Pinksterweekendtips Utrecht 18 t/m 21 mei

Ook voor het Pinksterweekend hebben we weer de leukste weekendtips voor je op een rij gezet. Duik de bioscoop in voor een gezellige film, ga mee timmeren op de Bauplaats, bekijk de dieren bij boerderij de Zonnewijzer of bezoek Kermis aan de Klop! Fijn weekend!

Kids Weekend Annie M.G. Schmidt
Wist je dat de verjaardag van de Nederlandse schrijfster Annie M.G. Schmidt, 20 mei, in 1997 is uitgeroepen tot Annie M.G. Schmidt-dag? Kinepolis eert de literaire heldin tijdens het Annie M.G. Schmidt Kids Weekend. Op deze twee dagen kun je genieten van een aantal verfilmingen van haar boeken die met recht klassiekers genoemd kunnen worden. Echt een weekend voor de hele familie! Voor ouders een feest der herkenning en een tikkeltje jeugdsentiment, voor kinderen is het een weekend om de prachtige verhalen te leren kennen.

Wanneer: 19 en 20 mei
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info: website Kinepolis

pluk van de petteflet film kinepolis jaarbeurs winactie

Toen mijn vader een struik werd (8+)
Voordat Toda’s vader een struik wordt, is hij banketbakker. Iedere dag staat hij voor dag en dauw op om wel twintig soorten gebakjes te maken en drie soorten taart. Tot op een dag alles verandert. In het zuiden breken gevechten uit en Toda’s vader moet meehelpen in de oorlog. Toda zelf wordt op transport gezet naar haar moeder, die in het buurland woont. De reis ernaartoe is vol avonturen en gevaar, maar Toda geeft niet op want ze moet haar moeder vinden! Toen mijn vader een struik werd is geïnspireerd op het bekroonde boek van Joke van Leeuwen. Een indrukwekkend verhaal dat op een schijnbaar simpele manier laat zien hoe absurd oorlog is.

Wanneer: zaterdag 19 mei
Waar: Het Transformatorhuis, Utrecht
Meer info: website het Filiaal

DE voorstelling toen mijn vader een struik werd van het filiaal theatermakers uit utrecht
Fotocredits: Remke Spijkers

Zonnige Zondag
Op Boerderij de Zonnewijzer vertellen ze graag over het leven en werken op de boerderij en in een rondleiding kom je veel te weten over het melken en de koeien. Ook voor de kinderen is het een belevenis om alle dieren van dichtbij te zien én aan te raken! Met een stempelkaart in de hand kunnen ze deelnemen aan alle activiteiten, zoals de koeien maïs geven, de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, spelen in het stro, rijden op een trekker op het erf of lekker wat drinken in het boerencafé. Voor de kinderen betaal je een toegangskaartje, maar ouders mogen gratis naar binnen!

Wanneer: zondag 20 mei
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website boerderij de Zonnewijzer

zonnige zondag boerderij de zonnewijzer bunnik rhijnauwen dieren kalfjes

Bouwfestival BAUPLAATS bij RAUM
Steek je handen uit de mouwen: er wordt gebouwd bij RAUM, dé nieuwe ontmoetingsplek in Utrecht! Op het terrein, op het Berlijnplein in Utrecht, wordt er in het Pinksterweekend op zondag en maandag samengewerkt aan een levensgrote boom met eigenzinnige takken. De boom wordt een ontmoetingsplek en uitkijkpunt. Jong of oud, ervaren klusser of in bezit van twee linkerhanden: iedereen doet mee tijdens bouwfestival BAUPLAATS.  RAUM zorgt ook voor muziek, snacks en drinken (van fris tot bier).

Wanneer: 20 en 21 mei
Waar: Berlijnplein, Utrecht
Meer info: website RAUM Utrecht

Bauplaats Raum op het Berlijnplein in Utrecht

Kermis de Klop
Tijdens het pinksterweekend organiseert Fort aan de Klop in Utrecht voor de tweede keer familiefestival ‘Kermis de Klop’: een feest met theater, muziek en workshops voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Maar ook volwassenen zullen zich uitstekend vermaken in de Parade-achtige ambiance, met festivalfood en live muziek. Kermis de Klop wordt, net als vorig jaar, georganiseerd in samenwerking met Make-A-Wish. Een groot deel van de kinderactiviteiten die overdag plaatsvinden wordt door hen georganiseerd.

Wanneer: 20 en 21 mei
Waar: Fort aan de Klop, Utrecht
Meer info: website Kermis de Klop

fort aan de klop kermis de klop familiefestival

De boom in met Boomtoppers (7+) 
Altijd al naar het topje van een hoge boom willen klimmen?! Boomtoppers biedt op maandag 21 mei van 10.00 tot 14.00 uur een workshop boomklimmen op Stadstuin Klopvaart aan. Onder begeleiding van deze professionals ga je met klimmateriaal de boom in en roetsj je vervolgens weer naar beneden. Je leert verschillende knopen en technieken, en oefent deze ook op de grond. Inschrijven kan tot vrijdag 18 mei 11.00 uur via de website van Utrecht Natuurlijk.

Wanneer: maandag 21 mei
Waar: Stadstuin de Klopvaart, Utrecht
Meer info: website Utrecht Natuurlijk

bomen klimmen

Familiewandeling bij Fort bij Rijnauwen (6+)
Ga met je gezin naar het grootste fort uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Fort bij Rijnauwen. Samen met de gids maak je een wandeling over, onder en door het fort. Onderweg vertelt hij je verhalen: over de 540 gestationeerde soldaten hier werkten en leefden en waarom in oorlogstijd water onze bondgenoot was. Ook buiten het fort waan je je in een paradijs. Na de oorlogstijd heeft de natuur vrij spel op het fort gekregen, met als resultaat een eldorado aan planten en dieren. Dassen, reeën, ijsvogels en vleermuizen maken het fort hun thuis.

Wanneer: zondag 20 mei
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik
Meer info: website Staatsbosbeheer

Fort bij Rijnauwen Food-Y-Fort

Bokke-Hokke-Bouwwedstrijd
Ben je gek op dingen bouwen en buiten zijn? Schrijf je dan in voor de bokke-hokke-bouwwedstrijd. De geitenbokjes van de Bokkenbunker willen graag spelen, klimmen en schuilen voor de regen. Daarom bouwen we bokkenhokken-met-benefits! Je mag de hele dag bouwen, maar om 15.30 is de tijd om en laten ze de bokjes los. Zij zijn tevens de jury. Het bokkenhok dat het populairst is bij de bokken, wint een mooi prijzenpakket van bokjesvlees, bokbier en leuke kadootjes voor de kinderen! Ben je niet zo’n bouwer? Dan mag je ook gewoon spelen, de wandelbokken aaien en met de kleinste lammetjes knuffelen.

Wanneer: maandag 21 mei
Waar: De Bokkenbunker, Fort Honswijk, Schalkwijk
Meer info: Facebookevent de Bokkenbunker

De Bokkenbunker in Schalkwijk

Festival Trek
Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Neem plaats aan de Chef’s Table in één van de mobiele food trucks, proef verrassende ingrediënten of waag je aan de smaakvol bereide nieuwe gerechten. Van sushi tot Surinaams van vega tot burgers; de smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd. Je kunt je dorst uitgebreid lessen bij de cocktailbar, de uitgebreide wijnbar met een heerlijk terras of de speciaalbier bus. Bijzondere acts van jonge theatermakers en intieme live performances maken een bezoek aan TREK compleet.

Wanneer: 17 t/m 21 mei
Waar: Griftpark, Utrecht
Meer info: website Festival Trek

Festival TREK in Utrecht

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Reacties

 1. Isabella Arons zegt

  Beste redactie

  HELAAS HELAAS de Workshop Bibberbeestjes maken op 20 mei in de Centrale Bibliotheek GAAT NIET DOOR.
  Dit was eeb vergissing van de organisatie: Eerste Pinksterdag zijn alle Bibliotheken in Utrecht gesloten.

  Je kunt wel op Tweede Pinksterdag maandag 21 mei van 14.30 – 16.30 uur naar de MEEZINGBIOS Ja Zuster Nee Zuster.
  Lekker meezingen met de karaoke versie van de film, o.l.v. Edo Brunner.
  Verkleed komen als één van de personages uit de film mag, je kunt er zelfs nog een prijs mee winnen!

  21 mei 2018, van 14:30 tot 16:30 | Centrale Bibliotheek collegezaal 3e etage

  Kosten: € 4,00 voor leden, € 5,00 voor niet leden, € 15,00 familieticket (maximaal 5 personen). Reserveren via de website van de Bibliotheek Utrecht.

  Zie https://www.bibliotheekutrecht.nl/agenda/jazusterneezustermeezingbios.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *