Zomer op Paleis Soestdijk met o.a. Dikkie Dik, Nijntje en Dirk Scheele

De zomervakantie staat alweer bijna voor de deur en dat betekent dat het zomerprogramma van Paleis Soestdijk bekend is. Naast een leuke speurtocht en knutselochtenden, is er in augustus een aantal kindermatinees in de paleistuin! Lees gauw verder en vergeet ook niet om alvast online kaartjes te kopen!

Dikkie Dik Speurtocht
Deze zomer kunnen peuters en kleuters weer op zoek naar Dikkie Dik in de tuin van Paleis Soestdijk. Na het succes van vorig jaar is er een speurtocht uitgezet met allemaal nieuwe opdrachten en spelletjes. Het speurtochtboekje is bij de ingang van de paleistuin te verkrijgen. Samen met papa, mama, opa of oma kunnen kids gaan zoeken naar Dikkie Dik en zijn vriendjes. Er ligt ook een leuk presentje klaar en aan het eind van de speurtocht is er voor de kinderen een glaasje limonade met een Dikkie Dik koekje in de Oranjerie.

Naast de speurtocht worden er ook Dikkie Dik Knutselochtenden georganiseerd. Op onderstaande woensdagochtenden kan er van 10 – 13 uur gratis geknutseld worden in de Oranjerie.

 • Woensdag 19 juli
 • Woensdag 26 juli
 • Woensdag 2 augustus
 • Woensdag 9 augustus
 • Woensdag 16 augustus

Paleis Soestdijk Dikkie Dik Speurtocht Soest zomer zomervakantie vakantie uitje activiteit kindvriendelijk kind kinderen kids buiten

Dikkie Dik en de taart
Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één… Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet… De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feest wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik?

‘Dikkie Dik en de taart’ is een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders. Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling. Er mag volop gezongen en geroepen worden bij nieuwe originele liedjes over Dikkie Dik. Het verhaal wordt opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.

 • Woensdag 16 augustus om 10 uur
 • Kinderen tot 2 jaar gratis, vanaf 2 jaar € 6,50 (inclusief speurtocht / paleistuin)
 • Meer informatie en kaartverkoop: website Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk Dikkie Dik en de taart Soest zomer zomervakantie vakantie uitje activiteit kindvriendelijk kind kinderen kids buiten voorstelling theater cultuur

Dirk Scheele Zomerpopconcert
Dirk zit in een luie strandstoel en is lekker op vakantie. Hij heeft echter niet door dat hij eigenlijk op moet treden voor de aanwezige kinderen. Het publiek wil toch echt wel graag dat Dirk zijn liedjes gaat zingen, maar ja, Dirk is natuurlijk in een vakantiestemming. Daarom neemt hij de kinderen mee op vakantie met zijn leukste zomerliedjes. Als Dirk op vakantie is, schrijft hij altijd wel een paar nieuwe liedjes. Dat wil hij nu ook wel doen! De kinderen mogen allerlei onderwerpen aandragen en zo maakt Dirk samen met de kinderen ter plekke een heel nieuw zomerliedje. Als Dirk op een gegeven moment echt niet meer weet welk liedje hij moet zingen, mogen de kinderen hun favoriete Dirk-liedje roepen, en wie weet zingt hij dan wel jouw verzoekje.

 • Donderdag 17 augustus om 10:30 uur
 • Kinderen tot 2 jaar gratis, vanaf 2 jaar € 12,- (inclusief speurtocht / paleistuin)
 • Meer informatie en kaartverkoop: website Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk Zomerpopconcert Dirk Scheele Soest zomer zomervakantie vakantie uitje activiteit kindvriendelijk kind kinderen kids buiten voorstelling theater cultuur muziek

De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen (5+)
Andy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Gelukkig hebben de jongens keihard gerepeteerd en ze zijn er bijna helemaal klaar voor! Maar eerst nog even 100 marshmallows eten en de papegaai kietelen.

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen is in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken in tijden. Voor komend seizoen heeft Meneer Monster deze bestseller omgetoverd tot een nét zo waanzinnige theatervoorstelling vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij.

 • Vrijdag 18 augustus om 14 uur
 • Kinderen tot 2 jaar gratis, vanaf 2 jaar € 12,- (inclusief speurtocht / paleistuin)
 • Meer informatie en kaartverkoop: website Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen Soest zomer zomervakantie vakantie uitje activiteit kindvriendelijk kind kinderen kids buiten voorstelling theater cultuur muziek

Nijntje op de fiets
Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis.

‘Nijntje op de fiets’ is gebaseerd op verschillende verhalen uit de Nijntjeboekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van Nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.

 • Zaterdag 19 augustus om 10 uur
 • Kinderen tot 2 jaar gratis, vanaf 2 jaar € 6,50 (inclusief speurtocht / paleistuin)
 • Meer informatie en kaartverkoop: website Paleis Soestdijk

nijntje op de fiets Paleis Soestdijk Soest zomer zomervakantie vakantie uitje activiteit kindvriendelijk kind kinderen kids buiten voorstelling theater cultuur muziek

Paleis Soestdijk is van vrijdag t/m zondag geopend. Het park van 9.30 – 17.30 uur, en het paleis zelf van 10 – 17 uur. Voor kinderen t/m 3 jaar is toegang tot het paleis gratis, voor kinderen t/m 12 jaar kost het € 10,- en voor 12 jaar en ouder kost het € 13,50. Meer informatie: https://www.paleissoestdijk.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *