Win kaartjes Taartrovers Film Festival

Dit weekend (zaterdag & zondag) vindt het Taartrovers Film Festival plaats in TivoliVredenburg in Utrecht. Taartrovers is een film- en speelfestival voor kinderen van 2 tot 9 jaar. Er wordt een programma getoond vol fantasierijke films en met het filmkaartje heeft iedereen ook toegang tot de Speeltuin van de verbeelding, een decor van interactieve installaties waar kinderen kunnen onderzoeken en ontdekken. Bier en Appelsap mag 1 x 4 kaarten voor een vertoning naar keuze weggeven. We geven ook meteen wat tips voor films, die tijdens het festival te zien zijn.

Rintje (4+)
Sieb Posthuma tekende verbeeldend, hij maakte wonderlijke en tegelijk alledaagse verhalen. Het leven van Rintje, een ondeugend hondje, lijkt op dat van de meeste jonge kinderen. Met humor en oog voor detail stopte Posthuma daar de elementen uit het leven van een hondje in. Van al deze fantastische kleine verhalen werd een animatiefilm gemaakt met prachtige handgemaakte decors in een gezellige, huiselijke sfeer. Samen met z’n vriendjes Tobias en Henriëtte ontdekt Rintje – altijd spelend – zijn wereld. Rintje gaat buiten spelen in de storm, hanteert de kappersschaar en helpt bij de boodschappen. Hij organiseert zelfs een circusvoorstelling. Op school staat hij met alle hondjes in de rij om een prikje te krijgen. Soms gaat het mis, maar Rintjes mama en oma staan altijd klaar om hun kleine rakker uit de nood te helpen.

taartrovers film festival tivolivredenburg utrecht

Gruwelijk rijmen (7+)
De makers van de ‘Gruffalo’, ‘Mannetje Tak’ en ‘Heksendrank en drakenvuur’ maakten van de Gruwelijke Rijmen, geschreven door Roald Dahl, een bijzondere film. Een gruwelijke, spannende maar vooral grappige remix van de bekende sprookjes. Sneeuwwitje en Roodkapje worden beste vriendinnen. Lusten wolven liever biggetjes, grootmoeders of kleine kinderen? Jacob is verliefd op zijn buurmeisje Cindy, maar zij heeft een oogje op de prins. En waar komt die gigantische bonenstaak in Jacobs tuin plots vandaan? Onder het alziend oog van de boze wolf lopen sprookjesfiguren elkaar voortdurend voor de voeten. De verfilming van Roald Dahls ‘Gruwelijke Rijmen’ brengt een hele parade sprookjesfiguren bij elkaar in een ingenieus verhaal voor alle leeftijden die tegen wat spanning kunnen. Even hilarisch als poëtisch, vol twists en verrassende ontknopingen.

taartrovers film festival tivolivredenburg utrecht

Koyaa & Boxi (3+)
Koyaa leeft in een boomhut. De spullen om hem heen werken niet altijd mee en leiden een eigen leven. In een slapstick animatie zien we hoe Koyaa telkens weer iets ingenieus bedenkt waardoor hij zijn opstandige spullen te slim af is. Een nieuwe ouderwetse lachfilm. Boxi’s wereld speelt zich af op een bureau en bestaat uit papier, karton en schrijfgerei. Als de ventilator op het bureau wordt aangezet, gaat het stormen in Boxi’s wereld! Boxi is voor het eerst in de Nederlandse bioscopen te zien.

taartrovers film festival tivolivredenburg utrecht

Speeltuin van de Verbeelding
Met een filmkaartje kan ieder kind naar zowel de film als ‘Speeltuin van de Verbeelding’. Er zijn film-studiootjes met een landschap van pop-up boeken om animatiefilms te maken, een speurtocht voor je neus om de geuren uit beroemde kinderboeken oe snuiven. Ook is er een drukkerij waarbij je met verschillende druktechnieken zelf een fantastisch boek kan maken.

Win kaartjes voor een vertoning naar keuze!
Bier en Appelsap mag 1 x 4 kaartjes weggeven. Je mag zelf kiezen welke film je wil gaan zien. Laat bij de post over deze winactie op Facebook Utrecht een berichtje achter dat je meedoet. Meedoen kan t/m vrijdag 12 januari 13.00 uur. Na 13.00 uur loten we uit alle deelnemers de winnaar, die we via Facebook bekend maken. Dus houd de pagina in de gaten.

Praktische informatie
Doelgroep: kinderen van 2 tot 9 jaar
Datum: zaterdag 13 en zondag 14 januari
Tijd: beide dagen van 10.00 uur tot 17.30uur
Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer informatie vind je via deze website.

taartrovers film festival tivolivredenburg utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *