Weekendtips Utrecht 12 t/m 14 oktober

We hebben weer de leukste weekendtips voor je op een rij gezet! Ga knutselen in Museum Speelklok, doe een leuke activiteit in het kader van de Kinderboekenweek en reserveer natuurlijk alvast een exemplaar van het nieuwe Bier en Appelsap Wandelboek. Fijn weekend!

Knutsel je eigen muziekrobotje (5+)
Plak, teken, knip, lijm en fantaseer erop los tijdens de herfstvakantie in Museum Speelklok, want dan krijg je de kans om jouw eigen muziekrobotje te maken en te versieren! Hoe het werkt? Wanneer je meedoet aan de activiteit krijg je in het museum een klein speelwerkje met daarop een vrolijke melodie. Ook krijg je een robot-bouwpakketje. Knip het bouwpakketje uit en pak het speelwerkje in. Heb je dat gedaan? Dan begint het leukste werk! Versier jouw muziekrobot op je eigen manier. Jij bepaalt helemaal zelf hoe hij eruit komt te zien.

Wanneer: 13 t/m 19 oktober
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Robotjes knutselen in de vakantie in Museum Speelklok in Utrecht

Kinderboekenweekfeest in Nieuwegein
Dit jaar wordt de Kinderboekenweek in Nieuwegein afgesloten met een spetterend slotfeest! Op vrijdagavond is het feest in de bibliotheek, met heel veel leuke activiteiten voor jou en al je beste vrienden. De VIP-gast is de megapopulaire vlogger DutchTuber, van wie je alles leert over vloggen en YouTube. In een mini-workshop onthult hij zijn vlog-geheimen en vertelt hij over zijn favoriete boeken.
Maar dat is niet alles wat je op dit feest kan doen! Doe ook mee met de workshop freerunning, in de bieb! Geniet van dans en muziek, laat je schminken, 3D-print je eigen pannenkoek of maak zelf een vlog. Het feest is speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en hun vrienden.

Wanneer: vrijdag 13 oktober
Waar: Bibliotheek Nieuwegein
Meer info: website de Tweede Verdieping

Kinderboekenweek in NIeuwegein bij de tweede verdieping

Roofvogels en vogeltrek (6+)
De vogels voelen dat het weer winter gaat worden en maken zich klaar voor hun groet reis. Verder gaan we het hebben over roofvogels. Wat weet jij daarvan? De IVN jeugdgroep de Bijenkorf organiseert deze activiteit voor kinderen vanaf 6 jaar en laat ze kennismaken met onderwerpen uit de natuur. De bijeenkomsten zijn eens per maand met uitzondering van de schoolvakanties.

Wanneer: zaterdag 13 oktober
Waar: Natuurkwartier, MEC, Nieuwegein
Meer info: website Natuurkwartier

Smokey Goodness Winter BBQ Festival
Na het uit de hand gelopen succes van de launch party van het boek Smokey Goodness 3 gooien ze voor de lancering van Smokey Goodness – Winter BBQ het roer drastisch om. Ze slaan de handen in één met Rare (organisator Taste of Amsterdam e.a.) en maken er samen op 13 oktober een überfest van welke je nog lang gaat heugen. Bij buiten in de kuil ga je proeven van winterse BBQ food, bijpassende drankjes, geniet je van live entertainment, verdiep je je in een workshop of demonstratie en shopt je op de Winter BBQ market.

Wanneer: zaterdag 13 oktober
Waar: buiten in de kuil, Lage Vuursche
Meer info: Facebookevent

bier en appelsap festival buiten in de kuil lage vuursche kindvriendelijk familie hemelvaartsdag

Toffe activiteiten tijdens de Kinderboekenweek in Utrecht
De kinderboekenweek is weer volop aan de gang en er is van alles te doen t/m 14 oktober. Je kan meedoen Workshop beatboxen (6+) in Bibliotheek Vleuterweide of Maak een supergrappig luisterboek (8+) in Bibliotheek Zuilen. Ook is er voor de jongste kinderen een Verhaalatelier: voorlezen & een vriendje maken (3+) in de Centrale Bibliotheek en kunnen kinderen zondag meedoen met de NS Kinderboekenruil op het Centraal Station van Utrecht. En vergeet natuurlijk niet je kaartjes te reserveren voor het toffe Kinderboekenweek Vriendengala vol met workshops, leuke optredens en een disco!

Wanneer: 13 en 14 oktober
Waar: Bibliotheken en Centraal Station, Utrecht
Meer info: website Bibliotheek Utrecht

Vriendegala tijdens de kinderboekenweek in de bibliotheek

Voorstelling Falling Dreams (10+)
Falling Dreams is een rollercoaster met stoere popliedjes, filosofische teksten en bizarre objecten. Voor je neus wordt live een film én theater én een concert gemaakt. In vliegende vaart neemt Het Filiaal theatermakers je mee in het dromende denkhoofd van een tiener, waarin het soms flink kan stormen. Falling Dreams is vanaf zaterdag 6 oktober tot en met zondag 2 december 2018 te zien op verschillende locaties in Nederland (o.a. in verschillende theaters in Utrecht!).

Wanneer: 14 oktober, 26 oktober, 9 november en 2 december
Waar: Het Filiaal theatermakers, Stadsschouwburg, Utrecht, Theater Kikker en Podium Hoge Woerd
Meer info: website Het Filiaal Theatermakers

Voor info zie: www.hetfiliaal.nl
(foto: Joris van Bennekom, fotograaf)

Help, een Olifant! (4+)
Het thema van de kinderboekenweek 2018 is vriendschap, met als motto: ‘Kom erbij!’ De zangeressen van Wishful Singing toveren de concertzaal om in een bos vol olifanten, een Japanse tempel of een Amerikaanse prairie. Ze zingen daarbij de mooiste en leukste muziek van over de hele wereld. Iedereen mag meezingen met de muziek van o.a. Johannes Brahms, György Ligeti en Edvard Grieg. Je kunt de liedjes thuis alvast oefenen via het YouTube-kanaal van Wishful Singing.

Wanneer: zondag 14 oktober
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Help een olifant van Wishful Singing
Fotocredits: Merlijn Doomernik

Lancering Wandelboek Bier en Appelsap
Het Bier en Appelsap Wandelboek kun je net als het eerste boek via onze eigen website bestellen of vanaf 12 oktober kopen bij de verkooppunten in de regio. Zo is het Wandelboek straks bijvoorbeeld te koop bij Homelovv (De Bilt), Mooi en Belle (Utrecht), Bruna Nachtegaalstraat (Utrecht), Vroeg (Bunnik), Bord en Meer (Utrecht), Little Wannahaves (Utrecht), Libris Boekhandel Broese (Utrecht), de Geertje’s Hoeve (Haarzuilens), Meneer Peer (Utrecht), Hebberz (Zeist) en Boek en Koek (Maarn). Het boek kost 14,99 en heeft 200 pagina’s. Als je het nu bij ons in de webshop bestelt, dan heb je het op 13 oktober in huis!

Wanneer: vanaf 13 oktober
Waar: Diverse verkooppunten in Utrecht e.o. en via de website van Bier en Appelsap
Meer info: website Bier en Appelsap

Bier en appelsap wandelboek utrecht gooi vechtstreek

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *