Weekendtips Gooi- en Vechtstreek 16 t/m 18 maart

We hebben de leukste weekendtips weer voor je op een rijtje gezet. Struin lekker door het bos, ga knuffelen met de dieren op Geertje’s Hoeve of duik het theater in voor een mooie voorstelling. Fijn weekend!

Sterren kijken bij de Sterrenwacht in ’s-Graveland
Ontdek op vrijdagavond de sterren en planeten door een echte telescoop! Deze avondactiviteit voor kinderen en volwassenen vindt plaats in de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek naast het bezoekerscentrum in het gebouw van restaurant Brambergen. Naast sterrenkijken zijn er geregeld leuke quizzen, informatieve presentaties en een knutseltafel met kleurenplaatjes van het heelal voor de jongste kinderen. Ook als het bewolkt is, ben je welkom voor de presentaties en een toelichting over de telescopen.

Wanneer: vrijdag 16 maart
Waar: Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek, ‘s-Graveland
Meer info:
website Natuurmonumenten

Sterrenwacht 's-Graveland gooi en vechtstreek sterren heelal kijken kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Natuurmonumenten

Winter op Pampus
De laatste kans! Betreed Winterlicht: een winters culinair avontuur in het hart van het IJmeer. Na het succes van Zomerlicht, is Pampus in de wintermaanden het toneel van Winterlicht. Proef de verstilling van het in duisternis gehulde fort, proef bijzonder winterbier van Brouwerij Pontus en proef winterse gerechten bereid met speciale ingrediënten van binnen de Stelling van Amsterdam.

Wanneer: vrijdag- en zaterdagavond, t/m 17 maart
Waar: Forteiland Pampus, Muiden
Meer info: website Pampus

Forteiland Pampus Winterlicht kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Pampus

Voorjaarsfeest op Geertje’s Hoeve
Om het voorjaar te vieren zijn er dit weekend extra activiteiten op Geertje’s Hoeve; poppentheater, knutselen, schminken en de lammetjes mogen een flesje! Ook kunnen kindjes een ponyritje maken of de grote geiten brokjes geven.

Wanneer: zaterdag 17 en zondag 18 maart
Waar: Geertje’s Hoeve, Haarzuilens
Meer info: website Geertje’s Hoeve

geitjeshoeve voorjaarsfeest kindvriendelijk uitje activiteit boerderij haarzuilens
Credits: facebook Geertje’s Hoeve

OERRR Struinen voor vogels met de boswachter
Ga samen met de boswachter op ontdekkingsreis door de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh. Tijdens deze spannende ontdekkingstocht laat de boswachter de leukste en mooiste stukjes natuur zien. Neem je camera mee om onderweg foto’s te maken en zorg dat je een tasje bij je hebt voor bijzondere vondsten. Onderweg verzamel je namelijk allemaal verschillende materialen uit het bos om je eigen nestbol te maken. Deze kun je ophangen in je tuin, zodat vogels hun bouwmateriaal bij jou kunnen ophalen voor hun nestjes. Zo help je de vogels een handje de lente door!

Wanneer: zaterdag 17 maart
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ‘s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

kindvriendelijk uitje activiteit Natuurmonumenten Oerrr Struinen voor vogels met de boswachter
Credits: website Natuurmonumenten

Naar de film
Dit weekend kun je ook weer naar de film! Zo draait ‘Paddington 2’ in Filmhuis Bussum. Dus niet zo’n zin in een wandeling of iets actiefs, ga lekker relaxen en ga naar de film.

Wanneer: vrijdag, zaterdag en zondag
Waar: Filmhuis Bussum
Meer info: website Filmhuis Bussum

Brom Beer (4+)
Beer en Sprinkhaan zijn vrienden. Het liefst kijken ze samen naar de ondergaande zon. Op een dag merkt Sprinkhaan dat Beer anders doet dan anders. Hij bromt, is somber en trekt zich terug in zijn bed. Hij vindt het niet meer leuk om Sprinkhaan te zien. Sprinkhaan gaat aan zichzelf twijfelen; zij waren toch vrienden? Verschillende plannetjes om Beer weer beter te maken helpen allemaal niks. Sprinkhaan gaat verdrietig het bos in. Daar vind hij troost bij Waterslak en zij heeft een goed idee om Beer te helpen. Zou het lukken Beer weer uit bed te krijgen? Na afloop van de voorstelling is er een leuke knutselworkshop!

Wanneer: zondag 18 maart
Waar: De Speeldoos, Baarn
Meer info: website De Speeldoos

brom beer voorstelling kindvriendelijk uitje activiteit theater de speeldoos baarn
Credits: website De Speeldoos

Theetuin van Fort Nieuwersluis
Elke zondag van 10.00 uur – 17.00 uur kun je in de Theetuin van Fort Nieuwersluis genieten van goede koffie/thee & sappen, heerlijke huisgemaakte taarten, verse soep en een lunch- of borrelplankje. Bij minder weer kun je gezellig binnen zitten en bij mooi weer hebben ze een terras in het zonnetje.

Wanneer: zondag 18 maart
Waar: Theetuin Fort Nieuwersluis, Nieuwersluis
Meer info: website Fort Nieuwersluis

Taartjes eten op het terras bij Theetuin Fort Nieuwersluis

Fiep Fiep Vogeltje (2+)
Judith Sleddens maakt met de illustraties van Fiep Westendorp als leidraad een avontuurlijke en humoristische ontdekkingstocht voor de allerkleinsten. Fiep houdt van vogels. Maar plots blijft er nog maar eentje over. Fiep raakt in paniek: een wereld zonder vogeltjes? Dat gaat dus niet gebeuren! ‘Fiep Fiep Vogeltje’ is een kleurrijk avontuur zonder tekst, maar met muziek.

Wanneer: zondag 18 maart
Waar: De Boerderij, Huizen
Meer info: website Spant!

Fiep Fiep Vogeltje spant voorstelling theater toneelstuk kindvriendelijk uitje activiteit spant bussum
Credits: website Spant!

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *