Weekendtips Gooi- en Vechtstreek 9 t/m 11 juni

Ook komend weekend is er weer genoeg te doen. Ga naar een leuke voorstelling of film, of ga lekker naar buiten en bezoek bijvoorbeeld de Landgoeddag in Haarzuilens of het Schapenscheerfeest op landgoed Heidestein. Ook staan er leuke markten in deze Weekendtips. Veel plezier alvast!

Groene Weelde op Kasteel de Haar
Vanaf 1 juni viert Kasteel de Haar de afronding van de recente parkrestauratie. Gedurende de hele zomer kun je op De Haar de groene rijkdom van weleer herbeleven! Groene Weelde omvat een gevarieerd binnen- en buitenprogramma voor zowel volwassenen als kinderen.

Wanneer: vrijdag t/m zondag
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens
Meer info: website Kasteel de Haar

Kasteel de Haar speurtochten Utrecht Haarzuilens kindvriendelijk kinderen bezoek

Schapenscheerfeest landgoed Heidestein
De schapen worden geschoren en er zijn leuke activiteiten! Zoals knutselactiviteiten voor de kinderen, het is mogelijk een ritje te maken met een huifkar, je kunt een broodje bakken, hout zagen. Er zijn pannenkoeken en lekkere broodjes te koop er is een aantal kramen met onder andere wol gerelateerde producten. Verder is het geweldig om naar de ronddartelende lammetjes te kijken die dit voorjaar geboren zijn!

Wanneer: zaterdag 10 juni
Waar: Landgoed Heidestein, Zeist
Meer info: website Utrechts Landschap

landgoed Heidestein schapensuheerfeest natuur kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit dieren weekend weekendtips

Naar de film
Dit weekend kun je ook weer naar de film! Zo draaien Hotel de Grote L en Raafje met de rode sok in Filmhuis Bussum. Dus niet zo’n zin in een wandeling of iets actiefs, ga lekker relaxen en ga naar de film.

Wanneer: vrijdag, zaterdag en zondag
Waar: filmhuis Bussum
Meer info:
website Filmhuis Bussum

Een grote, dikke kip (4+)
Jabbeke en het varkentje zijn vriendjes. Ze vinden in de tuin een heel groot chocolade ei. Het varkentje wil het natuurlijk meteen opeten, maar Jabbeke wil wachten tot het avond is. Het varkentje stoot er per ongeluk tegenaan en het ei rolt weg. Twee konijntjes vinden het terug en spelen ermee tot het breekt. Een chocoladekuikentje komt te voorschijn. Jabbeke en het varkentje eten het niet op, maar zorgen zo goed voor het kuiken, dat het een hele grote dikke kip wordt.

Wanneer: zaterdag 10 juni
Waar: Poppentheater Toermalijn, Amersfoort
Meer info: website Theater Toermalijn

Een grote, dikke kip theater toermalijn poppentheater kindvriendelijk voorstelling pasen weekendtips uitje activiteit toermalijn

Kidz Lifestyle Market
Kom, kijk en doe mee tijdens ons Open Huis in het ICOON! moment om kennis te maken met het cursusaanbod muziek, theater en beeldende kunst op één dag!
Er zijn diverse activiteiten, van muziekinstrumenten uitproberen, tot knutsel- en schminkmogelijkheden en natuurlijk het meedoen met allerlei demonstraties en workshops. Kortom, het wordt voor zowel ouders als kinderen een leuk event!

Wanneer: zaterdag 10 juni
Waar: ICOONtheater, Amersfoort
Meer info: website Marina@Work

 Kidz Lifestyle Market amersfoort kind kinderen kindvriendelijk kids weekend weekendtips uitje activiteit

Open Huis Teekenschool
Vlak naast de ingang van het Rijksmuseum bevindt zich de Teekenschool. Je kan een kijkje nemen in de fotostudio en het schilder- en tekenatelier tijdens het Open Huis in de Teekenschool. Jong én oud zijn op beide dagen van 13 tot 17 uur welkom om workshops en cursussen uit te proberen. Natuurlijk wordt ook voor een hapje én drankje gezorgd.

Wanneer: 10 en 11 juni
Waar: Rijksmuseum, Amsterdam
Meer info: website Rijksmuseum

Teekenschool Rijksmuseum amsterdam
Fotocredits: Bibi Veth

Landgoeddag Haarzuilens
Lekker de hele dag buiten zijn: op pad met de boswachter, picknicken, slootje springen, genieten van muziek, struinen over de streekmarkt of gewoon lui liggen in het malse gras. Op de Landgoeddag kan je letterlijk en figuurlijk proeven van het buitenleven. Kinderen vervelen zich geen moment; er is van alles te doen, zien of horen! Een feestdag voor het hele gezin in en met de natuur!

Wanneer: zondag 11 juni
Waar: Haarzuilens
Meer info: website Natuurmonumenten

Landgoeddag Haarzuilens winactie hoeve wielrevelt kindvriendelijk uitje met kinderen

Sneeuwwitje (3+)
Beleef het sprookje van Sneeuwwitje in een sprookjesachtige omgeving, waar het zondag in het prachtige stadsklooster van Amersfoort familiedag is. Theatergroep THINK! maakt korte, humorvolle, energieke, cabareteske theatervoorstellingen voor de hele familie. En ze leefde nog lang en gelukkig… Einde, of toch niet? Want wat gebeurde er daarna? Dat verhaal kent nog niemand. THINK! vertelt verder waar de sprookjes ophouden. Er is een beperkt aantal plekken, dus reserveer gauw kaartjes op de website.

Wanneer: zondag 11 juni
Waar: Mariënhof, Amersfoort
Meer info: website Mariënhof

Familiedag Marienhof Amersfoort

De Bremer Stadsmuzikanten (3+)
Verhalenverteller Eric Borrias – vorig jaar was hij vertelambassadeur voor Nederland en Vlaanderen – vertelt het verhaal van de Bremer Stadsmuzikanten. Eric neemt een uur lang iedereen mee op avontuur zonder boek: hij is gewoon “een rete-goeie verteller”.

Wanneer: zondag 11 juni
Waar: Slottuintheater, Zeist
Meer info: website Slottuintheater

Trotsmarkt
Deze zondag is er op Kasteel Groeneveld weer een Trotsmarkt. Een markt waar mensen staan die passie hebben voor wat ze aanbieden. Niet strikt Bio of fair-triade maar wel duurzaam en met een mooi verhaal. Geen versterkte muziek of geschreeuw op de markt, geen springkussens of draaimolens. Nee, lekker thematisch knutselen voor de kinderen, passend bij de tijd van het jaar. Een fijne ontspannen sfeer op bijvoorbeeld een picknickkleed of aan een biertafel met een heerlijk glas wijn en een lekker hapje. Kom je ook?

Wanneer: zondag 11 juni
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn
Meer info:
website Trotsmarkt

trotsmarkt baarn kasteel groeneveld

Mr. Luca – Vreemde Eenden (4+)
Luca’s vader is op reis. Zijn papa is namelijk consultant. Luca weet niet zeker wat dat precies betekent, maar hij denkt dat het een heel moeilijk woord is voor piraat. Hij mist papa best een beetje. Als mama hem ’s avonds voorleest, doezelt Luca heerlijk weg. Samen met mama gaat hij papa opzoeken in een grote luchtballon, schildert hij zomaar een paar schapen in de wei en beleeft hij spannende momenten in het onweer. Of was het maar een droom…? Tickets zijn online verkrijgbaar!

Wanneer: zondag 11 juni
Waar: De Observant, Amersfoort
Meer info: website De Observant

Mr Luca - Vreemde Eenden voorstelling cultuur theater muziek kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit weekend weekendtips amersfoort de observant

Mediakids
Iedere zondag kunnen kids in Museum Hilversum meedoen aan een workshop, speuren naar kunst en gaan ze aan de slag in het atelier. Meedoen kost 3,50.

Wanneer: iedere zondag, start om 14 uur
Waar: Museum Hilversum
Meer info: website Museum Hilversum

 

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *