Weekendtips Utrecht 9 t/m 11 november

We hebben weer de leukste weekendtips voor je op een rij gezet! Ga samen met je tiener naar de indrukwekkende voorstelling Falling Dreams, loop mee met de sfeervolle Sint Maarten Parade of bezoek het aandoenlijke In de kelder staat een huis (2+) van theatergroep Winterberg. Fijn weekend!

Falling Dreams (10+) van Het Filiaal theatermakers
Ken je het gevoel dat je valt, net voor je echt inslaapt? Falling Dreams gaat precies over dat moment. In werkelijkheid een fractie van een seconde, maar op het toneel uitgesponnen tot één groot avontuur. In vliegende vaart beland je in het dromende denkhoofd van een tienermeisje. Net als in een echte droom kan zomaar alles gebeuren. Camera’s en projectieschermen blazen miniatuurwerelden op totdat ze meer dan levensgroot zijn. Soms lijkt het alsof je in een live gemaakt videoclip terecht bent gekomen, compleet met stoere popliedjes en bizarre objecten.

Wanneer: vrijdag 9 november
Waar: Podium Hoge Woerd, De Meern
Meer info: website Podium Hoge Woerd

Falling Dreams door het filiaal theatermakers in utrecht
Foto door Joris van Bennekom

Vuur van Sint Maarten
Op vrijdagavond brandt het Vuur van Sint Maarten op het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum. Een nieuwe traditie in het nieuwe stadshart, vol lichtkunst, muziek, zang, eten en spektakel rond een reusachtig vuur. Voor iedereen uit de oude en de nieuwe stad! Kom je ook naar het ‘feest van het licht’? Gratis toegankelijk voor elke leeftijd!

Wanneer: vrijdag 9 november
Waar: Berlijnplein, Utrecht
Meer info: website Sint Maartenparade

Sint Maarten Parade Utrecht feest
Foto Sanne Sprenger

Lampionnen maken voor Sint Maarten
Tijdens de lampionnenworkshop maak je jouw eigen Sint Maartenlampion. Het lampionnen maken kan de hele dag door. Je eigen lampion kun je daarna meteen meenemen naar de Sint Maarten parade! De Sint Maarten Parade is een schitterend feest van licht waarbij iedereen welkom is. Een optocht door de binnenstad van Utrecht met lichtsculpturen, orkesten, koren en theatrale acts. Vanaf 13:00 uur vertelt meesterverteller Peter Faber elk uur het Verhaal van Sint Maarten. Wie was hij eigenlijk? Waar kwam hij vandaan? En waarom gaan de kinderen met lampionnen langs de huizen?

Wanneer: zaterdag 10 november
Waar: Het Utrechts Archief, Utrecht
Meer info: website Utrechts Archief

Sint Maarten Parade
De Sint Maarten Parade is een schitterend feest van licht waarbij iedereen welkom is. Een optocht door de binnenstad van Utrecht met lichtsculpturen, orkesten, koren en theatrale acts. Loop je mee? Met een lampion, een kerstsnoer, reflecterende schoenzolen, alles mag, zolang het maar licht geeft! Samen maak je er een groots en sprookjesachtig lichtspektakel van. Ieder jaar staat een van de Global Goals centraal, dit jaar is dat Vrede & Veiligheid voor Iedereen met het thema ‘Bruggenbouwers’.

Wanneer: zaterdag 10 november
Waar: Start op Domplein, Utrecht
Meer info: website Sint Maarten Parade

Sint Maarten Parade utrecht
Foto Sharing Arts Society

In de kelder staat een huis (2+) van TG Winterberg
De muis woont in de kelder van een gigantisch huis. Alleen en helemaal tevreden leeft ze daar, lekker warm. Ze beleeft honderd-en-één bijzondere avonturen. Ze vraagt zich af wie er allemaal in de theepot wonen en moet giechelen om de schaduw van haar eigen staart. In de kelder staat een huis is een beeldende voorstelling van de makers van Sterrenwachter, waarin peuters en kleuters hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Als je fantasie hebt, ben je nooit alleen.

Wanneer: zondag 11 november (14.00 uur)
Waar: Theater aan de Slinger, Houten
Meer info: website Aan de Slinger

In de kelder staat een huis van TG Winterberg
Foto Kamerich & Budwilowitz

Ka-Blamm (4+) van Theater Sonnevanck
Chris en Juul kleuren de mooiste tekening van de wereld. Chris wil de rood, maar Juul geeft hem die niet. Voor Juul het weet krijgt hij een stomp op zijn kop. Een voorstelling over klappen geven en klappen krijgen, over de moeilijke keuze tussen je zin krijgen of het gezellig hebben en over de eerste beginselen van het samenwerken.

Wanneer: zondag 11 november
Waar: Stadsschouwburg, Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

Le Bazarre: vintagemarkt & meer
November mag dan misschien fris en winters zijn, maar niets is zo gezellig als een knusse Le Bazarre met een kampvuurtje en gluhwein in het hart van de stad. Zeker als er duizenden internationale festivalgangers in de stad zijn voor het vierdaagse muziekfestival Le Guess Who? 2018 – waar je je kan laten betoveren door avontuurlijke muziek uit alle windstreken.

Wanneer: zondag 11 november
Waar: Domplein, Utrecht
Meer info: Facebookevent

Le Bazarre vintage markt

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *