Weekendtips Utrecht 11 t/m 13 januari

We hebben weer de leukste weekendtips voor je op een rij gezet! Ga naar het het gezellige theaterfeest in Slot Zeist of bezoek de activiteiten en voorstellingen tijdens de Nieuwjaarsduik op de culturele zondag. Fijn weekend!

De Brief voor de Koning (8+)
Schrijver Tonke Dragt won in 2004 de Griffel der Griffels voor deze spannende en tijdloze jeugdklassieker. De musical is een toverachtige en avontuurlijke reis door de wereld van fantasie en boeken. Als Yoeri het boek ‘De Brief voor de Koning’ opent, springen plotseling vanaf de bladzijden ridders, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars tevoorschijn. Hij beleeft het verhaal van de jonge Tiuri die een gevaarlijke opdracht moet uitvoeren waar de wereldvrede van afhangt.

Wanneer: zaterdag 12 januari
Waar: Theater de Kom, Nieuwegein
Meer info: website de Kom

De brief voor de koning foto van Andy Doornhein
Fotocredits: Andy Doornhein

Molen de Ster
Elke zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur staan de deuren wagenwijd open bij Molen de Ster. Of er gezaagd wordt, is afhankelijk van de wind. Maar een rondleiding met uitleg over de werking van de molen en de geschiedenis van het molenpark is altijd mogelijk.
De rondleidingen worden gegeven door onze enthousiaste gidsen. Je waardering voor de rondleiding kun je na afloop uiten met een bijdrage in de molenaarspot.

Wanneer: zaterdag 12 januari
Waar: Molen de Ster, Utrecht
Meer info: website Molen de Ster

molen de ster terras molencafe utrecht lombok weekendtip

Theaterfeest voor peuters en kleuters
Op 13 januari vindt er een theaterfeest voor Peuters en Kleuters plaats in de theaterzaal van Slot Zeist. Voor de jongste theaterbezoekertjes van 0 tot en met 6 jaar. De voorstellingen zijn in een klein en intiem theater waar de kinderen en hun begeleiders dicht op de voorstelling zitten. De voorstellingen zijn Klavertje Koe telt voor twee (0+) en de Brandweermannetjes (3+) en Heb je mijn kleine jongen niet gezien? (5+).

Wanneer: zondag 13 januari
Waar: Theater Slot Zeist, Zeist
Meer info: website Theater Slot Zeist

klavertje koe voorstelling slot zeist peuters

Nieuwjaarsduik
Neem een aangename duik in de tweede helft van het culturele seizoen tijdens de 16e editie van de Nieuwjaarsduik. Vele Utrechtse culturele initiatieven luiden vol enthousiasme het jaar in met een veelzijdig programma op 44 voorverwarmde locaties. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten te zien en te doen bij o.a. de Bibliotheek, de Winkel van Sinkel en bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten.

Wanneer: zondag 13 januari
Waar: Diverse locaties, Utrecht
Meer info: website Culturele zondagen

Jasper Smit cabaret voor kinderen
Fotocredits: Hans Dunlop

SOL familiedag
SOL is een prikkelend festival voor peuters, kleuters en hun families. Ga bijvoorbeeld naar de nieuwe voorstelling Lepeltje Lepeltje van de Dansers, luister naar een mooi verhaal mèt muziek of ga iets lekkers maken in de mini-bakkerij.

Wanneer: zondag 13 januari
Waar: Wilde Westen, Cereolfabriek, Utrecht
Meer info: website Het Wilde Westen

DE voorstelling Lepeltje Lepeltje van de Dansers

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *