, de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, spelen in het stro, rijden op een trekker op het erf of lekker wat drinken in het boerencafé.

Wanneer: zondag 16 september
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website boerderij de Zonnewijzer

boerderij de zonnewijzer bunnik rijnauwen amelisweerd beesten dieren kalfjes

Poppentheater: Bennie Billenbijter Bennie bijter van poppentheater Cassiopeia
Bennie Billenbijter heeft goed geoefend met zijn vader Billy om in mensen hun billen te bijten. Alleen vind Bennie dat helemaal niet leuk. Als vader het nog een keer voordoet ziet Bennie het weer. De oude mevrouw die vader in haar billen bijt, gilt het uit van de pijn en rent nadat ze is gebeten hard weg. Bennie heeft medelijden met de mevrouw die net gebeten is. Bennie wil graag vrienden worden met de mensen. Dat gaat natuurlijk niet als je in hun billen bijt en ze bang maakt. Bennie droomt van vriendschap met een mens. Om samen te kunnen spelen en avonturen te kunnen beleven.

Wanneer: zondag 16 september
Waar: Natuurboerderij de Brinkhorst, Amersfoort
Meer info: website Poppentheater Cassiopeia

Themadag: Iconen van bomen
Tijdens de themadag op Heerlijkheid Stoutenburg maak je kennis met wat je allemaal met hout kunt doen en wandel je door de prachtige natuur. Een nieuw leven van hout, dat vind je in de diverse kramen, fototentoonstelling en demonstraties. Volg diverse workshops zoals schilderen en djembé en wandel mee met de bomenexpert, Simon Klingen. Of ga mee met de gezinswandeling onder leiding van andere gidsen.

Wanneer: zondag 16 september
Waar: Heerlijkheid Stoutenburg, Stoutenburg
Meer info: website Utrechts Landschap

Heerlijkheid Stoutenburg Leersum Utrechtse Heuvelrug fotografieworkshop kindvriendelijk bos wandelen

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *