Winactie: Sporen van Smaragd in Spoorwegmuseum

Ben je nog op zoek naar leuke uitjes voor tijdens de zomervakantie? We hebben er weer eentje voor je! Het Spoorwegmuseum heeft een nieuwe tentoonstelling. Fans van treinen en geschiedenis komen hier zeker aan hun trekken en Bier en Appelsap mag kaartjes weggeven. Lees gauw verder!

Sporen van Smaragd
Op 10 augustus 2017 is het precies 150 jaar geleden dat op Java de eerste trein in Indonesië reed. Met de tentoonstelling ‘Sporen van Smaragd, per trein door Nederlands-Indië’ blikt het Spoorwegmuseum terug op de begintijd van de spoorwegen in deze Nederlandse kolonie. Het waren namelijk Nederlanders die deze eerste spoorlijnen bouwden en exploiteerden. Daardoor heeft het Spoorwegmuseum een heel bijzondere collectie foto’s, documenten en objecten uit deze koloniale periode. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van verschillende betrokkenen, zoals een spoorwegmedewerker, ingenieur, reizigster, architect en een onafhankelijkheidstrijder.

Met een ontdekkingskaart kunnen kinderen in de tentoonstelling op zoek naar de verhalen over de spoorwegen in het vroegere Nederlands-Indië.

sporen van smaragd tentoonstelling spoorwegmuseum museum utrecht zomervakantie

Win kaarten!
Bier en Appelsap mag 2 x 4 kaarten weggeven voor deze nieuwe tentoonstelling in het Spoorwegmuseum. Ga naar Bier en Appelsap op Facebook en laat bij de post over deze winactie een berichtje achter dat je meedoet. Meedoen kan t/m zondag 9 juli. Maandag 10 juli maken we de 2 winnaars bekend, dus houd de Facebookpagina in de gaten.

Ook leuk
Sinds april heeft het museum trouwens ook een Techlab. De techniek van een trein is best een ingewikkeld onderwerp. Door het doen van proefjes kun je zelf zien hoe alles werkt. Een bezoekje aan het Techlab wordt afgesloten met een examen, zo wordt je een echte treinenexpert!

Praktisch:
Het Spoorwegmuseum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00. In de zomervakantie is het museum ook op maandag geopend. De tentoonstelling Sporen van Smaragd, per trein door Nederlands-Indië is te zien van 8 juli t/m 10 november 2017.
Kaartjes voor het museum kosten 16,-. Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang.

www.spoorwegmuseum.nl 

sporen van smaragd tentoonstelling spoorwegmuseum museum utrecht zomervakantie

Reacties

  1. Rene zegt

    Een heel leuke actie. Het Spoorwegmuseum verdient nog meer bezoekers, ook omdat ze regelmatig aparte tentoonstellingen hebben zoals nu ‘Sporen van samaragd’.

  2. Siny Plooij zegt

    Zeker meedingen voor jaartjes….allereerst voor mezelf …..kan ik ook eens mijn klein kinderen mee uitvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *