Weekendtips Utrecht 16 t/m 18 maart

We hebben de leukste weekendtips weer voor je op een rijtje gezet! Bezoek een mooie voorstelling in het theater, doe mee met een leuke workshop of wandel mee op een fort met de boswachter. Fijn weekend!

De Nachtwaker (6+)
Elke dag fietst de nachtwaker stipt om 17.00 u met een volle thermosfles, gesmeerde boterhammen en de krant naar zijn werk. Hij installeert zich achter zijn bureau vol bewakingsmonitoren en gaat aan de slag. Checken of alles veilig is, niemand ongeoorloofd door de gangen loopt en het allerbelangrijkste, of de deuren wel dicht zijn. Als blijkt dat er één onwillige deur is die zich keer op keer niet laat sluiten, kan hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij gaat naar binnen. Een wonderlijke voorstelling over de avonturen van een nieuwsgierige nachtwaker.

Wanneer: zaterdag 17 maart
Waar: Cereolfabriek, Het Wilde Westen, Utrecht
Meer info: website Het Wilde Westen

Voorstelling de nachtwaker van het filiaal

Zaagdemonstratie en rondleiding bij Molen de Ster
Elke zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur staan de deuren wagenwijd open bij Molen de Ster. Of er gezaagd wordt, is afhankelijk van de wind. Maar een rondleiding met uitleg over de werking van de molen en de geschiedenis van het molenpark is altijd mogelijk. De rondleidingen worden gegeven door enthousiaste vrijwilligers en zijn geheel gratis. Maar een kleine bijdrage aan de fooienpot wordt echter zeer gewaardeerd.

Wanneer: zaterdag 17 maart
Waar: Molen de Ster, Utrecht
Meer info: website Molen de Ster

molen de ster terras molencafe utrecht lombok weekendtip

CoderDojo (7+)
Is je zoon of dochter tussen de 7 en 17 jaar? En willen ze leren programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken, games of robots te bouwen? Doe dan gratis mee aan de CoderDojo. Tijdens een CoderDojo ontmoeten ze deelnemers met dezelfde interesses. Onderling delen ze kennis met elkaar en maken ze nieuwe dingen. Reserveer een plek voor deze gratis workshop op via de website van CoderDojo Leidsche Rijn.

Wanneer: zaterdag 17 maart
Waar: Bibliotheek Vleuterweide, Utrecht
Meer info: website Bibliotheek Utrecht

Voorjaarsfeest op Geertje’s Hoeve
Om het voorjaar te vieren zijn er dit weekend extra activiteiten op Geertje’s Hoeve; poppentheater, knutselen, schminken en de lammetjes mogen een flesje! Ook kunnen kindjes een ponyritje maken of de grote geiten brokjes geven.

Wanneer: zaterdag 17 en zondag 18 maart
Waar: Geertje’s Hoeve, Haarzuilens
Meer info: website Geertje’s Hoeve

Roest (6+) van De Dansers en Plan-D
Gelukkig is niet iedereen normaal. Gelukkig zijn er mensen raar, eigenaardig. Gelukkig kan er soms iets totaal onverwachts gebeuren…
Een meisje valt uit een stortkoker, midden in een eigenaardige wereld. Hier komen spullen terecht die normale mensen niet meer nodig hebben. Oud plastic, afgedankte meubels, roestige apparaten. En ook een paar onaangepaste mensen. Duik mee in hun surrealistische wereld, vol grappige ochtendrituelen, onmogelijke dansduetten, walsende vuilniszakken en melancholische liedjes.

Wanneer: zondag 18 maart
Waar: Podium Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Podium Hoge Woerd

De voorstelling Roest van de plan d en de dansers
Fotocredits: Menno van der Meulen

Minecraft Workshop (8+)
Is jou zoon of dochter een Minecraft-fan en willen ze graag samen met andere kids op het prachtige forteiland Geofort komen Minecraften? Schrijf ze dan in voor deze leuke workshop. Samen met andere Minecrafters gaan ze aan de slag met uitdagende opdrachten en worden je Minecraft-vaardigheden op de proef gesteld. Ga op zoek naar codes om cijfersloten te kraken, ontwijk de lava in het spannende parcours en zoek naar spelers die zich schuilhouden in één van de vele bunkers op het forteiland.

Wanneer: zondag 18 maart
Waar: Geofort, Herwijnen
Meer info: website Geofort

Workshop Minecraft bij geofort in herwijnen

Winterwandeling op Fort bij Rijnauwen
Tijdens deze rondleiding loop je samen met een gids van Staatsbosbeheer over het fort. De vleermuizen houden hun winterslaap in de gebouwen waardoor er maar één gebouw toegankelijk is. Door de verhalen van de gids komt het fort weer tot leven.Ook buiten het fort waan je je in een paradijs. Na de oorlogstijd heeft de natuur vrij spel op het fort gekregen met als resultaat een eldorado aan (bedreigde) planten en dieren. Dassen, reeën, ijsvogels en vleermuizen maken van het fort hun thuis.

Wanneer: zondag 18 maart
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik
meer info: website Staatsbosbeheer

Fort bij Rijnauwen Food-Y-Fort

Ontdek de wereld van… (7+)
Zondag kunnen kinderen op ontdekkingsreis gaan bij Gagelsteede. Wat ze precies gaat ontdekken is nog een verrassing. Op insectensafari, vogels bespioneren, speuren naar sporen in de natuur, een experiment doen of gewoon een toffe ontdekking doen die je niet verwacht. Het zijn allemaal voorbeelden van wat er vandaag op het programma kan staan. Laat dit avontuur niet aan je neus voorbij gaan!

Wanneer: zondag 18 maart
Waar: Gagelsteede, Utrecht
meer info: website Utrecht Natuurlijk

Het Huis van Jip en Janneke (4+)
De huizen van Jip en Janneke vormen het feestelijke decor van deze heerlijke familievoorstelling. De buurkinderen beleven er van alles en nog wat: ze zijn jarig, stampen in de regenplassen, gaan op bezoek bij oma, maken een legpuzzel en doen een wedstrijd pannenkoeken eten. En natuurlijk zijn hondje Takkie en poes Siepie ook van de partij!

Wanneer: zondag 18 maart
Waar: Theater de Kom, Nieuwegein
Meer info: website theater de Kom

theatervoorstelling jip en janneke

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annulering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *