Weekendtips Gooi en Vechtstreek 7 t/m 9 december

De leukste weekendtips staan weer voor je klaar! Zaag of graaf je eigen kerstboom in Lage Vuursche, maak je eigen kerststukje bij de Kids Kerst Workshop of ga naar de nieuwste film van Buurman en Buurman: Winterpret. Fijn weekend!

Bekijk sterrenclusters en bollenhopen bij de Sterrenwacht
Ontdek op vrijdagavond sterrenclusters en bollenhopen door een echte telescoop! Deze avondactiviteit voor kinderen en volwassenen vindt plaats in de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek naast het bezoekerscentrum in het gebouw van restaurant Brambergen. Vooraf aanmelden is niet nodig je kunt binnenlopen tussen 20.00 – 22.00 uur.

Wanneer: vrijdag 7 december
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ’s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

Sterrenwacht 's-Graveland gooi en vechtstreek sterren heelal kijken kindvriendelijk uitje activiteit

Kerstboom zagen in De Vuursche
Wat is er fijner dan de geur van een zelf gezaagde sparrenboom in je woonkamer deze kerst? Kom naar boswachterij de Vuursche in Baarn en zoek je eigen kerstboom uit. De boswachter zorgt voor een zaag of een schep waarmee je hem zelf om kunt zagen of met kluit uit kunt graven. Heb je zelf gereedschap? Neem voor de zekerheid maar mee, grote kans dat het druk wordt. Na al het harde werken kun je genieten van een gratis kop warme chocolademelk.

Wanneer: zaterdag 8 december
Waar: Boswachterij de Vuursche, Baarn
Meer info: website Staatsbosbeheer

kerstboom zagen in lage vuursche

OERRR Struinen met de boswachter in het winterbos (4+)
Ga samen met de boswachter op ontdekkingsreis door de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh. Neem je camera mee om onderweg foto’s te maken. In de winter is het koud en is er minder voedsel te vinden voor de dieren. Hoe komen ze aan voldoende voedsel? Hoe houden zij hun huisje lekker warm? De boswachter weet antwoord op al je vragen. Zorg dat je een tasje bij je hebt voor bijzondere vondsten.

Wanneer: zaterdag 8 december
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ’s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

OERRR Struinen en knutselen met de boswachter Natuurmonumenten Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 's-Graveland kindvriendelijk uitje activiteit

Kids Kerst Workshop (5+)
Zaterdag 8 december kan je bij Atelier in’t 100 een écht kerststuk met zelfgemaakte kerstdecoratie maken. Onder het genot van warme chocolademelk met wat lekkers, gaan de kinderen onder begeleiding aan de slag in het atelier.

Wanneer: zaterdag 8 december
Waar: Atelier IN’T 100, Spakenburg
Meer info: website int100

Film: Buurman en Buurman Winterpret
Het is weer genieten van het gestuntel van de beide buurmannen, die zelf juist vinden dat ze zo handig zijn. Het versieren van de kerstboom gaat niet zoals gepland, ook is het huis versieren moeilijker dan de buurmannen dachten. Als ze kerstkoekjes proberen te bakken, zetten ze per ongeluk het huis in vuur en vlam. Maar gelukkig is er ook tijd voor cadeautjes en daar zijn de buurmannen gek op. Kortom, er is deze winter weer genoeg werk aan de winkel voor Buurman en Buurman.

Wanneer: 8 en 9 december
Waar: Filmtheater Hilversum, Hilversum
Meer info: website Filmtheater Hilversum

De film buurman en buurman winterpret

Kerstmarkt Lage Vuursche
Maar liefst 25 grote kerstbomen met kerstboomlampjes brengen het dorp in een feeërieke kerstsfeer. De ca. 50 kerstkramen, met een groot aanbod aan allerlei kerstartikelen en cadeauartikelen, staan in de Dorpsstraat tussen de kerstbomen en in het Dorpshuis De Furs. Tevens staan er kraampjes met hapjes en drankjes, waar bijvoorbeeld een lekker glaasje glühwein gedronken kan worden.

Wanneer: 8 en 9 december
Waar: Dorpsstraat, Lage Vuursche
Meer info: Facebookevent

Kerst

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *