Historische doedag rondom Slot Zeist

Tijdens het historisch weekend komt op zondag 9 september, tussen 12.00 en 17.00 uur, de geschiedenis weer tot leven in en om Slot Zeist en haar pleinen. Er is op verschillende locaties van alles te doen voor jong en oud. Voor maar €2,50 koop je een strippenkaart waarmee je 5 workshops kunt volgen!

Slot Zeist

Wat is er te doen?
Voor kinderen tussen 3-16 jaar zijn er diverse workshops en leuke buitenactiviteiten. Zo kunnen kids leren handboogschieten, in een kano varen of met een tokkelbaan over de Slotgracht razen. Er is een roofvogelshow en ridders laten hun kunsten zien in het slottuintheater. Het Gilde Zeist geeft rondleidingen door het Slot en er zijn diverse tentoonstellingen te bezoeken. Ook lopen er ridders en nog veel meer historische personen rond die u kunt ontmoeten.

Met de strippenkaart kun je 5 workshops volgen. Maak bijvoorbeeld je eigen zeepje op het Zusterplein, maak een ritje op een pony, leer zwaardvechten, of verstuur je eigen ansichtkaart. Voor alle leeftijden is er genoeg te doen!

Slot Zeist

Tijdens de historische dag zijn er op verschillende locaties activiteiten, workshops en tentoonstellingen te vinden. Per locatie is een uitgebreid programma, dat je kunt vinden op de website van Het Geheugen van Zeist. Het is handig om hier even naar te kijken, omdat er naast doorlopende activiteiten ook een aantal voorstellingen en demonstraties op tijd zijn.  Toegang tot de meeste activiteiten is gratis, deelnemen aan de vossenjacht kost €2,00. Slot Zeist is te vinden op Zinzendorflaan 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *