Weekendtips Utrecht e.o. 11 t/m 13 augustus

Nog één week zomervakantie in de regio Utrecht en er is gelukkig nog genoeg te doen. Kijk bij onze vakantietips of in de Uitagenda voor inspiratie. En voor dit weekend hebben we natuurlijk ook weer de leukste weekendtips voor je op een rijtje gezet. Veel plezier!

Allemaal beestjes!
Doe mee met  ‘Wat leeft er in de vijver?’ en vang waterbeestjes met je schepnet. Je krijgt een loeppotje waarmee je de beestjes goed van dichtbij kan bekijken. In het Universiteitsmuseum zijn ook andere dieren te vinden. In de negen meter hoge skelettentoren vind je allerlei geraamtes en botten, van walvis tot kangoeroe. Doe de skelettentour en neem een kijkje in het Rariteitenkabinet. Heb je ooit het skelet gezien van een nijlpaard? Dat kan bij het Universiteitsmuseum!

Wanneer: 5 t/m 20 augustus
Waar: Universiteitsmuseum, Utrecht
Meer info: website Universiteitsmuseum

Universiteitsmuseum Utrecht kindvriendelijk bier en appelsap

Food Festival Dierenpark Amersfoort
Het Food Festival staat bol van de authentieke foodtrucks met smaakvolle gerechten voor jong en oud. Uiteraard ontbreekt de muziek niet en zijn er talentvolle zomerse bands die de sfeer versterken. Een bijzondere plek voor een festival, waar je met vrienden, collega’s of familie heerlijk kunt proeven en proosten tussen de dieren.

Wanneer: 10 t/m 13 augustus
Waar: Dierenpark Amersfoort
Meer info: website Dierenpark Amersfoort

zoo'n zoomer food festival dierenpark amersfoort dierentuin food festival 12 13 14 augustus

Workshop: De Grote Kunstenaars (6+)
Een workshop waarbij we allerlei verschillende schilder en technieken uitproberen, geïnspireerd door verschillende kunstenaars. Deze keer ga je iets maken geïnspireerd door Constant Nieuwenhuys. De workshop is inclusief  materialen, drinken en een snack.

Wanneer: zaterdag 12 augustus
Waar: Snorfabriek, Utrecht
Meer info: website Professor Loep

Professor Loep 3 workshops utrecht

Forten vol verhalen
Geniet samen van spannende, ontroerende, grappige en vooral mooie verhalen. Verhalen die je bij blijven, verhalen die je voor altijd meeneemt. Ademloos luisteren naar meeslepende woorden, met de ogen dicht wegdromen in een nieuw avontuur, stiekem zuchten of glimlachen en tussen de voordrachten door genieten van de diversiteit van de natuur van de waterlinie.

Wanneer: zaterdag 12 augustus
Waar: Werk aan het Spoel, Culemborg
Meer info: website Forten

Cirque Moustache
Dit jaar reist Cirque Moustache alweer voor de 5e keer door Nederland. Er gaan klassieke circuswagens mee op tour en de kinderen kunnen zich op voorafgaand aan de voorstelling vermaken op de Kinderkaravaan. Er zijn verschillende circusmaterialen om mee te oefenen, kermisspelen, sideshows met de meest wonderbaarlijke verschijningen, en natuurlijk kun je genieten van de traditionele popcorn en suikerspinnen. Bier en Appelsap nam alvast een kijkje, lees hier het verslag!

Wanneer:  zondag 13 augustus
Waar: Koppelsteede, Utrecht
Meer info: website Cirque Moustache

Cirque Moustache artiesten kindvriendelijk uitje zomer vakantie
Etmaal op boerderij Vredegoed (7+)
Houd je van buiten spelen, avonturen beleven en heb je zin in wat anders dan de speeltuin of de kinderboerderij om de hoek? Dan is het jaarlijkse IVN Natuuretmaal in Tienhoven echt iets voor jou! Er is een workshop Bushcraft en ook een vaartocht staat op het programma. Na het kampvuur ga je op zoek naar nachtdieren zoals uilen, vleermuizen en nachtvlinders. Daarna slaap je op het hooi onder de kapschuur van de schapenboerderij of in je eigen tentje!

Wanneer: 12 en 13 augustus 
Waar: Streekmuseum Vredegoed, Tienhoven
Meer info: website IVN

TrotsMarkt
Deze zondag is er op Kasteel Groeneveld weer een Trotsmarkt. Een markt waar mensen staan die passie hebben voor wat ze aanbieden. Geen versterkte muziek of geschreeuw op de markt, geen springkussens of draaimolens. Maar lekker thematisch knutselen voor de kinderen, passend bij de tijd van het jaar. Een fijne ontspannen sfeer op bijvoorbeeld een picknickkleed of aan een biertafel met een heerlijk glas wijn en een lekker hapje.

Wanneer: zondag 13 augustus
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn
Meer info: website TrotsMarkt

trotsmarkt baarn kasteel groeneveld

Vliegende honden bijten niet (3+)
Hilaria presenteert een mix van frisse nonsens en knotsgekke kolder. Neem een roedel zelfgefokte honden van schuimrubber en voeg daar circus- en goochelattributen aan toe. Klop dit op tot een luchtige mousse van korte komische acts en kruid ze met frisse nonsens en knotsgekke kolder. Roer er live muziek doorheen en laat er twee variétéartiesten op los. Het resultaat is een verwarrende chaos van honden en toeschouwers, opgediend als een groot feest met veel humor!

Wanneer: zondag 13 augustus
Waar: Slottuintheater, Zeist
Meer info: website Slottuintheater

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *