Weekendtips Gooi- en Vechtstreek 16 t/m 18 februari

Dit weekend kan je weer lekker op pad. Muziek, theater, natuur, eten – en nog veel meer. Fijn weekend!

Winter op Pampus
Wegens succes verlengd! Betreed Winterlicht: een winters culinair avontuur in het hart van het IJmeer. Na het succes van Zomerlicht, is Pampus in de maanden november en december het toneel van Winterlicht. Proef de verstilling van het in duisternis gehulde fort, proef bijzonder winterbier van Brouwerij Pontus en proef winterse gerechten bereid met speciale ingrediënten van binnen de Stelling van Amsterdam.

Wanneer: vrijdag- en zaterdagavond, t/m 17 maart
Waar: Forteiland Pampus, Muiden
Meer info: website Pampus

Forteiland Pampus Winterlicht kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Pampus

Beauty en het beest (8+)
Welk kind heeft de moed om het beest in de ogen te kijken? Stel je voor, zo vies en plakkerig, zo harig en wild. Maar soms moet je doorzetten, desnoods met je ogen dicht. Als je vader in gevaar is. Als er een roos is geplukt, een belofte is gemaakt. Dan moet je wel, je kan niet anders. Dan word je een held in een onvermijdelijk liefdesverhaal. Rennend achter een gouden bal aan, raakt Beauty verdwaald in de bevroren wereld van het beest. Beauty moet aardbeien zoeken in de sneeuw, slapen bij een poel, uren dansen op het mos. En maar blijven volhouden, totdat het monster een prins wil worden. Gelukkig wordt ze geholpen door een groep echte kinderen die ook door het sprookjesbos dwalen.

Wanneer: vrijdag 16 februari
Waar: De Meervaart, Amsterdam
Meer info: website De Meervaart

Dieren voeren bij Kinderboerderij Veenweide
De dieren op Kinderboerderij De Veenweide worden twee keer op een dag gevoerd. Aan het eind van de middag mogen de kinderen de dierverzorger helpen met voeren. Ook mogen zij dan de hokken in. De dierverzorger vertelt tijdens het voeren allerlei weetjes over de dieren. Dit wil je toch niet missen? Deze activiteit is gratis en is doordeweeks om 15.30 uur en op zaterdag om 15.00 uur (zondag gesloten).

Wanneer: vrijdag 16 en zaterdag 17 februari
Waar: Kinderboerderij Veenweide, Soest
Meer info: website Stichting Balans

Kinderboerderij Veenweide balansboerderij soest kindvriendelijk dieren

OERRR Op zoek naar diersporen met de boswachter Natuurmonumenten kindvriendelijk uitje activiteit bos natuur
Credits: website Natuurmonumenten

OERRR Op zoek naar diersporen met de boswachter (4+)
Ga samen met de boswachter op ontdekkingsreis door de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh. Neem je camera mee om onderweg foto’s te maken. Zorg dat je een tasje bij je hebt voor bijzondere vondsten, hiermee ga je iets leuks knutselen!

Wanneer: zaterdag 17 februari
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ‘s-Graveland
Meer info:
website Natuurmonumenten

Poep & ZOO
Vanaf 17 februari heeft Dierenpark Amersfoort jouw hulp dringend nodig in het poep-lab. Natuurlijk word je aangemoedigd door de poepexperts, want je weet maar nooit wat er gebeurt. De bruine loper leidt je langs wc-potten met grappige schijtfeitjes, je kunt deelnemen aan de Grote Poepshow en ruikt eigenaardige luchtjes bij de Stankwand. Raad jij welke drol van welk dier is? Natuurlijk ga je ook nog even in het poep-bad toch?! Klinkt dit net iets té? Volg dan de route voor schijters.

Wanneer: zaterdag 17 februari t/m 4 maart
Waar: Dierenpark Amersfoort, Amersfoort
Meer info: website Dierenpark Amersfoort

Jonge componisten (ROctet)
Het ROctet, dat staat voor Radio strijk Octet, bestaat uit een aantal prominente strijkers uit het Radio Filharmonisch Orkest. Wie beter dan zij kunnen je meenemen langs jeugdwerken van Felix Mendelssohn en Dmitri Sjostakovitsj? Een hartverwarmend winterconcert.

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: Muziekcentrum van de Omroep, Hilversum
Meer info: website MCO Gebouw

Struinen met de boswachter in het winter bos kindvriendelijk uitje activiteit vogel roodborstje
Credits: website Natuurmonumenten

OERRR Struinen met de boswachter door het winterbos (4+)
Ga samen met de boswachter op ontdekkingsreis door de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep en Burgh. Neem je camera mee om onderweg foto’s te maken. In de winter is het koud en is er minder voedsel te vinden voor de dieren. Hoe komen ze aan voldoende voedsel? Hoe houden zij hun huisje lekker warm? De boswachter weet antwoord op alle vragen. Zorg dat je een tasje bij je hebt voor bijzondere vondsten; in het bezoekerscentrum krijgen die een plek in de interactieve natuurwand.

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ‘s-Graveland
Meer info:
website Natuurmonumenten

Repelsteel
Moeder de Gans prijst haar dochter iets te enthousiast aan bij de koning. Nu zit het arme kind met de gebakken peren, want wie kan er nou goud maken van stro? Repelsteel wil haar met hulp van een Zeeuws elfje best van dienst zijn, maar wil er wel van alles voor terug. De voorstelling Repelsteel is typisch Theatergroep Fusie: een sprookje dat dusdanig onder handen is genomen dat er een waanzinnig, dolkomisch en vrij hysterisch verhaal ontstaat. De kleintjes kijken hun ogen uit en alle andere bezoekers, die allemaal diep van binnen nog een beetje kind zijn, gaan een uurtje heerlijk lachen.

Wanneer: zondag 18 februari
Waar: Theater Santbergen, Hilversum
Meer info: website Theatergroep Fusie

Repelsteel Theatergroep Fusie kindvriendelijk uitje activiteit voorstelling theater
website Theatergroep Fusie

Vermist! De Hercules van P.C. Hooft
Rond 1645 komt de Amsterdamse dichter Jan Vos vaak op bezoek bij P.C. Hooft op het Muiderslot. Vos schrijft een gedicht over een schilderij van Hooft waarop de Romeinse god Hercules staat afgebeeld. Dit gedicht is de enige concrete vermelding van een kunstwerk dat destijds in de Ridderzaal van het Muiderslot heeft gehangen. Nu, ruim 370 jaar later, gaan we op zoek naar het beschreven schilderij. Welke bestaande schilderijen voldoen aan de theatrale beschrijving van Vos? Bestaat het schilderij überhaupt nog? En zo ja, waar is het dan? In Vermist! De Hercules van P.C. Hooft staat deze onthullende zoektocht centraal.

Wanneer: t/m 2 april
Waar: Muiderslot, Muiden
Meer info: website Muiderslot

VERMIST! DE HERCULES VAN P.C. HOOFT Muiderslot museum kasteel tentoonstelling kindvriendelijk uitje activiteit
Credits: website Muiderslot

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *