Weekendtips Utrecht 15 t/m 17 februari

De leukste weekendtips staan weer voor je klaar! Bezoek de kleuterbios met Maya de Bij in Kinepolis Jaarbeurs, ga bibberbeestjes maken in de bibliotheek en probeer te ontsnappen uit Escaperoom het Inni Park. Fijn weekend!

Kleuterbios Maya: De Honingspelen
Op zondag organiseert Kinepolis een Kleuterbios met Maya de Bij en haar insectenvriendjes. Zal team Maya kunnen winnen bij De Honingspelen en daarmee haar korf kunnen verdedigen?
Bij binnenkomst krijgen alle kinderen een bekertje limonade en een klein snackje. Ook is er een kleur- en knutselhoek met kleurplaten van de film. Na afloop van de voorstelling ontvangen alle kinderen een echt Filmdiploma. Een onvergetelijke bioscoopervaring voor de allerjongste filmhelden!

Wanneer: zondag 17 februari
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info: website Kinepolis

Escaperoom Het Inni Park
Hou je van spanning, schrik je niet terug voor gesloten deuren en heb je zin om een nieuwe diersoort te leren kennen? Dan is ESCAPEROOM Het Inni Park de plek voor jou! Tijdens een spannende zoektocht ontrafel je met elkaar wat de bioloog allemaal te weten is gekomen over deze bijzondere dieren. En als een echte onderzoeker kom ook jij voor de keuze te staan: hoe ver kunnen we gaan om de Inni’s in gevangenschap te houden?

Wanneer: 16 en 17 februari (t/m 7 april)
Waar: De Vrijstaat, Utrecht
Meer info: website de Vrijstaat

inni expo vrijstaat escaperoom uitje met kinderen

Langs (8+)
We behoren in Nederland zowel tot de meest gelukkige als meest eenzame mensen ter wereld. Dit gegeven nam Tall Tales Acrobatics als uitgangspunt voor de familievoorstelling Langs. Met klassieke circusdisciplines als luchtacrobatiek, goochelen en jongleren verbeeldt het jonge Nederlandse acrobatenduo twee eenzame zielen die koste wat het kost de liefde willen vinden.

Wanneer: vrijdag 15 februari
Waar: Theater de KOM, Nieuwegein
Meer info: website de KOM

Tall-Tale-Accrobatics metLangs

Zaagdemonstratie en rondleiding
Elke zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur staan de deuren wagenwijd open bij Molen de Ster. Of er gezaagd wordt, is afhankelijk van de wind. Maar een rondleiding met uitleg over de werking van de molen en de geschiedenis van het molenpark is altijd mogelijk. De rondleidingen worden gegeven door enthousiaste gidsen. Je waardering voor de rondleiding kun je na afloop uiten met een bijdrage in de molenaarspot.

Wanneer: zaterdag 16 februari
Waar: Molen de Ster, Utrecht
Meer info: website Molen de Ster

molen de ster terras molencafe utrecht lombok weekendtip

Leuke workshops: Bibberbeestjes en kaarsen maken
Maak je eigen grappige bibberbeestje in de Centrale Bibliotheek. Ga naar de workshop en ontdek alle mogelijkheden! Of maak je eigen kaars van bijenwas op Griftsteede. Je leert hoe je laag voor laag (en met een beetje geduld) je eigen kaars op kan bouwen door een lont in de warme was te dompelen. Natuurlijk mag je nadien je zelfgemaakte kaars mee naar huis nemen!

Wanneer: zondag 17 februari
Waar: Centrale Bibliotheek en Griftsteede, Utrecht
Meer info: website Bibliotheek Utrecht en Utrecht Natuurlijk

Bier en Appelsap Wandelboek
Heb je je ook voorgenomen om dit jaar meer naar buiten te gaan met de kids? Koop dan ons Bier en Appelsap Wandelboek vol met leuke tips! Het Wandelboek kun je net als het eerste boek via onze eigen website bestellen of kopen bij diverse verkooppunten in de regio. Bijvoorbeeld bij Little Wannahaves (Utrecht), Bord en Meer (Utrecht), Homelovv (De Bilt), Museum Speelklok (Utrecht) Vroeg (Bunnik), de Geertje’s Hoeve (Haarzuilens), Hebberz (Zeist) en de Bijenkorf Utrecht).

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *