Weekendtips Utrecht e.o. 7 t/m 9 juli

Het eerste weekend van de zomervakantie is er weer genoeg te doen. We hebben de leukste weekendtips voor je op een rijtje gezet! Voor meer tips hebben we de leukste uitjes voor de zomervakantie voor je verzameld of neem een kijkje in de Uit Agenda.

Opening bezoekerscentrum Grebbelinie
Vanaf 8 juli is het bezoekerscentrum Grebbelinie in Renswoude geopend voor publiek. Op deze dag is de toegang gratis en is er een bomvol programma aan activiteiten voor jong en oud. Je kunt bijvoorbeeld in de voetsporen treden van de soldaten die daar ruim twee eeuwen geleden ons land hebben verdedigd, workshops en demonstraties bijwonen, op excursie gaan met de gidsen of boswachters of doe mee met de workshops striptekenen of vleermuizen maken.

Wanneer : zaterdag 8 juli
Waar: Grebbelinie Bezoekerscentrum, Renswoude
Meer info: website Grebbelinie Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Grebbelinie renswoude kindvriendelijk

Vaarexcursie Molenpolder (8+)
Vaar met de gids van Staatsbosbeheer door de Molenpolder, een natuurgebied vlak boven Utrecht. Met een fluisterboot geniet je van de stilte en ontdek je de rijke historie van dit oude veengebied. De gids wijst je onderweg op de bijzondere dieren en planten die hier leven, zoals ringslang, purperreiger en zonnedauw. Onderweg loop je een stukje over het drijvende land: een bijzondere ervaring!

Wanneer: zaterdag 8 juli
Waar: Werkschuur Vechtstreek, Tienhoven
Meer info: website Staatsbosbeheer

rondvaart molenpolder tienhoven
Ontdek de natuur van riviereiland de Bol (6+)
Langs de Lek in het Groene Hart ligt een bijzonder eiland dat is gevormd door de rivier: De Bol. Ontdek samen met de gids van Staatsbosbeheer dit eiland waar de natuur grotendeels nog vrij spel heeft. Je ziet hier goed hoe rivieren hun stempel op het landschap drukken.

Wanneer: zaterdag 8 juli
Waar: Natuurmuseum de Wielewaal, Willige Langerak
Meer info: website Staatsbosbeheer

Riviereiland de bol staatsbosbeheer
Fotocredits: Ruben Smit

Cirque Moustache bij Geertjes Hoeve
Dit jaar reist Cirque Moustache alweer voor de 5e keer door Nederland voor een zomertour en ze starten bij Geertjes Hoeve! Er gaan klassieke circuswagens mee op tour en de kinderen kunnen zich op voorafgaand aan de voorstelling vermaken op de Kinderkaravaan. Er zijn verschillende circusmaterialen om mee te oefenen, kermisspelen, sideshows met de meest wonderbaarlijke verschijningen, en natuurlijk kun je genieten van de traditionele popcorn en suikerspinnen.

Wanneer: 8 en 9 juli
Waar: Geertjes Hoeve, Haarzuilens
Meer info: website Cirque Moustache en website Geertjes Hoeve

cirque moustache circus snor voorstelling zomervakantie vakantie zomer tour

Kids Weekend: Cars 3 bij Kinepolis
Autootjes, knuffels, rugtasjes – bijna elke ouder zal thuis wel eens struikelen over iets van Cars. Voor alle kinderen die niet kunnen wachten op de nieuwste Cars-film, organiseert Kinepolis in Utrecht en Huizen op 8 en 9 juli een Kids Weekend rond Cars 3! Tijdens dit speciale weekend is er in de bioscoop van alles te doen rond de geliefde animatiefilm. Er zijn allerlei leuke activiteiten voor kinderen, zoals kleuren en knutselen. Alles in Cars-stijl natuurlijk! Ook krijgt elk kind een kleine verrassing (op=op).

Wanneer: 8 en 9 juli
Waar: Kinepolis Utrecht en Huizen
Meer info: website Kinepolis

Cars Kids Weekend kinepolis

Experimenteren bij het Universiteitsmuseum
Is je zoon of dochter dol op experimenteren? Kom dan naar het Universiteitsmuseum! Trek een labjas aan en doe allerlei proefjes in het Jeugdlab. Daar doe je experimenten die te maken hebben met zien, ruiken & proeven, horen en voelen. Zin om met water en zand aan de slag te gaan? Dan is de Experiment Delta vast een succes!

Wanneer: 8 juli t/m 21 juli
Waar: Universiteitsmuseum, Utrecht
Meer info: website Universiteitsmuseum

universiteitsmuseum utrecht familiefestival uitje met kinderen pinksteren

Muzikaal sprookje Pinokkio bij Museum Speelklok
Ga luisteren naar het muzikale voorleessprookje van Pinokkio in Museum Speelklok. Een spannend verhaal over een houten pop die tot leven komt. De familievertelling is een bewerking van het bekende sprookje uit 1883, geschreven door de Italiaan Carlo Collodi, en neemt je mee naar een wereld vol muziek, magie en kwajongensstreken. En breng natuurlijk ook een bezoek aan het interactieve museum!

Wanneer: 8 en 9 juli om 15.00 uur
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Pinokkio speelklok museum utrecht kindvriendelijk

Trots Markt
Deze zondag is er op Kasteel Groeneveld weer een Trotsmarkt. Een markt waar mensen staan die passie hebben voor wat ze aanbieden. Niet strikt Bio of fair-triade maar wel duurzaam en met een mooi verhaal. Geen versterkte muziek of geschreeuw op de markt, geen springkussens of draaimolens. Maar wel thematisch knutselen voor de kinderen, passend bij de tijd van het jaar. Een fijne ontspannen sfeer op bijvoorbeeld een picknick kleed of aan een biertafel met een heerlijk glas wijn en een lekker hapje.

Wanneer: zondag 9 juli
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn
Meer info: website Trots Markt

trotsmarkt baarn kasteel groeneveld

Springkussen Festival bij Down Under
Down Under in Nieuwegein wordt zaterdag omgetoverd tot een zomers paradijs! Naast springen, klimmen en klauteren kunnen de kids ook samen met hun ouders genieten van allerlei outdoor activiteiten tijdens een gezellig festival. Er is muziek, er zijn spelletjes te doen en de kleinsten kunnen zich vermaken in de kinderhoek.

Wanneer: zondag 9 juli
Waar: Down Under, Nieuwegein
Meer info: website Down Under

down under terras pasen diner buffet beachclub

Buurtcampings Utrecht
Op 3 plekken in Utrecht starten deze vrijdag de Buurtcampings Majellapark, Noordse Park en Park de Gagel. De Buurtcamping Utrecht is een mini-vakantie in je eigen buurt. Samen met bewoners worden de campings opgezet, is er een tof (gratis) programma overdag en wordt de camping gezellig gemaakt. De Buurtcamping zal een weerspiegeling zijn van al het moois wat zich afspeelt in de wijk, van bewoners tot ondernemers, muzikanten en initiatieven.

Wanneer: 7 t/m 9 juli
Waar: Majellapark, Noordse Park en Park de Gagel, Utrecht
Meer info: website de Buurtcamping

Buurtcamping Majellapark Utrecht

Tropisch Vlinderfestival in de Botanische Tuinen
Veel mensen zijn gefascineerd door vlinders met hun vaak prachtige tekening en kleuren, vooral soorten uit de Tropen. En niet alleen de vlinders zelf, ook de rupsen en de poppen zijn prachtig om te zien. Deze zomer kan je de rupsen en vlinders bewonderen in de Vlinderkas van de Botanische Tuinen.

Wanneer: Dagelijks t/m 15 september
Waar: Botanische Tuinen, Utrecht
Meer info: website Universiteit Utrecht

botanische tuinen vlinderfestival utrecht

Ook leuk: Plattelandswinkel de Achterdijk in Bunnik organiseert op zaterdag haar jaarlijkse zomerfeest. Om 11:00 uur kun je de voorstelling AARDBLIJ bekijken. Ook zijn er pannenkoeken en kunnen de kinderen op de trampolines springen.

Check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *