Weekendtips Utrecht 20 t/m 22 april

Ook deze week hebben we weer de leukste weekendtips voor je op een rij gezet. Ga naar het kunstzinnige (T)rotsoord Festival, bezoek Utrecht Noord tijdens de Culturele zondag of bewonder de voorstelling HOOG op een wel hele bijzondere locatie! Fijn weekend!

(T)rotsoord, een nieuw gratis festival 
Op het plein tussen camping Ganspoort en Klein Berlijn vindt op zaterdag 21 april een nieuw, gratis festival voor de hele familie plaats. Het plein wordt gevuld met kunstcaravans van Tour d’Artistique. In de caravans zijn workshops zoals creatief schrijven, theater, LP’s schilderen en bouwen met Knex. Verder treden er singer-songwriters op en in de bioscoopcaravan draaien video’s van vroeger uit de wijk. De populairste caravan onder kinderen, de knuffelcaravan, is er ook! Kinderen raken niet uitgekeken en willen het liefst met alle knuffels tegelijk spelen.

Wanneer: zaterdag 21 april
Waar: Het plein tussen camping Ganspoort en Klein Berlijn
Meer info: Facebookevent (T)rotsoord

Festival Trotoord op rotsoord in utrecht

Culturele Zondag Noordwaarts
Deze zondag maak je kennis met de parels, must sees en trots van de wijken Overvecht, Ondiep en Zuilen. Samen met bewoners en de vele culturele initiatieven in de wijken is er een programma samengesteld voor jong en oud. Zo kun je je eigen vlieger maken bij kinderboerderij Gagelsteede, kun je je eigen muziek maken in het klankbad van Fonkeltoon en dragen kinderen eigen geschreven gedichten en liedjes voor die over hun wijk gaan. Daarnaast zijn er ook organisaties die vanuit de binnenstad naar het Noorden komen. Zo geeft de Universiteit Utrecht een familiecollege over het bioprinten van organen, komt het Universiteitsmuseum met een bakfiets vol botten naar Overvecht en Ondiep en kinderen van de UCK Muziekroute geven een optreden in ZIMIHC theater Stefanus.

Wanneer: zondag 22 april
Waar: Overvecht, Ondiep, Zuilen, Utrecht
Meer info: website Culturele Zondagen

Culturele Zondagen Noordwaarts in Utrecht

HOOG (7+)
Na VONK! is HOOG de tweede familievoorstelling van het Nieuw Utrechts Toneel (NUT) op een unieke locatie in Leidsche Rijn, bovenop het dak van CineMec. HOOG vertelt het verhaal van een jongen uit een ambitieus gezin. Met een beroemd architect als vader, een moeder die taarten proeft op TV, tweelingzussen die medailles winnen met synchroonzwemmen, een zus die mee doet aan The Voice en een broertje dat vioolconcerten geeft, kan iedereen in het gezin iets bijzonders. Iedereen, behalve Hoog. Inclusief onbeperkt pannenkoeken en limonade!

Wanneer: t/m 6 mei
Waar: Het dak van Pathe CineMec, Utrecht
Meer info: website NUT

Voorstelling HOOG van het Nieuw Utrechts Toneel

Sterrentocht (10+) Sterrenkijken op Geofort in herwijnen
Ooit weleens de kraters op de maan willen zien, de ringen van de planeet Saturnus of Jupiter met zijn maantjes? In een gevarieerd avondvullend programma word je meegenomen op reis door het heelal. Ze laten je de oneindigheid van ons universum ervaren door vanuit GeoFort uit te zoomen tot aan de grenzen van het heelal. Met behulp van een planetariumprogramma geven ze informatie over de actuele sterrenhemel.

Wanneer: vrijdag 20 april
Waar: GeoFort, Herwijnen
Meer info: website GeoFort

Feest!!! Met Dirk Scheele
Dirk’s leukste en bekendste liedjes, ze komen allemaal voorbij! Maar er gebeuren ook ongewone dingen: muziek maken met kartonnen kokertjes, emmers, sleutelbossen, ballonnen en mondharmonica’s. Niks is Dirk te gek en jullie mogen natuurlijk volop meedoen!

Wanneer: zaterdag 21 april
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Dirk Scheele - Feest! Paradiso concert muziek kindvriendelijk uitje activiteit amsterdam

Uitvinders (7+) van de Holland Opera
Een spannend verhaal van drie uitvinders die op zoek zijn naar de grootste uitvinding aller tijden: een motor die op water kan draaien! Kranten en televisie komen eropaf, de uitvinders worden beroemd. Zelfs de president van Amerika komt op bezoek en hij wil het idee kopen, want zo’n superuitvinding maakt zijn leger natuurlijk onoverwinnelijk. Twee uitvinders zijn vereerd, drinken champagne en zingen uit volle borst. Ze worden rijk! Maar de derde uitvinder twijfelt. Beroemd en rijk zijn is leuk, maar hij had andere plannen met de uitvinding…

Wanneer: zaterdag 21 april
Waar: Theater aan de Slinger, Houten
Meer info: website Theater aan de Slinger

Bijen: een imker komt vertellen (6+) 
Een echte imker komt vertellen over het leven van de honingbij. En je mag een kijkje nemen bij de nieuwe bijenstal in het Natuurkwartier. De IVN jeugdgroep de Bijenkorf organiseert deze activiteit voor kinderen vanaf 6 jaar en laat ze kennismaken met onderwerpen uit de natuur.

Wanneer: zaterdag 21 april
Waar:  Natuurkwartier MEC, Nieuwegein
Meer info: website Natuurkwartier

Bijen in bijenkorf

Woest (4+) 
Daar sta je dan: twee gebalde vuisten, een rode kop en opnieuw tevergeefs geprobeerd tot tien te tellen. Het borrelt diep van binnen en is onstuitbaar. Het moet eruit. De driftkikker gaat los! Zo ook bij een jongen van gescheiden ouders, die zich op alles en iedereen afreageert en vecht om alles te laten zijn zoals het was. ‘Woest’ is een voorstelling vol dynamische, virtuoze en acrobatische dans over onstuimige woedeaanvallen. Na afloop is er een gratis workshop!

Wanneer: zondag 22 april
Waar: Stadsschouwburg, Utrecht
Meer info: website Theater aan de Slinger, Houten

Voorstelling Woest van Project Sally Maastricht

Heb jij al kaartjes het Bier en Appelsap Festival?
De programmering van het Bier en Appelsap Festival op Hemelvaartsdag (10 mei) is rond! We hebben een uitgebreid programma voor jong en oud. Bekende namen zorgen voor activiteiten en optredens, waaronder Hakim, het Kleine Theater, KNVB, Jasper Smit, UCK, De Vrijstaat, het Universiteitsmuseum, RTL Telekids Musicalschool, Bookspot, Professor Loep en Staatsbosbeheer. Het belooft een prachtige dag voor jong en oud te worden in de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park. Dus bestel snel je kaartjes via de website van het Festival!

Hakim Bier en Appelsap Festival Utrecht Hemelvaart

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *