Weekendtips Utrecht e.o. 16 t/m 18 juni

In deze weekendtips vind je vooral veel buitenactiviteiten! Ga mooie dingen bouwen, speuren naar vleermuizen op Geofort, bezoek Houtzaagmolen de Ster of ga naar de openluchtvoorstelling bij Podium de Hoge Woerd. En wil je iets leuks doen speciaal voor Vaderdag? Kijk dan ook even bij de tips voor Vaderdag. Veel plezier dit weekend!

Kinderbouwplaats (6+)
Hoe gaaf is het om met ‘afval’-materiaal opnieuw hele mooie dingen te bouwen! Bij het Hof van Cartesius leren de jonge ontwerpers (van 6 tot ca. 12 jaar) al eerder gebruikt materiaal weer in te zetten voor een nieuw bouwwerk. Circulair bouwen wordt dat genoemd!  Hier kunnen de kids naar hartenlust ravotten in de natuur, vrij timmeren en met name: helemaal zélf iets bouwen. Samen maken we een pad van kapotgeslagen dakpannen, bouwen we een insectenhotel of een vogelhuisje!

Wanneer: zaterdag 17 juni
Waar: Het Hof van Cartesius, Utrecht
Meer info: website Aorta

kinderbouwplaats hof van cartesius utrecht

Speuren naar Vleermuizen (8+)
Speciaal tijdens het Mooi Linieland-weekend kan je met je gezin speuren naar vleermuizen op het forteneiland. Je begint binnen met een presentatie over vleermuizen. Daarna ga je samen met de gids naar buiten. In de schemer ga je met een batdetector op zoek naar vleermuizen. Waar hebben ze hun slaapplaatsen? En hoe navigeren vleermuizen? Daar kom je allemaal meer over te weten!

Wanneer: zaterdag 17 juni
Waar: Geofort, Herwijnen
Meer info: website Staatsbosbeheer

vleermuis geofort staatsbosbeheer

Rondleiding in Houtzaagmolen (7+)
Neem een kijkje bij de unieke Houtzaagmolen De Ster in Lombok. Molenaar Piet van Os geeft voor de Utrechtse Waterweek twee speciale rondleidingen. Een houtzaagmolen kan niet zonder water. Voordat trein en vrachtwagens hun intrede deden was het water de transportweg voor de stammen die op de molen tot balken werden verzaagd. Ga dus  kijken bij dit unieke bedrijf in Lombok.

Wanneer: zaterdag 17 juni
Waar: Houtzaagmolen de Ster, Utrecht
Meer info: website Utrecht Natuurlijk

molen de ster terras molencafe utrecht lombok weekendtip

Wildplukken bij de Moestuin
Ga zaterdag naar de Moestuin voor een workshop wildplukken van Wildplukken Utrecht. Op de Moestuin groeien op zo’n 3 hectare ruim 60 verschillende gewassen. Maar zoals op elke tuin groeien er ook hoop onbedoelde planten en kruiden.. Vogelmuur, hondsdraf, vlier, melde bijvoorbeeld, om er maar een paar te noemen. Samen met Arda van Wildplukken Utrecht leer je verschillende soorten herkennen en de natuur proeven. Je sluit met de groep af met een drankje op ons terras en proeft van wat er zojuist is geplukt.

Wanneer: zaterdag 17 juni 
Waar: de Moestuin, Utrecht
Meer info: Facebookevenement de Moestuin

wildplukken de moestuin

Slow Food Utrecht markt
Op zaterdag is er open dag op de Jersey boerderij met boerderijwinkel in Maartensdijk. Op het erf wordt ook samen met Slowfood Utrecht en Tuinderij Eyckenstein de eerste Slowfood Utrecht markt gehouden!

Wanneer: zaterdag 17 juni
Waar: Boerderij Eyckenstein, Maartensdijk
Meer info: website tuinderij Eyckenstein

SlowFood Utrecht Boerderij Eyckenstein, Maartensdijk kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit weekend weekendtips

Mooi Linieland weekend
Ga naar de première van het Mooi Linieland weekend waar het waterlinielandschap centraal staat. Met forten als schakels én startpunten om het landschap fietsend, wandelend of varend te ontdekken. Onder begeleiding van boswachters en gidsen kun je o.a. de natuur proeven, op expeditie, fotograferen, in een bunker kruipen of op vleermuizensafari en speurtochten. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden

Wanneer:  17 en 18 juni
Waar: startlocaties diverse forten in Utrecht, Gelderland en Amsterdam
Meer info: website Forten

fort aan de klop familiefestival kermis de klop kindvriendelijk utrecht

Zonnige Zondag
Op Zonnige Zondag bij boerderij de Zonnewijzer vertellen de boer en boerin graag over het leven en werken op de boerderij. De kinderen kunnen de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, knuffelen met een kalfje en nog veel meer. Ook kan er wat gedronken worden in het boerencafé en worden er producten van de boerderij verkocht. Karianne van Bier en Appelsap is ook al eens langs geweest bij boerderij de Zonnewijzer, lees hier haar verslag!

Wanneer: zondag 18 juni
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website boerderij de Zonnewijzer

zonnige zondag boerderij de zonnewijzer bunnik rhijnauwen dieren kalfjes

Open dag Tuinderij De Volle Grond
Op de open dag van de tuinderij is genoeg te doen. Er is de Grote Vader-kind Tuinmeerkamp: in een vader-kind team spelletjes en wedstrijdjes doen tegen andere teams. Je kan broodjes bakken boven het vuur, een spannende speurtocht door de tuin maken en een groenten-kruidenomelet bakken met zelfgeraapte eitjes. Er zijn rondleidingen,  je kan genieten op het terras van De Veldkeuken of meedoen met een Bloemenworkshop van Bloemkracht8.

Wanneer: zondag 18 juni
Waar: Tuinderij De Volle Grond, Bunnik
Meer info: website Tuinderij de Volle Grond

tuinderij de volle grond amelisweerd

Dag van het Wilhelminapark
Komende zondag wordt voor de 13e keer wordt de Dag van het Wilhelminapark gevierd. Met een gevarieerd aanbod aan leuke activiteiten voor jong en oud, de Grote Wilhelminalunch, gezellige kraampjes en bijzondere veilingitems, belooft het een leuke dag te worden! De hele dag zijn er voorstellingen te zien van Circus Salto. Daarnaast zijn er onder andere trampolines, een zweefmolen, allerlei spelletjes en kunnen de kids deelnemen aan een timmerworkshop en zelfs zeilen in de vijver!

Wanneer: zondag 18 juni
Waar: Wilhelminapark, Utrecht
Meer info: website Dag van het Wilhelminapark

Dag van het Wilhelminapark Utrecht feestje festival park kindvriendelijk uitje met kinderen

Allemaal Poppenkast (4+)
Net als afgelopen zomer zal Jacobus (Koos) Wieman zijn poppenkast weer neerzetten op ons buitenpodium. In zijn poppenkast gebeuren vrolijke kleine wondertjes. Ze veranderen de loop van het verhaal en soms zingen ze liedjes. De openluchtvoorstellingen tijdens de Zomerse Zondagen zijn gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Neem bij de voorstellingen en concerten plaats in het gras of breng een tuinstoel of picknick kleedje mee.

Wanneer: zondag 18 juni
Waar: Podium Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Podium de Hoge Woerd

podium hoge woerd Jacobus Wiema Allemaal Poppenkast Koos

Het feest van Nijntje (2+) Het feest van nijntje bibliotheek utrecht
De Utrechtse Nijntje is wereldberoemd. De auteur Dick Bruna is dit jaar op 89 jarige leeftijd overleden. De Bibliotheek Utrecht zal hem elk jaar op Nijntjes verjaardag eren met een feest. Te beginnen met het feest van Nijntje! Een muziek activiteit door de Bibliotheek Utrecht en docenten Muziek op Schoot van het UCK!

Wanneer: zondag 18 juni
Waar: Centrale Bibliotheek, Utrecht
Meer info: website Bibliotheek Utrecht

Zondagmiddag in Utrecht
Natuurlijk kan er weer fijn gespeeld worden bij de Kids in Court bij restaurant de Rechtbank en kan je terecht voor een Lazy Sunday bij Loft88 waar bij mooi weer het springkussen klaar staat! En zondagmiddag kunnen de kinderen ook weer aanschuiven bij de kidsbios bij de Branding, terwijl je zelf kan genieten van een hapje en een drankje!

loft88 restaurant utrecht de bilt terras kindvriendelijk uit eten met kinderen

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *