Shoppen bij de boer

We merken dat wijzelf en veel mensen om ons heen steeds bewuster leven en graag biologische of streekproducten kopen. Het leukste is het natuurlijk om dit direct bij de tuinderij of boerderij te kunnen doen. We hebben daarom een paar fijne winkels met een groot assortiment op een rij gezet!

De Moestuinwinkel
De winkel van de Moestuin is gevuld met biologische producten van het land en uit eigen keuken. Zo hebben zij het hele jaar verse groenten, fruit en kruiden en staan de kasten vol met zakjes gedroogde kruiden uit eigen tuin, zelfgemaakte chutney, jam en honing. Ze vullen het assortiment aan met producten van biologische leveranciers zoals sappen van Kavel 55, melen en suiker van de Nieuwe Band en soepen van de Kleinste Soepfabriek. Op zaterdagen verkopen ze vers biologisch brood van Van Menno uit IJsselstein, en doordeweeks ligt het voor je klaar in de vriezer.

www.moestuinutrecht.nl, Laan van Maarschalkerweerd 2, Utrecht

De moestuinwinkel in utrecht

Landwinkel de Hooierij
Laat je in de mooie winkel (op fietsafstand van Utrecht) verrassen door het uitgebreide assortiment, variërend van o.a. zuivel, sapjes, appels en peren, de groente uit de moestuin, overheerlijke boerenkaas, eitjes, kruidenthee, streekbiertjes, honing èn rundvlees van eigen erf. Het vlees is exclusief te koop bij Landwinkel de Hooierij. Gedurende 2 dagen verkopen ze het vlees vers en wat er zaterdagavond ‘over’ is vriezen ze in. Zo behoudt het vlees optimale smaak en kwaliteit. Er is dus altijd een voorraad ter verkoop in de winkel.

www.dehooierij.nl, Universiteitsweg 1, de Bilt

Landwinkel de hooierij

Boerderijwinkel van Geertje’s Hoeve
In de boerderijwinkel verkopen ze bij Geertje’s Hoeve vele pure Hollandse en ambachtelijke producten. De allerbelangrijkste is natuurlijk hun eigen geitenkaas in vele soorten en smaken. Van jong tot oud en met verschillende kruiden. Verse geitenkaas en meer geitenzuivel. Maar er zijn ook veel soorten andere boerenkaas (van de koe). Er is een mooi assortiment natuurzuiver vlees van de koe, kip, varken en ook geitenvlees kan niet ontbreken.

www.geertjeshoeve.nl, Thematerweg 5, Haarzuilens – Utrecht

Geitenkaas in de boerderijwinkel van Geertjes Hoeve in Haarzuilens

Plattelandswinkel de Achterdijk
Het fruit uit eigen boomgaard, zoals appels, peren, kersen en pruimen, staat centraal in de winkel. Je kunt wekelijks terecht voor een rijk aanbod aan mooie producten voor een eerlijke prijs. Daarnaast bestaat het assortiment van Plattelandwinkel de Achterdijk uit producten uit de streek van dichtbij en soms iets verder weg. Ze kiezen voor mooie producten van collega boeren en telers uit de Kromme Rijnstreek. Producten met het keurmerk Lekker Utregs en andere bijzondere streekproducten.

www.krommerijnfruit.nl, Achterdijk 25, Bunnik

Plattelandwinkel de Achterdijk in Bunnik

Glutenvrij bij Hoeve Ravenstein
In de voormalige koeienstal tref je de moderne boerderijwinkel van Hoeve Ravenstein aan. Het assortiment bestaat uit een ruime selectie biologische, glutenvrije en streekgebonden producten. Het is een sfeervolle biologische supermarkt met een ruime keus in fijne (streek)producten je kunt hier dus gewoon terecht voor je dagelijkse boodschappen. Vooral de glutenvrije afdeling is bijzonder uitgebreid, echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen als jij of een gezinslid glutenvrij moet eten.

www.hoeveravenstein.nl, Ravensteinselaan 3, Baarn

Hoeve ravenstein baarn kindvriendelijk winkel food boerderij

Plattelandswinkel de Broers Goes
De plattelandswinkel is ooit klein begonnen met de verkoop van appels en peren aan huis. Het idee er achter is eenvoudig, je kan fruit het beste zo vers mogelijk kopen, dat is het lekkerst en het gezondst! De afstand tussen teler en consument is met de plattelandswinkel op zijn kleinst. Ook vind je er diverse soorten boerenzuivel, boerenkaas, eieren, aardappelen, meel voor het bakken van brood en gebak, bloemen en diverse streekprodukten.

www.plattelandswinkelgoes.nl, Groenedijk 8, Utrecht

Plattelandswinkel Goes in de Meern

Tip: Kijk voor je op pad gaat op de website of Facebookpagina van de boerderijwinkels voor de openingstijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *