Weekendtips Gooi en Vechtstreek 15 t/m 17 juni

Bier en Appelsap heeft weer de leukste weekendtips voor je op een rij gezet. Bezoek de Huizer Havendag, wandel mee met de bijzonder Midzomernachtloop in ‘s-Graveland of ga hutten bouwen bij buiten in de kuil in Lage Vuursche. Fijn weekend!

Huizer Havendag
Vijftien aan watersport gerelateerde verenigingen en organisaties uit Huizen hebben de handen ineen geslagen om op zaterdag de ’Huizerhavendag’ te organiseren. De HuizerHavendag komt in de plaats van het Havenfestival, dat tot vorig jaar altijd in dezelfde periode viel als het Old Timer festival en de Huizerdag. De verenigingen zullen, verspreid over de braderie, de bezoekers tonen wat zij te bieden hebben aan sportieve en recreatieve activiteiten.

Wanneer: zaterdag 16 juni
Waar: Haven van Huizen
Meer info: website Huizer Havendag

Huizer Havendag in Huizen

Film: Casper & Emma maken theater
Elk jaar zamelt de kleuterschool van Casper & Emma op een leuke manier geld in voor het goede doel. De tijd voor het inzamelen van geld is aangebroken! De klas van Casper en Emma doet haar uiterste best om een idee te verzinnen waarmee zij een weeshuis in India zonder elektriciteit kunnen helpen. Nadat Casper en Emma een theater hebben bezocht, komen ze samen met de klas op een geweldig idee. Ze gaan een toneelstuk maken over kaarsen die licht geven in het donker. Natuurlijk krijgen Mevrouw Konijn, Welpje en de andere knuffels een bijzondere rol in het stuk. Lukt het om genoeg geld in te zamelen voor het weeshuis?

Wanneer: zaterdag 16 juni
Waar: Filmhuis Bussum
Meer info: website Filmhuis Bussum

De film Casper en Emma maken theater

Vikingweekend: Mandenvlechten Vikingweekend Houtbewerken en klussen Amersfoort kind kinderen kids kindvriendelijk uitje activiteit buiten weekend weekendtips
Het vlechten met takken is al heel oud. Helaas is er maar weinig van teruggevonden, het materiaal is nogal vergankelijk. Toch zijn er sporen die duiden dat de techniek al gebruikt werd in de prehistorie. In Nederland is onder andere een gevlochten fuik teruggevonden in de buurt van Utrecht. Een van de eerste afbeeldingen van manden zien we vervolgens in het Stuttgarter Psalter, c. 825. Sven Hoogerhoud van Mandenvlechterij de Kim komt speciaal over om voor de deelnemers van het weekend een workshop te geven. Op beide dagen zullen er diverse manden gevlochten worden.

Wanneer: 16 en 17 juni
Waar: Het Middeleeuws Erf, Amersfoort
Meer info: website Het Groene Huis

Midzomernachtloop op de ‘s-Gravelandse Buitenplaatsen
’s Nachts is het stil en donker op de buitenplaatsen in ’s-Graveland. Speciaal voor Midzomernacht openen ze de poorten van de 17e eeuwse landgoederen. Ervaar het bos in de nacht en luister naar de spookachtige roep van de bosuil. Wandel 5 of 10 kilometer. Er zijn diverse starttijden tussen 22.15 en 23.45 uur.

Wanneer: zaterdag 16 juni
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ’s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

Midzomernachtloop s Graveland

Hutten bouwen en burgers eten
Bij buiten in de kuil zoeken ze de allerbeste huttenbouwers, ga dus samen met je vader naar buiten en je slaat de spijker op zijn kop. duik het bos in en bouw je mooiste hut. Stapels hout, zagen, hamers en spijkers worden geregeld… en als je dan met een big smile naar je eigen gemaakte hut staat te kijken heb je wel wat lekkers verdiend: een burger – black angus – vega – up to you – je moet ‘m wel even zelf bouwen met alle mogelijke toppings die er zijn bij de ‘build your own burgerbar’!

Wanneer: zondag 17 juni
Waar: buiten in de kuil, Lage Vuursche
Meer info: Facebookpagina buiten in de kuil

binnenstebuiten festival lage vuursche buiten in de kuil kro ncrv kindvriendelijk bos

Vaderdag op Pampus
Voor papa (en wie wil) zet Pampus zijn snelste boten in om over het water te racen. Zwemvest om en gesp je goed vast, want dit gaat harder dan een achtbaan! Ook stookt Pampus de barbecue lekker hoog op voor de perfecte, sappige Beer Can Chickens!

Wanneer: zondag 17 juni
Waar: Forteiland Pampus, Amsterdam
Meer info: website Pampus

Fotocredits: Tony Perez

Zomerspektakel
Op zaterdag kan je weer terecht op de jaarmarkt voor allerlei leuke, mooie en lekkere producten. Op het Willie Dasplein zijn de hele dag diverse kinderattracties met o.a. muziek en spelletjes. Zaterdagavond sluiten ze af met een spetterende show van de Gooische zangers.
Zondag start om 13.00 uur de jaarlijkse triathlon.

Wanneer: 16 en 17 juni
Waar: Willie Dasplein, Nederhorst den Berg
Meer info: Facebookpagina Zomerspektakel

Zomerspektakel in Nederhorst den Berg

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *