Weekendtips Utrecht e.o. 9 t/m 11 juni

Dit weekend is er weer genoeg te doen! Een schapenscheerdersfeest in Zeist, open huis bij de Teekenschool van het Rijksmuseum, een Foodfestival in Doorn en de Landgoeddag in Haarzuilens. Of ga naar het theater waar voor het hele gezin het sprookje Doornroosje wordt opgevoerd. Veel plezier met deze weekendtips!

Gildewandeling: Kinderen speuren in Utrecht
Deze leerzame wandeling is vooral bedoeld voor kinderen (met ouder of begeleider) uit de bovenbouw van de basisschool. Tijdens de tocht zoek je naar plekken in de stad waar iets over te vertellen is. Je moet wel een beetje kunnen zoeken en speuren, want niet alles is zomaar te zien! De start is om 14.00 u en de tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Op 8 juli en 19 augustus wordt de speurtocht herhaald. Dus mocht je deze keer niet kunnen dan kan je in de zomervakantie mee gaan!

Wanneer: zaterdag 10 juni
Waar: Gilde Utrecht, Utrecht
Meer info: website Gilde Utrecht

Daens Utrecht goed terras

Schapenscheerfeest Landgoed Heidestein
Vanaf 11 uur kan je op Landgoed Heidestein gaan kijken naar het scheren van de schapen. Ook zijn er allerlei knutselactiviteiten voor de kinderen, is het mogelijk een ritje te maken met een huifkar, kun je een broodje bakken en hout zagen. Er zijn pannenkoeken en lekkere broodjes te koop en er zijn kramen met o.a. wol gerelateerde producten.

Wanneer: zaterdag 10 juni
Waar: Landgoed Heidestein, Zeist
Meer info: website Utrechts Landschap

schaapskooi heidestein schapen voeren zeist bos wandeling boswandeling dieren naar buiten met kinderen

Ontdek Fort op de Ruigenhoeksedijk (6+)
Ontdek Fort Ruigenhoek met de gids van Staatsbosbeheer en geniet van de natuur rond het fort. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van het fort en de planten en dieren die hier voorkomen. De beplanting om het fort werd vroeger gebruikt als camouflage en als hindernis. Tegenwoordig leven er bijzondere diersoorten, zoals de schuwe das en de ijsvogel.

Wanneer: zaterdag 10 juni
Waar: Fort op de Ruigenhoeksedijk, Groenekan
Meer info: website Staatsbosbeheer

fort ruigenhoek groenekan tweetakt festival kindvriendelijk

Open Huis Teekenschool
Vlak naast de ingang van het Rijksmuseum bevindt zich de Teekenschool. Je kan een kijkje nemen in de fotostudio en het schilder- en tekenatelier tijdens het Open Huis in de Teekenschool. Jong én oud zijn op beide dagen van 13 tot 17 uur welkom om workshops en cursussen uit te proberen. Natuurlijk wordt ook voor een hapje én drankje gezorgd.

Wanneer: 10 en 11 juni
Waar: Rijksmuseum, Amsterdam
Meer info: website Rijksmuseum

Teekenschool Rijksmuseum amsterdam
Fotocredits: Bibi Veth

FOOD festival
Heden en de toekomst van voedsel komen samen in de Historische Moestuin van Bartiméus in Doorn tijdens hét foodfestival. Er zijn workshops, exposities, theater, muziek en natuurlijk heerlijk eten en drinken. Voor de kinderen is er bij binnenkomst een eigen FOODpaspoort. Daarmee leren ze allerlei leuke wetenswaardigheden over FOOD, smaken op de Heuvelrug. Ook is er straattheater, zijn er kinderworkshops en een verhalenverteller.

Wanneer: 10 en 11 juni
Waar: Historische tuin Bartiméus, Doorn
Meer info: website 100% Heuvelrug

food festival doorn heuvelrug kindvriendelijk

Landgoeddag Haarzuilens
Op zondag kan je naar de jaarlijkse Landgoeddag in Haarzuilens. Lekker de hele dag buiten zijn: op pad met de boswachter, picknicken, slootje springen, genieten van muziek, struinen over de streekmarkt of gewoon lui liggen in het malse gras. De Landgoeddag is voor het hele gezin een feestdag in en met de natuur!

Wanneer: zondag 11 juni
Waar: Hoeve Wielrevelt, Haarzuilens
Meer info: website Natuurmonumenten

Landgoeddag Haarzuilens winactie hoeve wielrevelt kindvriendelijk uitje met kinderen

Doornroosje (5+)
Ongeveer vijftig leden – van 5 tot 30 jaar – van het Utrechts Sprookjestheater Lang en Gelukkig, spelen voor iedereen vanaf 5 jaar het sprookje Doornroosje. Hoe het sprookje afloopt kan je zien in deze bewerking, een voorstelling in drie bedrijven. De vereniging komt voort uit Jeugdoperette Rivieren- en Dichterswijk en is amateurtheater met een professionele uitstraling.

Wanneer: zondag 11 juni
Waar: Stadsschouwburg Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg Utrecht

doornroosje stadsschouwburg theater kindvriendelijk

Le Bazarre
De creatieve broedplaats Vechtclub XL huisvest ruim honderd creatieve ondernemingen, een restaurant, bakkerij, brouwerij en tientallen bands uit Utrecht en omgeving. Tijdens Le Bazarre staan op het grote buitenterrein rijen kramen en kleedjes met vintage, design, vinyl, grafisch werk, eten en drinken en veel meer.

Wanneer: zondag 11 juni
Waar: Vechtclub XL, Utrecht
Meer info: Facebookevenement Vechtclub

le bazarre utrecht markt vintage molen de ster

Boottocht natuurvriendelijke oevers Utrecht West (7+)
Vanaf de Houtzaagmolen  de Ster kan je een boottocht maken over de Oude Rijn en de Leidsche Rijn. Je vaart langs de Leidseweg, Rijksmunt, Billitonkade, Adikade, Tanimbarkade, Kanaalweg en Park Oog in Al. In Utrecht West is de route bekend als de IJsvogelroute, waar de IJsvogel zich thuis voelt en er door ecologisch maaibeheeren grote biodiversiteit te zien is.

Wanneer: zondag 11 juni (3 tijdstippen)
Waar: Houtzaagmolen de Ster, Utrecht
Meer info: website Utrecht Natuurlijk

molen de ster terras molencafe utrecht lombok weekendtip

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *