Weekendtips Gooi en Vechtstreek 16 t/m 18 juni

Dit weekend belooft het weer prachtig weer te worden en gelukkig is er weer van alles te doen in de buitenlucht. Breng een bezoek aan een mooi fort tijdens Mooi Linieweekend of aan één van de leuke markten. Of ga lekker wandelen rondom Kasteel de Haar in Haarzuilens. Natuurlijk zijn er ook weer mooie voorstellingen te zien. Fijn weekend!

Groene Weelde op Kasteel de Haar
Vanaf 1 juni viert Kasteel de Haar de afronding van de recente parkrestauratie. Gedurende de hele zomer kun je op De Haar de groene rijkdom van weleer herbeleven! Groene Weelde omvat een gevarieerd binnen- en buitenprogramma voor zowel volwassenen als kinderen.

Wanneer: vrijdag t/m zondag
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens
Meer info: website Kasteel de Haar

Kasteel de haar kinderrondleiding

In onze tijd
Wij kinderen kunnen al heel veel wel en we kunnen ook heel veel niet. Of beter gezegd: nog niet. Jullie volwassen kunnen al heel veel. Maar ook heel veel niet. Of beter gezegd: niet meer. Sommige opvoeddeskundigen zeggen dat kinderen volwassenen in opleiding zijn. Dat onze hersengebieden nog niet zijn aangesloten. Feit is, dat kinderen vaak een volwassen mening hebben. Over alles wat er in de wereld gebeurt. Maar waarom luisteren volwassenen vaak zo slecht? Theatergroep Thalia gaat in 2017 de uitdaging aan om kinderen de vloer te geven. Samen maken zij een voorstelling waar jong en oud van zullen staan te kijken, met tekst, beweging en improvisatie. De kinderen van Thalia houden kleine spiegels voor. Wie durft de confrontatie aan?

Wanneer: vrijdag, zaterdag en zondag
Waar: Laswerkplaats, Amersfoort
Meer info: website Theatergroep Thalia

In onze Tijd Theatergroep Thalia laswerkplaats amersfoort

Mooi Linielandweekend
Dit weekend staat het waterlinielandschap centraal. Met forten als schakels én startpunten om het landschap fietsend, wandelend of varend te ontdekken. Onder begeleiding van boswachters en gidsen kun je o.a. de natuur proeven, op expeditie, fotograferen, in een bunker kruipen of op vleermuizensafari en speurtochten. Geschikt voor alle leeftijden.

Wanneer: zaterdag 17 en zondag 18 juni
Waar: startlocaties diverse forten in Utrecht, Gelderland en Amsterdam
Meer info: website Mooi Linieland

Mooi Linieland hollandse waterlinie natuur utrecht kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit weekend weekendtips buiten

Fort Tienhoven opent de deuren
Fort Tienhoven is speciaal voor het Mooi Linielandweekend opengesteld voor bezichtiging en bereikbaar via een pontonbrug. Er is zowel een puzzeltocht voor volwassenen als voor kinderen uitgezet. Je kan op excursie met de boswachter of polderwachter om alles te weten over het fort en het linielandschap. Pak de fiets en bezoek nabij gelegen fort Nieuwersluis en bekijk de immens grote foto expositie. De omgeving vanuit een andere hoek bekijken? Huur dan een kano en vaar rond in de wateren om het fort. Een buitenkans om dit verborgen fort en zijn verhalen te leren kennen!

Wanneer: zaterdag 17 en zondag 18 juni
Waar: Fort Tienhoven
Meer info: website Staatsbosbeheer

Fort Tienhoven mooi linieweekend hollandse waterlinie natuur utrecht kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit weekend weekendtips buiten

Jam maken
De tuin van de Brinkhorst staat vol met zomerfruit! Aanstaande zaterdag mag je dat plukken en er jam van maken. Zelfgemaakt is altijd lekkerder!

Wanneer: zaterdag 17 juni
Waar: Natuurboerderij De Brinkhorst, Amersfoort
Meer info: website Het groene huis

Natuurboerderij de Brinkhorst Amersfoort kindvriendelijk

Proef je kromdag
Zaterdag wordt de Krommedag georganiseerd. Naast dat er van alles te doen is in de Krommestraat, zoals leuke kraampjes, is er de Proef je kromdag. Lekker eten aan de lange picknick tafels, een hapje en een drankje van je favoriete restaurant, gezellig samen met al je vrienden en familie! Aan de kids wordt natuurlijk ook gedacht.

Wanneer: zaterdag 17 juni
Waar: Krommestraat, Amersfoort
Meer info: facebookevenement

Krommestraat proef je kromdag amersfoort

Open dag met SlowFood Utrecht markt
De weersvoorspelling voor zaterdag is goed. Perfect voor de open dag van boerderij Eyckenstein. Sinds enkele weken is de boerderijwinkel geopend en lopen de Jersey stieren en koeien in de weilanden. Naast producten uit de eigen winkel, zijn er wel 14 kramen met andere lekkere dingen. Op het erf wordt de eerste Slowfood Utrecht markt georganiseerd; een unieke markt, waar vele eerlijke en kleinschalige producenten hun producten laten zien en proeven. Doe er je boodschappen en ontmoet de telers, boeren en makers van het voedsel.

Wanneer: zaterdag 17 juni
Waar: Boerderij Eyckenstein, Maartensdijk
Meer info: facebookevenement

SlowFood Utrecht Boerderij Eyckenstein, Maartensdijk kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit weekend weekendtips

Een grote, dikke kip (4+)
Jabbeke en het varkentje zijn vriendjes. Ze vinden in de tuin een heel groot chocolade ei. Het varkentje wil het natuurlijk meteen opeten, maar Jabbeke wil wachten tot het avond is. Het varkentje stoot er per ongeluk tegenaan en het ei rolt weg. Twee konijntjes vinden het terug en spelen ermee tot het breekt. Een chocoladekuikentje komt te voorschijn. Jabbeke en het varkentje eten het niet op, maar zorgen zo goed voor het kuiken, dat het een hele grote dikke kip wordt.

Wanneer: zaterdag 17 juni
Waar: Poppentheater Toermalijn, Amersfoort
Meer info: website Theater Toermalijn

Een grote, dikke kip theater toermalijn poppentheater kindvriendelijk voorstelling pasen weekendtips uitje activiteit toermalijn

Naar de film
Dit weekend kun je ook weer naar de film! Zo draaien Hotel de Grote L en Raafje met de rode sok in Filmhuis Bussum. Dus niet zo’n zin in een wandeling of iets actiefs, ga lekker relaxen en ga naar de film.

Wanneer: vrijdag, zaterdag en zondag
Waar: filmhuis Bussum
Meer info:
website Filmhuis Bussum

Brinkhorster Boerenmarkt
Een knusse gezellige markt om lekker rond te struinen en te eten en drinken. Allemaal kramen met eerlijke, heerlijke, biologische en zelfgemaakte producten. Naast boodschappen voor thuis, is er ook voldoende lekkers om ter plekke van te genieten. Bovendien is er van alles te zien en te beleven voor jong en oud.

Wanneer: zondag 18 juni
Waar: Natuurboerderij De Brinkhorst, Amersfoort
Meer info: website SRO

Boerenmarkt Brinkhorst Amersfoort
Fotocredits: Facebookpagina de Brinkhorst

JazzLab in Stijl
Hoe klinkt Rood? Welk geluid maakt de zon? Elk schilderij vertelt een verhaal en dat verhaal kun je ‘verklankbeelden’. Tijdens de workshop JazzLab kun je zelf ontdekken hoe schilderijen, kleuren en beelden klinken! Aan de hand van de Stijlkleuren gaan we een een schilderij muzikaal tot leven wekken en maken we onze eigen swingende compositie die we ook gaan opnemen! De compositie kun je na afloop op de website beluisteren.
Op Vaderdag krijgen (groot)vaders gratis toegang tot het Mondriaanhuis en een gratis taartje bij de koffie of thee!

Wanneer: zondag 18 juni
Waar: Mondriaanhuis, Amersfoort
Meer info:
website Mondriaanhuis

Mondriaanhuis Amersfoort Mondriaan museum kunst kindvriendelijk weekendtips uitje activiteit cultuur

Mediakids
Iedere zondag kunnen kids in Museum Hilversum meedoen aan een workshop, speuren naar kunst en gaan ze aan de slag in het atelier. Meedoen kost 3,50.

Wanneer: iedere zondag, start om 14 uur
Waar: Museum Hilversum
Meer info: website Museum Hilversum

Ook leuk
Maar er is nog veel meer leuks te doen dit weekend!

– Ga gezellig Vaderdag vieren bij Bruis in Blaricum

– Bezoek het Zomerspektakel in Nederhorst den Berg

– Breng een bezoekje aan de schapen in de Schaapskooi Blaricum

– Haak op zondag je eigen telefoonhoesje in het Klokhuis Maaklab bij Beeld en Geluid in Hilversum

– Geniet van de leuke Fiep Fiep Hoera tentoonstelling op Kasteel Groeneveld in Baarn

fiep fiep hoera kasteel groeneveld tentoonstelling museum baarn kindvriendelijk kinderen

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *