IJsclub Siberia organiseert Glow in the Park

Kennen jullie IJsclub Siberia?
Twee vrienden, Paul en Robbert, hadden in 2014 het plan om een nostalgische ijsbaan in Utrecht op te richten. Een vaag plan werd steeds concreter en inmiddels is in overleg met Staatsbosbeheer de Gagelplas aangewezen als natuurijsbaan. In het najaar van 2016 is ook een natuurijsbaan in Park de Watertoren gerealiseerd. Op beide plekken willen ze een sfeer creëren waar jong en oud zich thuisvoelt en het nostalgische gevoel van vroeger ervaart.

In Nederland is het weer natuurlijk hartstikke wisselvallig en is natuurijs niet altijd vanzelfsprekend. Daarom organiseert IJsclub Siberia ook hele leuke evenementen die niet zo veel met ijs te maken hebben, maar wel met een warm en nostalgisch (winter)gevoel. Zaterdag 21 januari vindt er weer zo’n supertof evenement plaats. Bij Bier en Appelsap staat deze dag zeker in de agenda, want dan vindt Glow in the Park plaats.

glow in the park siberia ijsclub gagelbos boswandeling bos wandelen lichtkunst overvecht weekendtip

Wandelen door het licht
Op deze zaterdagmiddag (en avond) kun je tijdens Glow in the Park een mooi parcours van 2,5 km wandelen in het Gagelbos. Ben je met kleine kinderen, dan is er een kinderroute van 1 km. Je loopt langs verrassende lichtkunst, muziek en theateracts. De tocht voert vanaf de parkeerplaats Noorderpark Gagelbos (net aan de rand van Utrecht Overvecht) door het Gagelbos, de Gagelpolder en langs de Gagelplas. Trek genoeg warme kleding aan en bereid je voor op een magisch avontuur in het winters witte Gagelbos mét black light. De organisatie houdt een verkiezing voor de mooiste, leukste of origineelst geklede deelnemer.

glow in the park siberia ijsclub gagelbos boswandeling bos wandelen lichtkunst overvecht weekendtip

Finish Festival
Na afloop van de wandeling is er het Finish Festival met warme chocomelk, vuurkorven, gagelkoeken en andere lekkere hapjes, live muziek en theatrale acts. Zo komt Isabel Nolte optreden, kun je knuffelen met huskyhonden en is er silent disco in de iglotent.

glow in the park siberia ijsclub gagelbos boswandeling bos wandelen lichtkunst overvecht weekendtip

Programma:
Vanaf 16.00 uur Inloop en kaartverkoop
Van 17.00- 19.00 uur Start Wandeling (dan wordt het snel donker).
Van 20.00-22.00 uur Finish Festival

Locatie: 
Parkeerplaats Gagelbos
(klik op de link voor de startlocatie: naast Sint Anthoniedijk no.107)

Prijs:
€4 (volwassenen) / €1 (kinderen)
Gratis voor U-PAS houders

Tip: Houd de website van IJsclub Siberia in de gaten, want komende week gaat het vriezen, dus wellicht kan er geschaatst gaan worden op de baan bij Park de Watertoren in Overvecht.

ijsclub siberia glow in the park wandelen bos boswandeling overvecht muziek optredens gagelbos isabel nolde

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *