Weekendtips Utrecht 12 t/m 14 januari

Ook deze week hebben we weer de leukste weekendtips voor je op een rijtje gezet. Ga naar de Nieuwjaarsduik van de Culturele Zondagen waar genoeg te doen en te zien is, bezoek het Taartrovers Filmfestival of maak met de boswachter heerlijk vogelsnacks. Fijn weekend!

Openingsfestival Het Hof
Vrijdag wordt officieel de opening van Het Hof gevierd! Ga een kijkje nemen, een drankje drinken en een dansje wagen in het creatieve en circulaire Hof van Werkspoorkwartier. Je hoeft je niet te vervelen, want is genoeg te doen. Er is o.a. de WerkspoorExpositie: een presentatie van alle initiatieven in het Werkspoorkwartier, bij Professor Loep & Het Kunstlaboratorium kan je Rommelbots gaan maken of doe mee met de Maak het Zelf workshop van de Spullenier. Iedereen is welkom en de entree is natuurlijk gratis entree op deze feestelijke dag!

Wanneer: vrijdag 12 januari
Waar: Hof van Cartesius, Utrecht
Meer info: Facebookevent Hof van Cartesius

Openingsfestival Hof van Cartesius in Utrecht
Fotocredits: Facebookpagina Hof van Cartesius

Taartrovers Filmfestival
Taartrovers Film Festival, voorheen het Fantastisch Kinderfilm Festival, is een jaarlijks programma voor kinderen van 2 tot 9 jaar dat hen volop ruimte en inspiratie geeft om samen met hun ouders en andere kinderen op reis te gaan in hun verbeelding. Filmprogramma en speeltuin zijn met elkaar verbonden door een overkoepelend thema dat aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen. Dit jaar brengen ze met ‘Lettersoep & Prentenkoek’ een ode aan het kinderboek. Spel en film versterken elkaar, waardoor een bezoek aan het festival diepe indruk maakt op de bezoekertjes.

Wanneer: 13 en 14 januari
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Taartrovers film festival

Culturele Zondag: Nieuwjaarsduik
De Culturele Zondag Nieuwjaarsduik is een warme duik in het culturele aanbod van Utrecht. Op ruim zestig locaties kun je je onderdompelen in een mix van previews, lezingen, presentaties, workshops, tentoonstellingen en optredens. Ook voor het jonge publiek is er genoeg te beleven. Zo ontdek je in een Familietour alles over de bijzondere geschiedenis van het oude Stadhuis van Utrecht, wordt je bij Circus DIEDOM een echte circusartiest en kun je in Het Utrechts Archief je eigen familiewapen ontwerpen. Ook leuk is de muzikale vertelvoorstelling Lampje in De Utrechtse Kinderboekenwinkel. Een sprookjesachtig verhaal geschreven door Annet Schaap met muziek van Frederike Winter.

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: Diverse locaties in de binnenstad van Utrecht 
Meer info: website Culturele Zondagen

UCK Open Podium: Spetters op de planken (12+)
Ga langs bij het UCK Open Podium en geniet van een middag vol acts van jonge podium-talenten. Of ga zelf aan de slag in een korte workshop op het gebied van o.a. podiumperformances, expo en 3D printing. Je kunt ook van jezelf of van je groep een professionele foto laten maken van jou als artiest. Super handig om te gebruiken op je website, facebook etc. om jezelf te promoten.  De toegang is gratis.

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: Utrechts Centrum voor de Kunsten, Utrecht
Meer info: website UCK

UCK Kick off weken Utrecht

OERRR Vette Vogelmiddag (4+)
Tijdens de Vette Vogel Dag maak je samen met de boswachters heerlijke vogelsnacks. Je leert hoe je zelf vetbollen en pindaslingers maakt en hoe je een dennenappel omtovert in een snackbar. Als je al dat lekkers hebt gemaakt voor de vogels heb je zelf ook wel wat verdiend. Boven een vuurtje rooster je je eigen broodje of pof je lekkere popcorn. Dat wordt smullen!

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: Hoeve Wielrevelt, Haarzuilens
Meer info: website Natuurmonumenten

Natuurmonumenten

Swingen als een Kangoeroe (2+)
Wat doet de kangoeroe? Die springt, zingt en swingt op twee benen: hop, hop, hop, sjoebiedoebiedoe. ‘Kijk, ik zal je leren hoe. Eén sprong naar voren, één sprong achteruit, één sprong naar links, en één sprong naar rechts tot besluit.’ Swingen als een kangoeroe is een theaterconcert van liedjesmaker Jeroen Schipper, uitgevoerd door Jeroen en zijn Boegiemanband op bijzondere muziekinstrumenten. Een kleurrijke mix van liedjes en stijlen staat garant voor een vrolijke voorstelling die swingt als een kangoeroe!

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website Tivolivredenburg

Muzievoorstelling swingen als een kangoeroe van jeroen schipper

Huis-, tuin- en keukenavonturen met Dirk Scheele (2+)
Het allerleukst zijn Dirks Huis-, tuin- en keukenavonturen, die zijn een hit! Dus komt hij er nu mee naar het theater. Welkom in zijn huis en tuin waarin altijd wonderlijke en spannende dingen gebeuren. Stofzuigers komen tot leven, boterhammen dansen en de dieren in de tuin zingen mee met al zijn liedjes. Ga uit je bol bij de pantoffelpolonaise en de pannenkoekenparty! Ook Joes en tante Viola, bekend van de afleveringen van Huis-, tuin- en keukenavonturen zijn er natuurlijk bij.

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: Theater aan de Slinger, Houten
Meer info: website aan de Theater de Slinger

Dirk Scheele huis tuin en keukenavonturen

Nieuwjaarsduik: Verhaalatelier (3+)
Het verhaalatelier van deze Culturele Zondag 14 januari staat in het teken van de aanstaande Nationale Voorleesdagen en het prentenboek van het jaar: ‘Ssst! De tijger slaapt’ van Britta Teckentrup. Een speciale editie, waarin je eerst een eigen tijger gaat maken en dan samen heel zachtjes gaat lezen. Aai, blaas, wieg, zing jij je eigen tijger in een diepe slaap zodat alle dieren veilig aan de feestelijke overkant kunnen komen? Er wordt afgesloten met een verrassing en na afloop staat de limonade klaar!

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: Centrale Bibliotheek, Utrecht
Meer info: website Bibliotheek Utrecht

Culturele Zondag: Duik in het Zand
Op zondag trapt Cultuur19 traditiegetrouw het nieuwe jaar af met Duik in het Zand in Brede School Het Zand. Een knus binnenfestival voor de koude dagen met een programma voor alle leeftijden. Op het podium in de Hortus vind je swingende live optredens van De Flageolettes en muziek van kinder-DJ’s Hitjes. Tussen de voorstellingen door krijg je korte voorproefjes van workshops elders in het pand te zien.

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: Brede School Het Zand, Leidsche Rijn
Meer info: website Cultuur 19

Duik in het zand van cultuur 19

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *