Weekendtips Utrecht e.o. 8 t/m 10 december

Er zijn weer veel leuke activiteiten te vinden in deze weekendtips! Je kan veel gezellige markten in Kerstsfeer bezoeken, op ontdekking bij een fort of lekker naar de bios. Of misschien heb je gewoon zin in een fijne boswandeling… Fijn weekend!

Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk (6+)
Ontdek Fort Ruigenhoek met de gids van Staatsbosbeheer en geniet van de natuur rond het fort. Fort Ruigenhoek is in de 19e eeuw gebouwd, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van het fort en de planten en dieren die hier voorkomen. De beplanting om het fort werd vroeger gebruikt als camouflage en als hindernis. Tegenwoordig leven er bijzondere diersoorten, zoals de schuwe das en de ijsvogel. Het fort is in 2016 grotendeels opgeknapt, en daarom zeker een bezoek waard!

Wanneer: zaterdag 9 december
Waar: Fort op de Ruigenhoeksedijk, Groenekan
Meer info: website Staatsbosbeheer

fort ruigenhoek groenekan tweetakt festival kindvriendelijk

Film: De dieren uit het Hakkebakkebos (4+)
Klaas Klautermuis, Maarten Bosmuis en Hazeman wonen met al hun vrienden in het Hakkebakkebos. Ze hebben daar een goed leven, maar de kleinere dieren moeten wel altijd goed oppassen voor sommige grotere bosbewoners. Vooral Rein de Vos is een gevaar. Het liefst verslindt hij elke muis die hij tegenkomt. Als IJge Egel dan ook nog eens probeert Maartens oma op te peuzelen, vinden de muizen dat er een nieuwe wet moet komen: alle dieren moeten voortaan vrienden zijn en mogen elkaar niet meer opeten. Een kleurrijke, muzikale stop-motion-animatie vol leuke liedjes.

Wanneer: zaterdag 9 december
Waar: Filmtheater ’t Hoogt, Utrecht
Meer info: website t Hoogt

De film de dieren uit het hakkebakkebos

Allerhande Kerstfestival bij het Spoorwegmuseum
Op 8, 9 en 10 december wordt het sprookjesachtige Spoorwegmuseum omgetoverd tot het Allerhande Kerstfestival. Een feestelijk evenement voor jong en oud, dat volledig in het teken staat van eten en drinken. Met oneindig veel inspiratie voor het kerstdiner en de lekkerste recepten, trends, proeverijen, workshops, live kooksessies, entertainment en ook volop inspiratie op het gebied van styling.

Wanneer: 8 t/m 10 december
Waar: Spoorwegmuseum, Utrecht
Meer info: website Allerhande Kerstfestival

Allerhande kerstfestival bij het spoorwegmuseum in utrecht

De Tovenaar van Oz
Dorothy woont bij haar tante Em in de Amerikaanse staat Kansas waar veel tornado’s voorkomen. Op een dag blaast een grote tornado het huis van Dorothy naar het Land van Oz. Daar gaat Dorothy met haar hondje Toto op zoek naar de grote Tovenaar van Oz. Deze tovenaar is de enige die weet hoe Dorothy weer thuis kan komen! Op haar reis komt Dorothy een vogelverschrikker, de blikken man en een leeuw tegen. Allemaal zijn ze op zoek naar iets wat ze (denken) te missen. Maar is de grote tovenaar van Oz wel zo’n goede tovenaar als iedereen zegt?

Wanneer: 9 en 10 december
Waar: Kindertheater de Toverknol, Utrecht
Meer info: website Kindertheater de Toverknol

So you think you can stoelendans (6+)
De stoelen vliegen in het rond tijdens deze spetterende en hilarische familievoorstelling van Introdans. David Middendorp, die de jury’s van ‘America’s Got Talent’ en ‘Britain’s Got Talent’ versteld deed staan, maakt nieuw werk. Daarnaast brengt Introdans twee swingende en onstuimige choreografieën van Alexander Ekman en Ángel Rodríguez. Het doldwaze ‘Purple Fools’ van Mauro de Candia maakt het dansfeest compleet

Wanneer: zondag 10 december
Waar: Stadsschouwburg Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

Introdans met de voorstelling So you think you can stoelendans

Kerstknutsels maken (4+) Kerststal maken bij het Natuurkwartier in Nieuwegein
Ga j e eigen kerststalletje van takken, klei en ander natuurlijk materiaal maken. Is jouw kerststal af? Dan kan je  nog een leuk kerstlichtje of een gezellige kersttak maken. Deze activiteit hoef je niet te reserveren, je kunt op elk moment deelnemen tussen 13.00 – 16.30 uur. Om 17.00 uur sluit het Natuurkwartier.

Wanneer: zondag 10 december
Waar: MEC Natuurkwartier, Nieuwegein
Meer info: website Natuurkwartier

Kerstmarkt in de Snorfabriek
Zondag 10 december is de Snorfabriek nog eenmaal geopend voor het aller-aller-allerlaatste feestje: een superleuke kerstmarkt. Met alle Snorfabrikanten die hun ding doen, muziek, glühwein, kerstkraampjes, en leuke workshops om te volgen. En ze gaan alle meubels en spullen veilen, die ze niet meer nodig hebben. En dat is veel! Onder andere wel 10 hele grote kunstkerstbomen. Dus kom dan zeker langs! Ho, ho, ho! Merry Christmas!

Wanneer: zondag 10 december
Waar: Snorfabriek, Utrecht
Meer info: website Snorfabriek

Snorfabriek kerstmarkt

Kerstmarkt Koppelsteede
Ga kerstsfeer proeven tijdens de kerstmarkt op Koppelsteede. Loop langs gezellige kraampjes en geniet van heerlijke versnaperingen en warme drankjes. Help mee met het inrichten van een kerstboom voor de vogels. Luister naar kerstliederen door het zangkoor A-Do-Re en luister naar verhalen van verhalen vertelster Saskia. Benieuwd wat er nog meer te doen is? Ga vooral gezellig langs!

Wanneer: zondag 10 december
Waar: Koppelsteede, Utrecht
Meer info: website Utrecht Natuurlijk

Crowdfundingcampagne de Vrijstaat
De afgelopen weken is De Vrijstaat druk bezig geweest met het voorbereiden en starten van hun eerste crowdfundingcampagne! Met de donaties willen ze een kunstwerk, ontworpen door kunstenaar Eline Janssens en de kinderen van De Vrijstaat KunstAcademie, realiseren op hun terrein. Met dit kunstwerk zorgen ze dat de kinderkunstwerkplaats weer zichtbaar wordt tussen alle nieuwbouw van het Leidsche Rijn Centrum.  Mocht je hen willen steunen, dan kan dat door een donatie te doen via Voordekunst en door het Facebookbericht te delen.

Ik zit op kunst crowdfundingcampagne van de vrijstaat in Utrecht

De leukste boswandelingen
Bier en Appelsap is fan van een lekkere wandeling in het bos! We hebben de allerleukste wandelingen in de regio voor je op een rijtje gezet. Met hoe kan het ook anders, vaak een plek voor bier en appelsap als startlocatie!

Landgoed Oostbroek De BIlt wandelen met kinderen in het bos utrecht

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *