Weekendtips Gooi en Vechtstreek 20 t/m 22 april

De leukste weekendtips staan weer voor je klaar! Hopelijk houdt het mooie weer aan, want er zijn genoeg fijne buitenactiviteiten. En heb je je kaartjes al besteld voor het Bier en Appelsap Festival straks op 10 mei? Fijn weekend!

Bloembollenfestijn
Op 20, 21 en 22 april is het jaarlijkse Bloembollenfestijn in de Theetuin van Weesp. De tuin staat vol bloeiende voorjaarsbollen in verrassende combinaties met de vaste planten. Er is een geheel nieuwe border ingericht en de ‘groene’ tulp Evergreen is dit jaar te bewonderen op verschillende plekken in de modeltuin.
Geïnspireerd door de modeltuin kun je alleen tijdens het Bloembollenfestijn ook planten kopen. Alleen dit weekend bieden verschillende kwekers uit het land bijzondere planten en bollen aan. Zoals De Werkplaats uit Katwijk, Kwekerij Esveld uit Boskoop en Kwekerij Davelaar uit Woudenberg. Ook zijn er bolletje speciaal gekweekt op pot te koop.

Wanneer: 20 t/m 22 april
Waar: Theetuin Weesp, Weesp
Meer info: website Theetuin Weesp

Theetuin Weesp

Op zoek naar De Grote Vijf (8+)
Ga speuren naar reeën bij boswachterij Lage Vuursche en Landgoed Pijnenburg. Na wat drinken en wat lekkers ga je met de boswachter van Staatsbosbeheer in een stoere terreinwagen op pad. Onderweg vertelt de boswachter via de portofoon over het gedrag en leefgebied van de ree en waar je op moet letten als je ze wilt spotten. Wie ziet de eerste ree? Na de tocht is er huisgemaakte soep bij ‘Buiten in de Kuil’ en kun je een broodje bakken boven het vuur. Als afsluiting van de tocht krijg je een uniek Grote 5 paspoort, een stempel van de ree en een dierenpin.

Wanneer: zaterdag 21 april
Waar: Zevenlindeweg, Lage Vuursche
Meer info: website Staatsbosbeheer

grote vijf staatsbosbeheer natuur bos boswandeling excursie boswachter

Fris!
Op zaterdag 21 april organiseert de Stookplaats de tweede editie van Fris! Een feestje om de lente in te luiden onder het genot van allerlei lekkernijen en ongelooflijk veel gezelligheid. Wat kun je verwachten? Jazzy deuntjes, speciale speciaalbiertjes, heerlijke wijntjes, zelf limo tappen, ongelooflijk lekker eten, live entertainment, kindervertier en gratis toegang!

Wanneer: zaterdag 21 april
Waar: Terrein van Werf 35, Hilversum
Meer info: Facebookevent de Stookplaats

Fris! bij de Stookplaats in Hilversum

Open Botterdag
Twee dagen per jaar worden de inmiddels bekende open dagen gehouden. Tijdens deze open dagen liggen de botters voor je klaar om mee te varen op het historische varende erfgoed van Huizen. Neem een kijkje in en om de werf, maak kennis met de jeugdafdeling De Bramzijgers en vraag de vrijwilligers het hemd van het lijf. Wil je tijdens de open dagen eens lekker uitwaaien en genieten? Dat kan met een boottocht van ongeveer 1 uur.

Wanneer: zaterdag 21 april
Waar: Botterwerf, Huizen
Meer info: website Huizerbotters

OERRR Ontmoet de huisimker en haar bijen
Wandel mee met de boswachter en ervaar de lente. Samen lopen jullie naar de bijenschans en ontdek je hoe druk de bijen al zijn. Onze imker laat je de bijenschans zien en vertelt over het leven van de bijen. Wist je dat bijen elkaar door middel van een dansje vertellen waar het beste stuifmeel te vinden is? Dans je mee? Na afloop maken we een zaadbommetje voor in je eigen tuin.

Wanneer: zaterdag 21 april
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ‘s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

Bijen in bijenkorf

Bezoek de Lenteboerderij
Op zondag ben je harte welkom op de Lenteboerderij! Ga kijken bij de Kees Konijn show of volg samen een leuke workshop. Schiet samen met je op de ballonnen met boogschieten of doe mee aan het boerentoernooi! Het boerentoernooi wordt ieder jaar georganiseerd en gaat om de snelste tijd. Zaklopen, steppen en kruien wisselen elkaar snel af, maar er zijn nog meer onderdelen! De snelste tijd wint de eeuwige roem. En er zijn geitjes, lammetjes, een ezel en schaap, drie mini-varkentjes en nog veel meer!

Wanneer: zondag 22 april
Waar: De Boerinn, Kamerik
Meer info: website de Boerinn

Lenteboerderij bij de Boerinn in Kamerik

OERRR Eten uit de natuur
Wandel mee met de boswachter en ga op zoek naar eetbare planten uit de natuur. Veel wilde planten in Nederland zijn eetbaar, sommige zijn zelfs lekker! Wil jij weten wat je uit de natuur kunt eten? Tijdens deze wandeling van ongeveer 1,5 uur kom je erachter. Deze activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.

Wanneer: zondag 22 april
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ‘s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

kindvriendelijk uitje activiteit Natuurmonumenten OERRR Bossafari met de boswachter in s-Graveland
Credits: website Natuurmonumenten

Heb jij al kaartjes het Bier en Appelsap Festival?
De programmering van het Bier en Appelsap Festival op Hemelvaartsdag (10 mei) is rond! We hebben een uitgebreid programma voor jong en oud. Bekende namen zorgen voor activiteiten en optredens, waaronder Hakim, het Kleine Theater, KNVB, Jasper Smit, UCK, De Vrijstaat, het Universiteitsmuseum, RTL Telekids Musicalschool, Bookspot, Professor Loep en Staatsbosbeheer. Het belooft een prachtige dag voor jong en oud te worden in de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park. Dus bestel snel je kaartjes via de website van het Festival!

Experimenteren met het Modderlab

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *