Weekendtips Utrecht 7 t/m 9 december

De leukste weekendtips staan weer voor je klaar! Bezoek een leuke theatervoorstelling, ga op ontdekking bij Fort aan de Ruigenhoeksedijk of bezoek de kerstmarkt bij Molen de Ster. Fijn weekend!

Song van het Jaar Festival
Op 7 december hoor je de hele Top 100 én de winnaar van de 3voor12 Song van het Jaar 2018 tijdens het Song van het Jaar Festival. We zenden die dag vanaf 15.00 uur live uit op NPO 3FM vanuit TivoliVredenburg en presenteren daar de hele dag shows van artiesten die dit jaar indruk op ons maakten en die misschien wel in de Top 100 opduiken. Ondertussen tellen ze op de radio met alle 3FM dj’s af naar de onthulling van de nummer 1.

Wanneer: vrijdag 7 december
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Song van het jaar in tivolivredenburg in utrecht

Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk (4+)
Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk en geniet van de natuur rond het fort. Het fort is rond 1870 gebouwd, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van het fort en de planten en dieren die hier voorkomen. De beplanting om het fort werd vroeger gebruikt als camouflage en als hindernis. Tegenwoordig leven er bijzondere diersoorten, zoals de das en de ijsvogel. Het fort is in 2016 grotendeels opgeknapt, en daarom zeker een bezoek waard!

Wanneer: zaterdag 8 december
Waar: Fort op de Ruigenhoeksedijk, Groenekan
Meer info: website Staatsbosbeheer

fort ruigenhoek utrecht

Vier jaargetijden met Angela Schijf (6+)
Angela Schijf en haar orkest zijn terug! Vorig jaar veroverden ze de harten van vele kinderen én hun ouders met deze muzikale theatervoorstelling. In dit avontuurlijke sprookje belanden twee zusjes – de één ijverig en braaf, de ander lui en brutaal – in het wonderbaarlijke land van Vrouw Holle. Het orkest speelt de wereldberoemde muziek van Vivaldi. 4 Jaargetijden met Angela Schijf is een klassiek hoogtepunt voor het hele gezin.

Wanneer: zondag 9 december
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

De Vier jaargetijden met Angela schijf in de flint in amersfoort

Gewoon held (8+) 
Vier superhelden gaan de uitdaging aan om ‘gewoon’ te zijn. Ze zijn er helemaal klaar mee. Vanaf nu moet iedereen zelf de wereld maar verbeteren. De superhelden gooien hun heldenkostuums uit, schudden alle megakrachten en superskills van zich af en willen alleen nog maar gewóón zijn. Dat je niet altijd de beste bent: heerlijk! Niet alles snapt en kunt: super, man! Maar de overgang valt nog niet mee. Een jampotje niet open krijgen, dat is toch gênant. En falen? Doodeng! Stukje bij beetje ontdekken ze waarom jezelf zijn zo moeilijk is.

Wanneer: zondag 9 december
Waar: TG Het Laagland, Stadsschouwburg, Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

Gewoon Held van Theatergroep Het Laagland

Dikkie Dik en de taart (2+)
Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één… Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet… De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feest wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik? Een muzikale voorstelling voor peuters en kleuters door Kira Kool.

Wanneer: zondag 9 december
Waar: ZIMIHC theater Wittevrouwen, Utrecht
Meer info: website ZIMIHC

Dikkie Dik door Kira Kool

Kerstmarkt in de Molen
Buiten is het koud, maar binnen in de molen hangt een warme sfeer. Met glühwein, warme chocolademelk en een gezellige markt met de leukste spulletjes voor de feestdagen. Er zijn rondleidingen en muziek!

Wanneer: zondag 9 december
Waar: Molen de Ster, Utrecht
Meer info: website Molen de Ster

molen de ster utrecht lombok molenerf terras speeltuin

LE:EN PLAY Tess et les Moutons
De overgave waarmee grootheden als Brel, Barbara, Gainsbourg, Piaf en Aznavour de wereld kennis lieten maken met Franstalige muziek, dat gevoel zal Tess et les Moutons je meegeven deze zondag middag bij LE:EN. Vanaf 15.00 uur is iedereen van harte welkom om neer te ploffen op de banken en te genieten van het ultieme zondagmiddag gevoel.

Wanneer: zondag 9 december
Waar: Restaurant LE:EN, Utrecht
Meer info: Facebookevent

Leen Bier en Appelsap interieur

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *