Zomeractiviteiten bij het Natuurkwartier

Ga in de laatste week van de zomervakantie langs bij het Natuurkwartier in Nieuwegein. Kinderen tussen 2 en 12 jaar kunnen dan meedoen met verschillende leuke activiteiten. Maar je mag ook altijd langskomen om gewoon lekker te spelen in de waterspeeltuin, op het strand of in de takkenhutten in het bos. Doe het blote voetenpad (check het verslag van Marlies) of breng een bezoekje aan de kinderboerderij.

Hutten bouwen natuurkwartier nieuwegein zomervakantie kindvriendelijk kinderen activiteiten

Spelen in de natuur (2-6 jaar)
Ga samen met je kind (eren) een leuk spel spelen om kennis te maken met de natuur. Doe een speurtocht, verstopspelletjes of andere leuke spelen die een unieke natuurervaring geven.

Wanneer: Dinsdag 15, woensdag 16, donderdag 17 augustus, 15.00 – 16.00 uur
Deelname: €1, – op vertoon van stadspas gratis

Voorlezen in het Natuurkwartier
Kom luisteren naar leuke, spannende en grappige verhalen. Na een half uurtje voorlezen gaan de kinderen samen met hun ouder of verzorger een leuke activiteit uit het verhaal doen. Graag even aanmelden via de website van het Natuurkwartier.

Wanneer: Dinsdag 15 augustus en woensdag 16 augustus, 10.15 – 11.15 uur
Deelname is op basis van een vrijwillige bijdrage

Insecten knutselen (4-12 jaar)
Knutsel jouw eigen insecten en kriebelbeestjes. Zoek zelf insecten en probeer ze zelf na te maken. Of bouw een insectenhotel of een vlindervoeder. Er zijn potten en blikken aanwezig maar om zeker te zijn dat je zelf materiaal hebt om de vlindervoeder of het insectenhotel te maken neem dan een glazen pot met deksel en zonder etiket mee voor een vlindervoerder. Voor het insectenhotel heb je een leeg blik zonder etiket nodig.

Wanneer: Dinsdag 15, woensdag 16, donderdag 17 augustus, 10.00 – 17.00 uur
Deelname is op basis van een vrijwillige bijdrage

zomervakantie week 6 natuurkwartier nieuwegein

www.natuurkwartier.nl, Milieu Educatie Centrum, Geinoord 9, Nieuwegein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *