Opening van het nieuwe Waterliniemuseum

Dit weekend opent er een geheel nieuw museum in het Fort bij Vechten: het Waterliniemuseum.

In het Waterliniemuseum in het Fort bij Vechten ontdek je van alles over de verdediging van Nederland door de inzet van water. Mensen uit verschillende tijden nemen je mee in hun belevenissen en je kunt zelf de maquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in stelling brengen en ervaren hoe die werkt!

fort bij vechten

Je kunt kijken hoe het fort er oorspronkelijk uitzag en genieten van de bijzondere natuur. Tijdens je zwerftocht over het fort kun je je in de historische gebouwen verder verdiepen in fortenbouw, het leven van de soldaten, de aanval en verdediging en de Romeinen die hier eeuwen geleden al een fort stichtten.

Waterliniemuseum Fort bij Vechten
foto door Luuc Jonker

Tijdens het openingsweekend is er een feestelijke programmering. Er zijn voorstellingen, rondleidingen, films en allerlei andere activiteiten. Zo is er een performance met zang en dans op de reusachtige waterlelies in de fortgracht!

waterlelies opening waterliniemuseum

Uiteraard is er ook allerlei lekkers te verkrijgen. Van zoetigheden en broodjes tot speenvarken aan het spit. Verder is er naast koffie, thee en fris een wijn- en bierbar op het terrein. Je kunt er niet pinnen, dus neem voldoende contant geld mee!

Openingstijden en prijzen
Op zaterdag 10 oktober is het Waterliniemuseum geopend van 10.00 – 22.00 uur en op zondag 11 oktober van 10.00 –17.00 uur. Speciaal voor dit weekend betaal je alleen een toegangsprijs voor het nieuwe museum met de tentoonstelling ‘Sterk Water’. Deze bedraagt €7,50 en voor kinderen t/m 12 jaar €5,00.

De toegang tot Fort bij Vechten is gratis. Ook de overige tentoonstellingen op het fort en alle andere eenmalige activiteiten zijn in verband met de viering gratis te bezoeken en bij te wonen.

Parkeren
Het adres van de parkeerplaats is niet hetzelfde als dat van het fort. Gebruik je een routeplanner? Voer dan het adres in: Achterdijk 21, Bunnik. De parkeerkosten bedragen €2,00 per dag.

www.waterliniemuseum.nl

waterliniemuseum fort bij vechten
foto door Luuc Jonker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *