Weekendtips Gooi- en Vechtstreek 7 t/m 9 juli

Deze Weekendtips staan weer bomvol met leuke dingen. Van leerzame workshops en interessante musea tot een tof circus en een gezellige markt – voor ieder wat wils. Lees gauw verder voor het volledige programma. Fijn weekend alvast!

Groene Weelde op Kasteel de Haar
Sinds 1 juni viert Kasteel de Haar de afronding van de recente parkrestauratie. Gedurende de hele zomer kun je op De Haar de groene rijkdom van weleer herbeleven! Groene Weelde omvat een gevarieerd binnen- en buitenprogramma voor zowel volwassenen als kinderen.

Wanneer: vrijdag t/m zondag
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens
Meer info: website Kasteel de Haar

kasteel de haar haarzuilens utrecht uitje met kinderen kindvriendelijk speurtocht

Kleien bij KROAST
Vrijdagochtend kunnen de allerkleinsten lekker kleien bij KROAST. Voor ontdekken, spelen en leeftijdsgenoten ontmoeten is KROAST een fijne plek. De kosten zijn € 2,-

Wanneer: vrijdag 7 juli
Waar: KROAST Kids, Amersfoort
Meer info: facebookevenement

Kleien bij KROAST Amersfoort  weekend weekendtips kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit spelen

Opening bezoekerscentrum Grebbelinie
Vanaf 8 juli is het bezoekerscentrum Grebbelinie in Renswoude geopend voor publiek. Op deze dag is de toegang gratis en is er een bomvol programma aan activiteiten voor jong en oud. Je kunt bijvoorbeeld in de voetsporen treden van de soldaten die daar ruim twee eeuwen geleden ons land hebben verdedigd, workshops en demonstraties bijwonen, op excursie gaan met de gidsen of boswachters of doe mee met de workshops striptekenen of vleermuizen maken.

Wanneer: zaterdag 8 juli
Waar: Grebbelinie Bezoekerscentrum, Renswoude
Meer info: website Grebbelinie Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Grebbelinie renswoude kindvriendelijk

ZOO’n ZOOmer in Dierenpark Amersfoort
Kinderen kunnen de hele zomervakantie op spannende reizen in het park en ze komen op allerlei plekken achter de schermen. Geen dag is hetzelfde! De jonge reizigers moeten wel goed kunnen speuren en klauteren, want tijdens deze reizen weet je nooit wat je tegen zal komen. Er klinkt vrolijke muziek en vanaf de barbecue worden heerlijke gerechten geserveerd. Natuurlijk kunnen de kids hier ook bijkomen van de reis en een ijsje eten of spelen in de Bosbeek.

Wanneer: 8 juli t/m 3 september
Waar: Dierenpark Amersfoort, Amersfoort
Meer info: website Dierenpark Amersfoort

dierenpark amersfoort zomer vakantie kindvriendelijk

Nationaal Militair Museum
In de vakantieperiode is het museum dagelijks geopend, dus de moeite waard om een kijkje te nemen! Ook kan je in het weekend ponyrijden en boogschieten. Doordeweeks is er voor kids van 8 jaar en ouder een Survival Bootcamp (8+). Stap in de schoenen van een echte militair tijdens de survival bootcamp! Leer marcheren, tijgeren, vuur maken en nog veel meer.

Wanneer: 8 juli t/m 3 september
Waar: Nationaal Militair Museum, Soesterberg
Meer info: website NMM

Nationaal Militair Museum in Soesterberg kindvriendelijk uitje activiteit weekendtips

Naar de film
Dit weekend kun je ook weer naar de film! Zo draait Hotel de Grote L in Filmhuis Bussum. Dus niet zo’n zin in een wandeling of iets actiefs, ga lekker relaxen en ga naar de film.

Wanneer: vrijdag, zaterdag en zondag
Waar: filmhuis Bussum
Meer info:
website Filmhuis Bussum

Vaarexcursie Molenpolder (8+)
Vaar met de gids van Staatsbosbeheer door de Molenpolder, een natuurgebied vlak boven Utrecht. Met een fluisterboot geniet je van de stilte en ontdek je de rijke historie van dit oude veengebied. De gids wijst je onderweg op de bijzondere dieren en planten die hier leven, zoals ringslang, purperreiger en zonnedauw. Onderweg loop je een stukje over het drijvende land: een bijzondere ervaring!

Wanneer: zaterdag 8 juli
Waar: Werkschuur Vechtstreek, Tienhoven
Meer info: website Staatsbosbeheer

rondvaart molenpolder tienhoven

Binnenbeest (6+)
Julidans is het internationale festival voor hedendaagse dans. In de voorstelling Binnenbeest zijn vijf ‘grote mensen’ op wetenschappelijke wijze bezig met water, glazen en een schoolbord. Maar het lukt ze steeds minder goed om hun instincten te onderdrukken.  De volwassenen mogen het beest in zichzelf even bevrijden.

Wanneer: zaterdag 8 juli
Waar: Vondelpark Openluchttheater, Amsterdam
Meer info: website Vondelpark Openluchttheater of facebookevenement

Cirque Moustache bij Geertjes Hoeve
Dit jaar reist Cirque Moustache alweer voor de 5e keer door Nederland voor een zomertour en ze starten bij Geertjes Hoeve! Er gaan klassieke circuswagens mee op tour en de kinderen kunnen zich op voorafgaand aan de voorstelling vermaken op de Kinderkaravaan. Er zijn verschillende circusmaterialen om mee te oefenen, kermisspelen, sideshows met de meest wonderbaarlijke verschijningen, en natuurlijk kun je genieten van de traditionele popcorn en suikerspinnen.

Wanneer: zaterdag 8 en zondag 9 juli
Waar: Geertjes Hoeve, Haarzuilens
Meer info: website Cirque Moustache en website Geertjes Hoeve

cirque moustache circus snor voorstelling zomervakantie vakantie zomer tour

Trotsmarkt
Iedere 2e zondag van de maand vind je de Trotsmarkt op het terrein van kasteel Groeneveld te Baarn. Heerlijke en eerlijke producten aangeboden door mensen die passie hebben voor hun vak. Naast een wandeling door de prachtige bossen en park is een bezoek aan het kasteel een absolute aanrader. Er bestaat de mogelijkheid om iets te eten op de markt maar ook om iets lekkers mee te nemen voor thuis bij de borrel.

Wanneer: zondag 9 juli
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn
Meer info: website Trotsmarkt

trotsmarkt baarn kasteel groeneveld

Klokhuis maaklab: werken met hout
In het Klokhuis Maaklab komen kids in aanraking met verschillende gereedschappen en kunnen ze zelf aan de slag met knutselen, ontwerpen, uitvinden, timmeren, zagen en lijmen. Het maakproces krijgt ook een multimediale draai. Je kunt bijvoorbeeld aan de gang met vloggen en animatie. Zaag, timmer en knutsel je een eigen houten poppetje en breng je deze tot leven met stopmotion-animatie!

Wanneer: elke woensdag en zondag in juli
Waar: Beeld en Geluid, Hilversum
Meer info: website Beeld en Geluid

Klokhuis maaklab: werken met hout beeld en geluid hilversum museum kunst wetenschap cultuur kind kindvriendelijk kids kinderen weekend weekendtips gooi

Kinderworkshop: Landschapscollage maken
Ter introductie zal er eerst een rondje worden gemaakt langs het werk van schilder Gerard Hordijk, van wie momenteel een tentoonstelling is te zien in het museum. Wat maakt zijn oeuvre onderscheidend? En welke schildertechnieken gebruikte Hordijk daarbij? Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Geïnspireerd op een schilderij van Hordijk maken ze een bijzondere collage. Al plakkend en tekenend geven ze vorm aan hun eigen (droom)landschap. Ondertussen leren ze spelenderwijs ook nog iets over perspectief.

Wanneer: zondag 9 juli
Waar: Museum Flehite, Amersfoort
Meer info: website Museum Flehite

Kinderworkshop Flehite amersfoort kindvriendelijk

Check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *