Workshop verf maken met bloemen bij Greennest Gallery

Wist je dat je verf kunt maken van bloemen, bladeren en zelfs van groente? Bij de nieuwe plantenwinkel Greennest Gallery in de Botanische Tuinen wordt dit jaar een aantal keer de workshop Groeistof georganiseerd. Je gaat dan onder begeleiding van een heuse kunstenares aan de slag met het maken van plantaardige verf. En daarmee ga je prachtige kunstwerkjes maken op textiel. De eerstvolgende workshop is aanstaande woensdag (4 juli) al! De workshop is bedoeld voor kinderen tussen 6 en 10 jaar.

groeistof greennest gallery workshop botanische tuinen Wat ga je precies doen?
Als plantenkok maak je plantaardige papjes van gevonden en/of gedroogde bladeren, groente, fruit of bloemen. Daarmee ga je stukjes stof mooi maken. Die krijg je tijdens de workshop, maar je mag ook zelf een t-shirt of een stoffen tasje meenemen om te versieren.

Behalve verven, ga je ook tamponeren met bloemen en bladeren. Dat betekent dat je een soort afdruk maakt van een bloem of een blad op het textiel. En je kunt ook stempelen met leuke aardappelstempels. Kortom, genoeg mogelijkheden om iets supermoois te maken van jouw tasje of t-shirt!

Nieuwe plantenwinkel
De workshop vindt plaats in een van de tropische kassen van de Botanische Tuinen. Daar zit de nieuwste plantenwinkel van Utrecht: Greennest Gallery. Je staat dus in een prachtige omgeving met genoeg inspiratie voor je kunstwerk. Voor de ouders is hier ook genoeg te doen terwijl de kids de kunstenaar uithangen.

groeistof greennest gallery workshop botanische tuinen

Data workshops:
De volgende Groeistof-workshop is op woensdag 4 juli. Ook zijn er workshops op woensdag 29 augustus, zaterdag 15 september en woensdag 14 november. Tijden: 15.30-17.00 uur. Kosten: € 13,50 pp, incl. materialen.

Meer informatie op de website van How are you growing.

groeistof greennest gallery workshop verven met planten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *