Weekendtips Amersfoort 13 t/m 15 juli

We hebben weer de leukste weekendtips voor je op een rij gezet! Bezoek een leuke voorstelling, bezoek Hoeve Groot Zandbrink tijdens de Open Imkerijdag of ga op pad met de boswachter. Fijn weekend!

Inloopworkshop: experimenteren met krijt
Ga experimenteren met krijt! Samen met een docent ontdek je wat er allemaal mogelijk is met krijt.
De kunstenaars van de tentoonstelling gebruiken allemaal verschillende krijttechnieken. Ontdek in deze workshop de verschillende technieken in de tentoonstelling en maak met jouw favoriete techniek een eigen kunstwerk.

Wanneer: zaterdag 14 juli
Waar: KunsthalKade, Amersfoort
Meer info: website KunsthalKade

Inloopworkshop Kunsthalkade in Amersfoort
Fotocredits: website KunsthalKade

Open Imkerijdag
In heel Nederland houden imkers op zaterdag 14 juli open huis. Ook de imkers van Hoeve Groot Zandbrink doen mee. Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen ook graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ze laten je graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. En laten je als je wilt een kijkje nemen in een bijenvolk.

Wanneer: zaterdag 14 juli
Waar: Hoeve Groot Zandbrink, Leusden
Meer info: website Groot Zandbrink

Bijen in bijenkorf

Mi Hoen, de held van het bos (3+)
Oehoe, oehoe! klinkt het door het grote beestenbos. De dierenvergadering moet snel bijeenkomen. De boom van eekhoorn Bizzy is in gevaar. Baron van Buitenhof tot Biggekerke wil een grote van boom-tot-balkenfabriek bouwen en helpers Berry en Barry moeten daarvoor gaan zorgen. Hoe gaan de dieren dit probleem oplossen? Je ziet het in een door de beesten besnuffelde voorstelling van de Zeister Toneelgroep Kwast!

Wanneer: zondag 15 juli
Waar: Slottuintheater, Zeist
Meer info: website Slottuintheater

Speuren naar vlinders en libellen (8+)
Ga mee op zoek naar vlinders en libellen in het Leersumse Veld. De boswachter van Staatsbosbeheer neemt je mee naar de Leersumse Plassen, waar veel libellensoorten leven. Tijdens de wandeling krijg je van alles te horen over de leefwijze en bijzondere namen van beide insecten. Goed kijken, dan kom je misschien wel de vuurjuffer, watersnuffel, venwitsnuitlibel of een oeverlibel tegen.

Wanneer: zondag 15 juli
Waar: De Veldschuur, Leersum
Meer info: website Staatsbosbeheer

Robin & Robel (10+) 
Robin & Robel is geïnspireerd op het wereldwijd bekende aloude verhaal van Robin des Bois, ook bekend als Robin Hood, die steelt van de rijken en geeft aan de armen. Een buitengewoon sprookje over ongelijkheid in verdeling vormgegeven als muziekspel in vier aktes. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Robin & Robel is een co-productie tussen Theater Gnaffel en Harlekijn Holland b.v.

Wanneer: 11 t/m 15 juli
Waar: Herman van Veen Arts Center, Soest
Meer info: website Herman van Veen Arts Center

Familiewandeling bij Fort bij Rijnauwen
Ga met je gezin naar het grootste fort uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Fort bij Rijnauwen. Samen met de gids maak je een wandeling over, onder en door het fort. Onderweg vertelt hij je verhalen: over de 540 gestationeerde soldaten hier werkten en leefden en waarom in oorlogstijd water onze bondgenoot was. Ook buiten het fort waan je je in een paradijs. Na de oorlogstijd heeft de natuur vrij spel op het fort gekregen, met als resultaat een eldorado aan planten en dieren. Dassen, reeën, ijsvogels en vleermuizen maken het fort hun thuis.

Wanneer: zondag 15 juli
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik
Meer info: website Staatsbosbeheer

Fort bij Rhijnauwen rondleiding
Zonnige Zondag bij Boerderij de Zonnewijzer
Op Boerderij de Zonnewijzer vertellen ze graag over het leven en werken op de boerderij en in een rondleiding kom je veel te weten over het melken en de koeien. Ook voor de kinderen is het een belevenis om alle dieren van dichtbij te zien én aan te raken! Met een stempelkaart in de hand kunnen ze deelnemen aan alle activiteiten, zoals de koeien maïs geven, de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, spelen in het stro, rijden op een trekker op het erf of lekker wat drinken in het boerencafé.

Wanneer: zondag 15 juli
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website boerderij de Zonnewijzer

zonnige zondag boerderij de zonnewijzer bunnik rhijnauwen dieren kalfjes

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *