Weekendtips Gooi- en Vechtstreek 8 t/m 10 december

Sinterklaas is weer naar Spanje vertrokken, dus tijd voor Kerstmis! Dit weekend zijn er dan ook gezellige kerstevenementen, maar natuurlijk ook andere leuke workshops, voorstellingen en activiteiten. Fijn weekend!

Sterren kijken bij de Sterrenwacht in ‘s-Graveland
Kijk vrijdagavond naar de wonderen van het heelal door de twee grote telescopen van de sterrenwacht. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je de maan, planeten, nevels en zelfs andere sterrenstelsels op miljoenen lichtjaren afstand bekijken. Naast sterrenkijken zijn er geregeld leuke quizzen, informatieve presentaties en een knutseltafel met kleurenplaatjes van het heelal voor de jongste kinderen. Ook als het bewolkt is, ben je welkom voor de presentaties en een toelichting over de telescopen.

Wanneer: vrijdag 8 december
Waar: Bezoekerscentrum Gooi- en Vechtstreek, ‘s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

Sterren kijken

Lichtjesavond in Singer Laren
Vrijdag is het Lichtjesavond in Museum Singer Laren. Kinderen zijn van harte uitgenodigd om onder de Tiffanylamp in villa De Wilde Zwanen hun eigen (Tiffany)lampje te maken. De villa en de nieuwe foyer is ook de plek om heerlijk te borrelen; er staan glühwein en lekkere hapjes klaar. De museumwinkel houdt een grote magazijnuitverkoop met ook de prachtigste kerstartikelen. Om 7 uur kan je plaatsplaatsnemen op het podium van het nieuwe theater. Achter zijn vleugel zingt Theo Nijland mooie persoonlijke liedjes en geeft hij inkijkje in zijn optreden later die avond.

Wanneer: vrijdagavond 8 december
Waar: Singer Laren, Laren
Meer info: website Singer Laren

Lichtjesavond Singer Laren kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Singer Laren

Winter Wonder Werf 2017
Een kerstmarkt voor jong & oud, ondernemers & creatieven, kerst-liefhebbers & glühwein-fanaten, kortom: voor iedereen. Dé start van je kerst-seizoen en een reden om weer eens onbeschaamd met Celine Dion mee te bléren! Met dit jaar meer marktkramen, meer glühwein, meer gezelligheid en vooral: zoveel lichtjes dat de Hilversumse stroomvoorziening op de proef wordt gesteld.

Wanneer: zaterdag 9 december
Waar: de Stookplaats, Hilversum
Meer info: facebookevenement

Levende Kerststal en Wensboom
Net als voorgaande jaren is Hoeve Ravenstein vanaf 6 december weer een Winterparadijs. In de overdekte hooischuur vind je de Levende Kerststal. Met levende (jonge) dieren en natuurlijk ezel Charlotte. Geniet hier van een lekker kopje warme chocolademelk met iets lekkers! Op het erf staat ook een grote Wensboom. Je kan je Kerstwens op een briefje schrijven en deze in de Wensboom hangen. Twee kerstwensen worden in 2018 door de familie Tupker in vervulling gebracht.

Wanneer: t/m 19 december
Waar: Hoeve Ravenstein, Baarn
Meer info: facebookevenement

Levende kerststal wensboom Hoeve Ravenstein kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: facebook Hoeve Ravenstein

Kerstboom zagen in De Vuursche
Maak een gezellige start van de feestdagen en zoek met je hele gezin je eigen kerstboom uit in boswachterij de Vuursche. Je mag de boom zelf zagen of met kluit uitspitten. De boswachter van Staatsbosbeheer wijst je de weg en helpt je als dat nodig is. Heb je zelf een schop of zaag, neem die dan mee. Met de 500 bomen die de boswachter heeft geselecteerd, is er keuze genoeg. Wees er wel op tijd bij want op is op!

Wanneer: zaterdag 9 december
Waar: Bosbad De Vuursche, Baarn
Meer info: website Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer kerstboom zagen kindvriendelijk uitje activiteit vuursche baarn
Credits: website Staatsbosbeheer

Woezel & Pip – Op zoek naar de Sloddervos!
Dit seizoen komen Woezel & Pip naar het theater met alweer hun vierde familievoorstelling ‘Op zoek naar de Sloddervos!’. Ga mee op reis tot zelfs buiten de Tovertuin en ontmoet Charlie, het allerleukste, maar o zo stoute neefje van Woezel & Pip. Samen met hun vriendjes gaan ze op zoek naar de Sloddervos. ‘Woezel & Pip – Op zoek naar de Sloddervos!’ is een heerlijke, muzikale familievoorstelling met de meest populaire hondjes van het land! Na afloop van de voorstelling kun je ook nog eens knuffelen met de levensgrote knuffels van Woezel & Pip.

Wanneer: zaterdag 9 december
Waar: Theater Gooiland, Hilversum
Meer info: website Theater Gooiland

Woezel & Pip voorstelling familie kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Gooiland Theater

Kerstmarkt in Vreeland
Ouderwets gezellig: zaterdag wordt Vreeland weer omgetoverd tot een sfeervol Kerstdorp tijdens de jaarlijkse Kerstmarkt. Bezoekers zijn van harte welkom voor een glas glühwein, een kop warme chocolademelk, een bord snert of een wandeling langs de kraampjes. Met traditioneel terugkerende onderdelen zoals de Kerstman en zijn rendier, Kerstversiering knutselen voor kinderen en sfeervolle muziek.

Wanneer: zaterdag 9 december
Waar: Breedstraat en Duinkerken, Vreeland
Meer info: website Kerstmarkt Vreeland

Kerstmarkt Vreeland kerstmis kindvriendelijk uitje activiteit gooi
Credits: website Kerstmarkt Vreeland

 

 

Winter Village Laren
Winter Village Laren is één van de meest aansprekende Larense winterevenementen en is er de komende wintermaanden alweer voor de 10e keer. De sfeervolle openluchtijsbaan staat vooral bekend om haar intense gezelligheid, veelzijdige faciliteiten en uitstekende horecavoorzieningen. Iedereen, van jong tot oud, kan op deze manier volop genieten van deze oer-Hollandse activiteit. Deze 10e editie in Laren belooft één en al gezelligheid en zal volledig in het teken staan van het jubileum.

Wanneer: vrijdag, zaterdag en zondag
Waar: De Brink, Laren
Meer info: website Winter Village Laren

Winter Village Laren schaatsbaan schaatsen winter ijs ijsbaan kindvriendelijk uitje activiteit
Fotocredits: website Winter Village Laren

Naar de film
Dit weekend kun je ook weer naar de film! Zo draaien ‘Dikkertje Dap’ en ‘Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet’ in Filmhuis Bussum. Dus niet zo’n zin in een wandeling of iets actiefs, ga lekker relaxen en ga naar de film.

Wanneer: vrijdag, zaterdag en zondag
Waar: Filmhuis Bussum
Meer info: website Filmhuis Bussum

Dikkertje Dap film kleuterbios kinepolis tip aanrader utrecht

Klokhuis MaakLab
Hou jij van knutselen, ontwerpen, uitvinden, timmeren, zagen, lijmen, tekenen of gewoon lekker aanrommelen met materiaal? Kom naar het Klokhuis MaakLab bij Beeld en Geluid! Het Klokhuis MaakLab wordt iedere maand omgetoverd in een nieuw thema aansluitend op de Klokhuis Maakt-afleveringen op tv.

Wanneer: elke zondag
Waar: Beeld en Geluid, Hilversum
Meer info: website Beeld en Geluid

KLOKHUIS MAAKLAB beeld en geluid hilversum kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit weekend weekendtips bier en appelsap creatief

Tobys Alfabed (4+)
Toby ligt in bed en kan niet slapen. Morgen gaat hij voor de eerste keer naar school. Daar moet je letters leren! Hij verstopt zich met zijn knuffel Meneer de IJsbeer onder zijn dekbed. Maar Meneer de IJsbeer kruipt uit bed en gaat op weg naar de Noordpool. Door de zoektocht van Toby naar Meneer de IJsbeer tuimelt hij als een Alice in Wonderland in een voor hem onbekende wereld, waarin hij de letters leert kennen. Zij helpen hem, hij speelt met hen en gaat dat steeds leuker vinden. Zo verandert zijn angst in een uitdaging.

Wanneer: zondag 10 december
Waar: De Speeldoos, Baarn
Meer info: website De Speeldoos

TOBYS ALFABED De Speeldoos voorstelling kindvriendelijk uitje activiteit baarn gooi
Credits: website De Speeldoos

Kerstmarkt in Bussum
Zondag wordt de traditionele kerstmarkt in de Spiegelstraat in Bussum weer gehouden. Bekend van voorgaande jaren om de sfeer, het aanbod en de gezelligheid. Met meer dan 50 kramen, live muziek, hapjes & drankjes en een levende kerststal. Kom gezellig langs met het gezin en geniet van de kerstsfeer en kerstmarkt georganiseerd door de ondernemers van de Spiegelstraat.

Wanneer: zondag 10 december
Waar: Spiegelstraat, Bussum
Meer info: facebookevenement

Winter op Pampus
Betreed Winterlicht: een winters culinair avontuur in het hart van het IJmeer. Na het succes van Zomerlicht, is Pampus in de maanden november en december het toneel van Winterlicht. Proef de verstilling van het in duisternis gehulde fort, proef bijzonder winterbier van Brouwerij Pontus en proef winterse gerechten bereid met speciale ingrediënten van binnen de Stelling van Amsterdam.

Wanneer: vrijdag, zaterdag en zondag
Waar: Forteiland Pampus, Muiden
Meer info: website Pampus

Forteiland Pampus Winterlicht kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Pampus

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *