Zomerworkshops met Professor Loep

Misschien heb je Professor Loep al voorbij zien komen tijdens het Bier en Appelsap Festival, waar je lekker kon timmeren en zagen. Maar ze zijn niet alleen actief op festivals of scholen, maar organiseren ook zelf hele leuke workshops en cursussen in de stad. Zo kunnen kinderen zich deze zomervakantie bij Professor Loep & Het Kunstlaboratorium goed vermaken met de creatieve en uitdagende workshops in de Snorfabriek en de Metaal Kathedraal. We hebben alle geplande activiteiten, van een korte workshop tot zelfs 3 dagen lang, voor je op een rijtje gezet!

Professor Loep utrecht workshops kindvriendelijk

BuitenAtelier: Foto en print (6+)
Ja gaat je eigen kunstwerk maken, waarbij je werkt met natuurlijke materialen en de zon. Je leert monoprinten en maakt foto’s met solar print papier.

Wanneer: 1 juli van 13.00 – 15.00 uur
Waar: Metaal Kathedraal, Utrecht

Printplaats (6+)
Een workshop waarbij je allerlei verschillende manieren van printen en drukprint kan onderzoeken en uitproberen. Je maakt verschillende ontwerpen door o.a. mono-prints maar maken ook gebruik van 3d printerpennen.

Wanneer: 14 juli van 13.00 – 15.00 uur
Waar: Snorfabriek, Utrecht

Kunstlaboratorium XXL: Maakmachines (7+)
Drie hele dagen vol kunst en techniek voor kinderen in de Snorfabriek! Samen met de creatieve Professors van Professor Loep gaan kinderen hun eigen creativiteit en fantasie gebruiken om maakmachines te maken. Wat voor maakmachines? Nou geen idee, dat bepalen de kinderen namelijk zelf!

Dit programma is inclusief materialen, lunch, werktas, werkboekje & certificaat van deelname.
Aanmelden kan via het aanmeldformulier van deze workshop in de Snorfabriek.

Wanneer: 17, 18 en 19 juli van 10.00 – 16.00 uur
Waar: Snorfabriek, Utrecht

Professor Loep 3 workshops utrecht

Elektramagie (6+)
Een workshop waarbij je kennis maakt met de stroomkring en je eigen elektrische speelmaterialen maakt. Hierbij maak je gebruik van verschillende gereedschappen en technieken.

Wanneer: 28 juli van 13.00 – 15.00 uur
Locatie: Snorfabriek, Utrecht

Kunstlaboratorium XXL: Buitenplaats (7+)
Samen met de creatieve Professors van Professor Loep gaan de kinderen hun eigen creativiteit en fantasie gebruiken om allerlei buitenexperimenten, bouwwerken of buitenkunstwerken te maken. Elke dag word er gestart met onderzoek of experiment van nieuwe technieken, materialen, ontwerpers of kunstenaars. En aan de hand van deze nieuwe inspiratie kunnen kinderen dan een eigen ontwerp maken.

Dit programma is inclusief materialen, lunch, werktas, werkboekje & certificaat van deelname.
Aanmelden kan via het aanmeldformulier voor deze workshop in de Metaal Kathedraal.

Wanneer: 31 juli, 1, 2 augustus van 10.00 – 16.00 uur
Waar: Metaal Kathedraal, Utrecht

Poppentheater (6+)
Een workshop waarbij je je eigen poppenkastpoppen kan maken van verschillende materialen. Je verzint een karakter, een eigen verhaal en misschien ga je zelf meedoen aan een korte voorstelling.

Wanneer: 4 augustus van 13.00 – 15.00 uur
Waar: Snorfabriek, Utrecht

BuitenAtelier: Bottelen en brouwen (6+)
Professor loep utrecht workshops kindvriendelijk Samen ga je op zoek naar eetbare planten en kruiden en maak je een eigen recept voor een limonade. Je gaat deze brouwen en bottelen in een eigen fles of pot met eigen etiket

Wanneer: 6 augustus: van 13.00 – 15.00 uur
Waar: Metaal Kathedraal, Utrecht

 

De Grote Kunstenaars (6+)
Een workshop waarbij je allerlei verschillende schildertechnieken kan uitproberen, geïnspireerd door verschillende kunstenaars.

Wanneer: 11 augustus van 13.00 – 15.00 uur
Locatie: Snorfabriek, Utrecht

Beestjeshotels (6+)
Een workshop waarbij je allerlei hotels voor beestjes kan gaan maken Hierbij wordt gewerkt met verschillende gereedschappen en hout.

Wanneer: 18 augustus van 13.00 – 15.00 uur
Waar: Snorfabriek, Utrecht

Wil je meedoen aan één van de workshops of heb je nog vragen over de workshops? Mail dan naar info@professorloep.nl. En like de Facebookpagina van Professor Loep, zodat je altijd op de hoogte bent van alle nieuwe workshops of eventuele wijzigingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *