Weekendtips Utrecht 14 t/m 16 september

De leukste weekendtips staan weer voor je klaar! Ga biertjes proeven op het Janskerkhof, geniet van alle leuke festiviteiten rondom het Culturele Uitfeest in Utrecht of bezoek boerderij de Zonnewijzer tijdens de Zonnige Zondag! Fijn weekend!

Craft Beer Festival Mother’s Finest
Van 14 t/m 16 september vindt Mother’s Finest, een internationaal speciaalbier festival, plaats in hartje Utrecht. Meer dan 25 verschillende craft beer brouwerijen uit Utrecht, Nederland, Europa en de VS presenteren hun favoriete bier op tap. Op zondag kun je je kids gezellig meenemen, want ook aan hen is gedacht. Ze kunnen vanaf 12.00 uur geschminkt worden door Sanne Brouwer van Santies en vanaf 13.00 uur kunnen ze ervaren hoe het is om circusartiest te zijn bij Cirque Moustache.

Wanneer: 14 t/m 16 september
Waar: Janskerkhof, Utrecht
Meer info: website Festival Mother’s Finest

Mother's Finest Festival Janskerkhof speciaalbier

UITFeest
Op 15 en 16 september gaat het culturele seizoen in Utrecht van start met het Uitfeest. Dit jaar voor het eerst een heel weekend boordevol muziek, film, theater, beeldende kunst en literatuur. Op zaterdag is er een openhuizenprogramma op ruim 80 locaties en op zondag presenteren de vijf disciplines beeldende kunst, film & media, literatuur, muziek en theater & dans een groot programma op acht locaties.

Wanneer: 15 en 16 september
Waar: Diverse locaties in Utrecht
Meer info: website Culturele Zondagen

UCK Open dag Domplein
Ook het Utrechts Centrum voor de Kunsten opent zijn deuren voor dé start van het Utrechtse culturele seizoen! Er zijn allerlei proeverijen om je vingers bij af te likken van digitale media en fotografie tot muziek, musical, dans en (jeugd)theater! Er komt van alles aan bod. Een ideale gelegenheid om de bezielde danser, de ongeremde rocker of juist de kekke illustrator in jezelf te ontdekken. Kom zaterdag 15 september langs op het Domplein en tast toe.

Wanneer: zaterdag 15 september
Waar: Locatie Domplein, Utrecht
Meer info: website UCK

UCK in de voorjaarsvakantie theater, dans, muziek

Proefles Vrijstaat Kunstacademie 
Bij de Vrijstaat in Leidsche Rijn kun je een jaar lang lessen volgen van professionele kunstenaars. Elk blok van de Vrijstaat Kunstacademie bestaat uit 10 lessen en heeft een eigen expertise. Zo gaan de kinderen zich dit jaar bezig houden met beeldende kunst, digitale media en kunst in de openbare ruimte. Benieuwd of onze kunstacademie voor kinderen en jongeren iets voor jou is? Ga dan naar de proefles op zaterdag 15 september. Deelname is 17 euro en bij inschrijving voor het complete seizoen wordt dit bedrag verrekend met de totale deelnamekosten.

Wanneer: zaterdag 15 september
Waar: De Vrijstaat, Utrecht
Meer info: website de Vrijstaat

De Vrijstaat Kunstacademie kunst lessen workshops utrecht
foto door Thomas Lenden

Robot dansparade & schminken in robotstijl
Vlak voor de opening van de tentoonstelling Robots love Music brengt Museum Speelklok, samen met studenten van Het Creative College, iedereen alvast in de robotstemming. Met dansers van De Dansopleiding, docent en World of Dance winnaar Sam den Hollander en muziek van de opleiding Sounddesign is stilstaan geen optie! De Robot dansparade danst door de hele stad en zal op verschillende plekken pop-up popping optredens geven.

Wanneer: zaterdag 15 september
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Robots bij Museum Speelklok in Utrecht

Feestelijke opening Tinkeraars
Na het afbouwen van de werkplaats en twee proefmiddagen is Professor Loep er eindelijk klaar voor!  De Tinkeraars wordt feestelijk geopend! Je kan de ruimte verkennen en bekijken, ze hebben namelijk een fijne ruimte gebouwd samen met Hof van Cartesius door een bijzondere mix van upcycling en circulaire materialen te gebruiken. De verschillende materialen en gereedschappen mogen uitgetest worden en je mag gebruik maken van o.a. gereedschap speciaal voor kinderen vanuit De Makerswinkel.

Wanneer: zaterdag 15 september
Waar: Professor Loep en het Kunstlaboratorium
Meer info: Facebookpagina Professor Loep

professor loep club kunstlab utrecht

Uitfeest in de Bieb
Op 15 september organiseren 6 Bibliotheken in Utrecht toffe activiteiten voor kinderen én ouderen. Er zijn leuke workshops te volgen en er wordt vooral veel voorgelezen! Op zondag 16 september verzorgen ze het kinderprogramma in TivoliVredenburg. Bibliotheek ‘Bieb voor Kids’ is een gevarieerd programma met voorstellingen voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Het is gratis toegankelijk op de 6e en 9e verdieping van TivoliVredenburg.

Wanneer: zaterdag 15 september
Waar: 6 Bibliotheken in Utrecht
Meer info: website Bibliotheek Utrecht en TivoliVredenburg

Zonnige Zondag op de boerderij
Op Boerderij de Zonnewijzer vertellen ze graag over het leven en werken op de boerderij en in een rondleiding kom je veel te weten over het melken en de koeien. Ook voor de kinderen is het een belevenis om alle dieren van dichtbij te zien én aan te raken! Met een stempelkaart in de hand kunnen ze deelnemen aan alle activiteiten, zoals de koeien maïs geven, de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, spelen in het stro, rijden op een trekker op het erf of lekker wat drinken in het boerencafé.

Wanneer: zondag 16 september
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website boerderij de Zonnewijzer

Zonnige Zondag Boerderij de Zonnewijzer Rhijnauwen Bunnik Amelisweer

Tropisch Vlinderfestival
Veel mensen zijn gefascineerd door vlinders met hun vaak prachtige tekening en kleuren, vooral soorten uit de Tropen. En niet alleen de vlinders zelf, ook de rupsen en de poppen zijn prachtig om te zien. Sommige poppen zijn metallic glanzend goud of prachtig groen en de rupsen zijn vaak al even bizar. Kortom, veel om van te genieten, tijdens het Tropisch Vlinderfestival in de Botanische Tuinen Utrecht.

Wanneer: t/m 16 september
Waar: Botanische Tuinen, Utrecht
Meer info: website Universiteit Utrecht

botanische tuinen vlinderfestival utrecht

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *