Weekendtips Gooi en Vechtstreek 9 t/m 11 november

De leukste weekendtips staan weer voor je klaar! Loop mee met de lampionnenoptocht van Hoeve Ravenstein, bezoek het Peuterfestival in ’t Spant of reis terug in de tijd bij de Sterrenwacht in ’s -Graveland. Fijn weekend!

De Nuffe Tantes (8+)
Eenuf is eenuf! Wat betekent dat eigenlijk, Nuf!? Kom erachter tijdens het verhaal van de ietwat ‘verknipte’ tweelingzussen Roosje en Greetje. Noodgedwongen hebben zij kapsalon den Groenerooij van hun vader overgenomen, met zijn vogeltje Jaune le Canari en al! Samen zitten de dames regelmatig met de handen in het haar en beleven ze een hoop rood-groene drama’s met de andere bewoners van Regenboogstad!

Wanneer: vrijdag 9 november
Waar: Theaterpand Weesp, Weesp
Meer info: website Theaterpand Weesp

Nuffe Tantes

Reis terug in de tijd bij de Sterrenwacht
Maak een reis terug in de tijd. Bekijk Andromeda die op 2,5 miljoen lichtjaren van de Aarde ligt. Het licht was al vertrokken voordat er mensen op de Aarde waren. Deze avondactiviteit voor kinderen en volwassenen vindt plaats in de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek naast het bezoekerscentrum in het gebouw van restaurant Brambergen. Vooraf aanmelden is niet nodig je kunt binnenlopen tussen 20.00 – 22.00 uur.

Wanneer: vrijdag 9 november
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ’s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

Sterrenwacht 's-Graveland gooi en vechtstreek sterren heelal kijken kindvriendelijk uitje activiteit

Lampionnenoptocht
Op zaterdagmiddag 10 november viert Hoeve Ravenstein Sint Maarten met een leuke knutselmiddag op het boerenerf en natuurlijk de gezellige Lampionnenoptocht over Landgoed Groeneveld. Henk de Houthakker is aanwezig, waarbij je tegen een kleine vergoeding een dier van hout kunt beschilderen. Ook kunnen kinderen met de gratis speurtocht alle bijzondere plekken van de boerderij ontdekken, zoals de moestuin en de dieren in de stal.

Wanneer: zaterdag 10 november
Waar: Hoeve Ravenstein, Baarn
Meer info: website Hoeve Ravenstein

Lampionnenoptocht bij Hoeve Ravenstein in Baarn

Donkere Dagen Dojo (7+)
Bij een Dojo leren jongeren tussen de 7 en 17 jaar om te programmeren, websites te bouwen, apps te ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook andere enthousiaste programmeurs in spe, delen ze met elkaar waaraan ze werken en maken nieuwe dingen. CoderDojo maakt ontwikkelen en leren programmeren een leuke, sociale en super gave ervaring.

Wanneer: zaterdag 10 november
Waar: Bibliotheek Gooi en Meer, Bussum
Meer info: website Bibliotheek Gooi en Meer

Peuterfestival
Het Peuterfestival is een sprankelend evenement, speciaal voor de peuters en hun (groot)ouders. Er zijn mooie en gekke peutervoorstellingen te zien en de peuters kunnen meedoen aan de muziekworkshop. Wat is er heerlijker dan een theater binnen te stappen, dat speciaal voor jou is veranderd in een tropisch oerwoud? Er is zelfs een in het oerwoud verdwaalde puzzelgiraffe. En wat dacht je van lekker languit in een te gek apennest? Alles kan en alles mag!

Wanneer: zondag 11 november
Waar: Spant, Bussum
Meer info: website Spant

daar komen de dieren theater aan de slinger houten
Foto Lilianne Vloet

Trots Markt
Bij Kasteel Groeneveld staan iedere 2de zondag van de maand tot en met november standhouders die een passie hebben voor wat ze aanbieden: een gevarieerd aanbod van heerlijke en eerlijke producten. Om op de markt zelf te eten of drinken, of voor thuis bij de borrel. En er is van alles te doen, voor jong en oud. Sluit je boswandeling of bezoek aan het kasteel eens af met een bezoek aan deze markt en je dag is compleet.

Wanneer: zondag 11 november
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn
Meer info: website Trots Markt

trotsmarkt baarn kasteel groeneveld

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *