Weekendtips Gooi en Vechtstreek 15 t/m 17 februari

We hebben weer de leukste weekendtips voor je op een rij gezet! Bezoek de dansmusical Floris in Amsterdam, ga mee met een familierondleiding in Muiderslot en neem eens een kijkje in de Koninklijke stallen van Paleis Soestdijk. Fijn weekend!

Plan d- dansmusical Floris (try-out, 6+)
Dans, muziek en magie – met zingende ridders, dansende jonkvrouwen en dappere troubadours.
Floris is een echte held. Hij neemt je mee naar de tijdgeest van moedige ridders, tochten vol ontberingen en gigantische kastelen. De voorstelling is geïnspireerd op het leven van Floris V die op 12-jarige leeftijd Graaf van Holland werd en de geschiedenis is ingegaan als een echte Nederlandse ridderheld.

Wanneer: zaterdag 16 februari
Waar: CC Amstel, Amsterdam
Meer info: website CC Amstel

Floris van plan d

Bewonder nevels bij de Sterrenwacht
Ontdek op vrijdagavond nevels door een echte telescoop! Deze avondactiviteit voor kinderen en volwassenen vindt plaats in de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek naast het bezoekerscentrum in het gebouw van restaurant Brambergen. Vooraf aanmelden is niet nodig je kunt binnenlopen tussen 20.00 – 22.00 uur.

Wanneer: vrijdag 15 februari
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ’s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

Sterrenwacht 's-Graveland gooi en vechtstreek sterren heelal kijken kindvriendelijk uitje activiteit

Speciale familierondleidingen bij Muiderslot
Waarom waren de bedden vroeger zo klein en wat aten en dronken de kinderen? Tijdens de (gratis!) familierondleiding van het Muiderslot zie je de 17e eeuwse woonvertrekken en kom je alles te weten over het leven van kinderen op een écht kasteel. Een bezoek aan de Ridder- en Torenroute wordt nog leuker als je verkleed komt als ridder of jonkvrouw.

Wanneer: 16 februari t/m 3 maart
Waar: Muiderslot, Muiden
Meer info: website Muiderslot

Muiderslot in Muiden

OERRR Uilenballen uitpluizen (9+)
Een uil eet kleine dieren zoals muizen en vogeltjes. Af en toe braakt hij een bal uit. Daarin zitten delen die hij niet kan verteren: haren, botjes en schedeltjes. De boswachter weet hier alles van.
Je krijgt je eigen uilenbal om uit te pluizen. Wat vind jij? Met behulp van een zoekkaart kom je erachter wat de uil gegeten heeft. Uitgeplozen? Plak wat je gevonden hebt op een kaartje en neem dat mee naar huis!

Wanneer: zaterdag 16 februari
Waar: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ’s-Graveland
Meer info: website Natuurmonumenten

OERRR Uilenballen uitpluizen in ’s-Graveland kindvriendelijk uitje activiteit

Bezoek de AA-Zolder, Garage en Koninklijke Stallen
Opnieuw pakt Paleis Soestdijk uit en stellen zij nieuwe ruimtes op het landgoed open voor tijdelijke bezichtiging. Dit keer nemen zij je graag mee voor een kijkje op de Parade, de gebouwen gelegen tegenover het paleis. Naast dit unieke bezoek aan de Parade kun je ook de historie van het paleis beleven en zelf een innovatief idee uitvinden met de tentoonstelling VIND HET UIT! Wereldverbeteraars van eigen bodem.

Wanneer: 16 februari t/m 3 maart
Waar: Paleis Soestdijk, Baarn
Meer info: website Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk in Baarn

De Reuze Dwerg die ’n kopje kleiner wil zijn
‘De Reuze Dwerg die een kopje kleiner wil zijn’ is een spannend avontuur vol humor en fantasie waarbij op een speelse en toegankelijke manier klassieke muziek tot leven wordt gebracht! Een genot voor de gehele familie! Gedurende de voorstelling leert Ivan dat iedereen goede en slechte eigenschappen heeft en dat wat een ander verschillend maakt juist heel bijzonder kan zijn.

Wanneer: zondag 17 februari
Waar: City of Wesopa, Weesp
Meer info: website Wesopa

De reuze dwerg die en kopje kleiner wil zijn

Expositie: De Zilveren Camera
Deze 70ste editie van de Zilveren Camera laat meer dan 200 indrukwekkende nieuwsfoto’s zien van in totaal 55 fotografen. Niet alleen de beste persfoto’s van het afgelopen jaar maar ook de winnaars voor de Prijs voor Storytelling, de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar en de Paul Peters Fotoprijs voor sociale fotografie. Je kunt urenlang dwalen langs grote en kleine verhalen van het afgelopen jaar.

Wanneer: t/m 31 maart
Waar: Museum Hilversum, Hilversum
Meer info: Museum Hilversum

Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor openingstijden en eventuele wijzigingen of annuleringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *