Weekendtips Gooi- en Vechtstreek 17 t/m 19 november

Dit weekend is er weer van alles te doen, binnen én buiten. Sinterklaas komt aan, dus je kan naar één van de intochten of andere leuke activiteiten, en verder zijn er natuurlijk weer leuke voorstellingen, workshops en nog veel meer. Fijn weekend!

Sterren kijken bij de Sterrenwacht in ‘s-GravelandSterrenkijken op Geofort in herwijnen
Kijk vrijdagavond naar de wonderen van het heelal door de twee grote telescopen van de sterrenwacht. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je de maan, planeten, nevels en zelfs andere sterrenstelsels op miljoenen lichtjaren afstand bekijken. Naast sterrenkijken zijn er geregeld leuke quizzen, informatieve presentaties en een knutseltafel met kleurenplaatjes van het heelal voor de jongste kinderen. Ook als het bewolkt is, ben je welkom voor de presentaties en een toelichting over de telescopen.

Wanneer: vrijdag 17 november
Waar: Bezoekerscentrum Gooi- en Vechtstreek, ‘s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

Intocht Sinterklaas
Dit weekend komt de Sint aan in Nederland. Hij reist dan meteen door naar verschillende plaatsen in de buurt. Deze zaterdag en zondag kun je hem welkom heten in onder andere Hilversum, Amersfoort, Soest, Bussum en Muiden. Dat gaat dus een feestelijk weekend worden! We hebben de verschillende intochten voor je in een artikel bij elkaar gezet. 

 

Intocht Sinterklaas Amersfoort
Fotocredits: Daniëlle de Vries


CoderDojo (7+)

CoderDojo Bussum kindvriendelijk uitje activiteit programmeren
Credits: website Bibliotheek Gooi en Meer

Bij CoderDojo kunnen jongeren alles leren over programmeren. Denk hierbij aan websites, games, apps of zelfs robots. Op deze dag kunnen jongeren tijdens een CoderDojo-workshop kennismaken met programmeren. Deze keer kunnen de kinderen zelf kiezen wat ze gaan doen. Programmeren met scratch of aan de gang met de nieuwe robots die de coderdojo Hilversum heeft. Of misschien wel een website maken met HTML. Dit evenement is gratis, maar je moet je wel even van tevoren aanmelden.

Wanneer: zaterdag 18 november
Waar: Bibliotheek Weesp
Meer info: website Bibliotheek Weesp


Ifigeneia Koningskind (8+)
Het ontroerende en meeslepende verhaal over een moedig meisje dat een onmogelijke beslissing moet nemen aan de vooravond van een oorlog. Over de liefde van ouders. Over de onmetelijke loyaliteit van een kind. Agamemnon is koning en staat op het punt om de Trojaanse oorlog te beginnen. Maar zonder wind kan zijn oorlogsvloot niet varen. Alleen als hij zijn dochter offert aan de goden, kunnen de schepen vertrekken. Agamemnon komt in conflict met zijn vrouw. Ifigeneia denkt dat zij de oorzaak is van de ruzies tussen haar ouders en probeert het allemaal weer goed te maken. Maar sommige dingen zijn niet goed te maken. Ook niet door ouders.

Wanneer: vrijdag, zaterdag en zondag
Waar: De Krakeling, Amsterdam
Meer info: website De Krakeling


Kindervoorstelling Fiep Fiep Hoera! (4+)
Kom met je kinderen naar de muzikale voorstelling Fiep Fiep Hoera! van Majel Lustenhouwer. Met z’n allen gezellig meezingen met bekende en minder bekende liedjes. Dit interactieve liedjesfeest maakt onderdeel uit van de gelijknamige familietentoonstelling, ter ere van de honderdste verjaardag van Fiep Westendorp. Aansluitend aan de voorstelling heb je gratis toegang tot de tentoonstelling Fiep Fiep Hoera! de natuur, in het kasteel. Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten op de zolder.

Wanneer: zondag 19 november
Waar: Kasteel Groeneveld, Baarn
Meer info: website Staatsbosbeheer

Kasteel Groeneveld - Kindervoorstelling Fiep Fiep Hoera! voorstelling theater cultuur kindvriendelijk baarn uitje activiteit weekend weekendtips

Naar de film
Dit weekend kun je ook weer naar de film! Zo draait ‘Bigfoot Junior’ in Filmhuis Bussum. Dus niet zo’n zin in een wandeling of iets actiefs, ga lekker relaxen en ga naar de film.

Wanneer: vrijdag, zaterdag en zondag
Waar: Filmhuis Bussum
Meer info: website Filmhuis Bussum

Schilderworkshop: De Golf
Vincent Van Gogh ging nooit op vakantie. Behalve één keer; toen was hij een paar dagen aan zee. Wat deed hij daar aan het strand, denk jij? Zwemmen en zonnebaden? Je raadt het vast al: niets daarvan! Vincent ging schilderen. En dat kun je prima doen aan zee, want daar is altijd veel te zien: de golven, de lucht, het strand, een paar bootjes… Tijdens de workshop bekijken we eerst Vincents zee-schilderijen. Daarna gaan we zelf aan de slag in het atelier, en schilderen we onze eigen zeegezichten.

Wanneer: zaterdag en zondag
Waar: Van Gogh Museum
Meer info: website Van Gogh Museum

Kinderworkshop de Golf Van Gogh Museum
Credits: website Van Gogh Museum

Sint-speurtocht bij Geertje’s Hoeve

Sinterklaas speurtocht geertje's hoeve haarzuilens
Credits: website Geertje’s Hoeve

Tot en met 5 december kan je zoeken naar de sinterklaasbordjes op de boerderij, kan jij alle bordjes vinden? Raad het woord en krijg iets lekkers.

Wanneer: t/m 5 december
Waar: Geertje’s Hoeve, Haarzuilens
Meer info: website Geertje’s Hoeve

De Mega Sint Show
De Pieten organiseren samen met alle kinderen in de zaal een heuse surpriseparty voor Sinterklaas, alvast voor zijn verjaardag op 6 december. Love Piet regelt een grote taart, Meisjespiet zorgt voor een mooi cadeau en Party Piet Pablo repeteert met de kinderen het surprise-moment. Maar op het laatste moment lijkt alles toch nog in de soep te lopen. Meneer van Driel heeft niet zoveel zin in dit feestje… Het wordt een groot spektakel, ook voor de allerkleinsten en de ouders! Alle bekende hits komen voorbij. Na afloop vindt er een meet & greet plaats in de foyer voor een mooie foto en een handtekening. Vervolgens gaan de kinderen met een schorre stem voldaan naar huis.

Wanneer: zondag 19 november
Waar: Theater Gooiland, Hilversum
Meer info: website Theater Gooiland

De Mega Sint Show Youtube-idool Party Piet Pablo, Sinterklaas en zijn vrienden
Credits: website Theater Gooiland

Klokhuis MaakLab
Hou jij van knutselen, ontwerpen, uitvinden, timmeren, zagen, lijmen, tekenen of gewoon lekker aanrommelen met materiaal? Kom naar het Klokhuis MaakLab bij Beeld en Geluid! Het Klokhuis MaakLab wordt iedere maand omgetoverd in een nieuw thema aansluitend op de Klokhuis Maakt-afleveringen op tv.

Wanneer: elke zondag
Waar: Beeld en Geluid, Hilversum
Meer info: website Beeld en Geluid

KLOKHUIS MAAKLAB beeld en geluid hilversum kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit weekend weekendtips bier en appelsap creatief

Ridder Clap van Rammelsteijn (4+)

Ridder Clap van Rammelsteijn voorstelling slot zuylen kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Slot Zuylen

Zondagmiddag is Slot Zuylen het decor van de avontuurlijke poppenvoorstelling Ridder Clap van Rammelsteijn. Speciaal voor de heruitgave van het spannende prentenboek ‘De geschiedenis van ridder Clap van Rammelsteijn’ uit 1946 maakte de bekende poppenspeler Jacobus Wieman een poppentheatervoorstelling. Tijdens deze middag genieten ridders en prinsessen samen met hun (groot)ouders van een heerlijke voorstelling vol avonturen van de onbesuisde en excentrieke ridder Clap.

Wanneer: zondag 19 november
Waar: Slot Zuylen, Oud-Zuilen
Meer info: website Slot Zuylen

Winter op Pampus
Betreed Winterlicht: een winters culinair avontuur in het hart van het IJmeer. Na het succes van Zomerlicht, is Pampus in de maanden november en december het toneel van Winterlicht. Proef de verstilling van het in duisternis gehulde fort, proef bijzonder winterbier van Brouwerij Pontus en proef winterse gerechten bereid met speciale ingrediënten van binnen de Stelling van Amsterdam.

Wanneer: vrijdag, zaterdag en zondag
Waar: Forteiland Pampus, Muiden
Meer info: website Pampus

Forteiland Pampus Winterlicht kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Pampus

 

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *