Weekendtips Utrecht e.o. 10 t/m 12 november

De weekendtips voor Utrecht e.o. staan weer klaar! Ga naar de film, bezoek het theater of snuffel rond op een markt. En wandel mee met een rondleiding op een fort. Wat je ook gaat doen, een heel fijn weekend!

Draken & Deuntjes
Draken & Deuntjes zijn vijf fabelachtige en muzikale kinderfilmpjes voor jonkvrouwen en ridders vanaf 5 jaar.
Duik mee in de avonturenwereld van de Kleine Koning die graag een eenhoorn als huisdier wilt of ga mee op drakenjacht met twee kleine prinsessen. Ook kan je Eliette ontmoeten, een meisje van acht jaar, dat woont in een land waar de koning muziek heeft verboden… Zou ze samen met haar vriend de troubadour terug kunnen fluiten en zingen?

Wanneer: zaterdag 11 november
Waar: Filmtheater ’t Hoogt, Utrecht
Meer info: website t Hoogt

Kinderfilm draken en deuntjes bij filmtheater t hoogt in utrecht

Sint Maarten op de boerderij Lampionnenoptocht op Hoeve Ravenstein tijdens Sint Maarten
Op zaterdag organiseert Hoeve Ravenstein weer een mooie Sint Maarten optocht over het schemerige Landgoed Groeneveld. Vanaf 15.00 uur zijn er leuke activiteiten voor de kinderen en is het Boerderijterras geopend en rond 17.00 uur start de lampionnenoptocht in 2 groepen: voor de grotere kinderen en een kortere route voor de kleintjes. Na afloop kun je genieten van een heerlijke kop soep met brood. Geef je van tevoren wel even op via de website van Hoeve Ravenstein.

Wanneer: zaterdag 11 november
Waar: Hoeve Ravenstein, Baarn
Meer info: website Hoeve Ravenstein

Le Bazarre
Vintage, design, tweedehands kleding, antiek, vinyl, grafisch werk, illustraties, eten, drinken & veel meer in de kramen en de handjes bij het vuur! Ieder jaar in november maakt Le Bazarre van de Neude een warm festivalnest dat volledig in het teken staat van het internationale muziekfestival ‘Le Guess Who?’.

Wanneer: zaterdag 11 november
Waar: Neude, Utrecht
Meer info: website Le Bazarre

le bazarre utrecht markt vintage molen de ster

Het Klokhuis Onderneemt Backstage
Op zaterdag organiseert Het Klokhuis, “Het Klokhuis Onderneemt Backstage”. Tijdens deze dag krijgen kinderen uitleg van ondernemers en kunnen ze een kijkje nemen achter de schermen van het bedrijf. Doel van het project is om kinderen vertrouwd te maken met ondernemerschap én om ze te inspireren ondernemende vaardigheden te ontwikkelen. De keuze uit bedrijven is groot en gaat van kippenboer en chocolademaker tot wasserette en tassenontwerper. Op de website vind je de deelnemende bedrijven in jouw buurt. Hier kan je je ook meteen inschrijven.

Wanneer: zaterdag 11 november
Waar: Diverse bedrijven in het hele land
Meer info: website het Klokhuis Backstage

Backstage Klokhuis

Sint Maartens kinderfeest in Domkerk
Op zondag 12 november van 15.00 tot 18.00 uur is er in de Domkerk het traditionele Sint Maartensfeest voor kinderen. Sint Maarten is de schutspatroon van Utrecht en van de Domkerk, die ons leerde te delen. Door samen lampionnen te maken, te eten, te drinken en te zingen, willen we Sint Maarten gedenken. Het feest is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Natuurlijk wordt het Sint Maartensverhaal verteld en worden de liedjes over Sint Maarten gezongen. Tot slot gaan de kinderen met hun zelfgemaakte lampion langs de deuren in de sfeervol verlichte straten rond de Dom.

Wanneer: zondag 12 november
Waar: Domkerk, Utrecht
Meer info: website Domkerk

Pandhof Dom lichtgang markt adventsmarkt kerst weekendtip

Theater op zondag
Op zondag 12 november zijn er weer mooie theatervoorstellingen te zien. Ga naar de dansvoorstelling Binnenbeest (6+) van de Dansers in Podium Hoge Woerd in de Meern. Of bezoek de muzikale en avontuurlijke familievoorstelling De Reuzenperzik (7+), de klassieker van Roald Dahl in de Stadsschouwburg Utrecht. Of kies voor de western van Hollandse bodem De kleine Cowboy (4+) van Het Laagland bij Theater aan de Slinger in Houten!

De kleine cowboy van theatergroep Het Laagland
De Kleine Cowboy van Het Laagland

Trotsmarkt bij Kasteel Groeneveld
Bij Kasteel Groeneveld in Baarn staan iedere 2de zondag van de maand tot en met november standhouders die een passie hebben voor wat ze aanbieden: een gevarieerd aanbod van heerlijke en eerlijke producten. Om op de markt zelf te eten of drinken, of voor thuis bij de borrel. En er is van alles te doen, voor jong en oud. Sluit je boswandeling of bezoek aan het kasteel eens af met een bezoek aan deze markt en je dag is compleet.

Wanneer: zondag 12 november
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn
Meer info: website Trots Markt

trotsmarkt baarn kasteel groeneveld

Herfstwandeling op Fort bij Rijnauwen (14+)
Na een mooie presentatie in de kantine, neemt de boswachter van Staatsbosbeheer je mee over de wallen van het fort. Tijdens de tocht neem je ook een kijkje in één van de binnenruimtes van het fort. De boswachter vertelt alles over de dieren die op het leven, zoals de das, de vos, boommarters en steenmarters. En wie weet heb je het geluk om één van deze dieren tegen te komen! Tijdens deze speciale tocht heb je de gelegenheid om de bijzondere sfeer te proeven die er in deze tijd op het fort heerst.

Wanneer: zondag 12 november
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik
Meer info: website Staatsbosbeheer

Fort bij Rijnauwen Food-Y-Fort

Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk (6+)
Ontdek Fort Ruigenhoek met de gids van Staatsbosbeheer en geniet van de natuur rond het fort. Fort Ruigenhoek is in de 19e eeuw gebouwd, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van het fort en de planten en dieren die hier voorkomen. De beplanting om het fort werd vroeger gebruikt als camouflage en als hindernis. Tegenwoordig leven er bijzondere diersoorten, zoals de schuwe das en de ijsvogel. Het fort is in 2016 grotendeels opgeknapt en daarom zeker een bezoek waard!

Wanneer: zondag 12 november
Waar: Fort op de Ruigenhoekse Dijk, Groenekan
Meer info: website Staatsbosbeheer

fort ruigenhoek groenekan tweetakt festival kindvriendelijk

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *